Babolat Revenge och Defiance 2021

Storsäljarna är tillbaka!

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

Babolat har för 2021 släppt uppdaterade versioner av de omåttligt populära modellerna Revenge och Defiance, dessutom har de fått ett helt nytt lillasyskon vid namn Storm. 

Precis som tidigare år riktar sig dessa padelracken till en bred skara spelare, alltifrån nybörjare till erfarna medelspelare. 

Låt oss ta och kika in modellerna individuellt!

Innehåll i artikeln

Babolat Revenge 3.0 2021

Den prisvärda storsäljaren Revenge är tillbaka och bjuder på en ny och snygg design. Detta är det perfekta valet av racket när man spelat padel ett tag och börjat bli lite varm i kläderna och vill ta nästa steg i utvecklingen.

Droppformen på Revenge kombinerar den runda formens kontrollegenskaper och diamantformens kraftegenskaper till en härlig mix av båda. Vidare är vikten jämnt fördelad över racket, vilket ger en medelbalans.

Träffytan består ett flexibelt glasfibermaterial, som tillsammans med den mjuka kärnan gör det enkelt att sätta fart på bollen och agerar förlåtande vid felträffar. Dessutom är de mjukare materialen skonsamma för arm och armbåge.

Ramen är gjord av 100% kolfiber som ökar hållbarheten i racket. Dessutom är halsen ovanför handtaget extra förstärkt genom Dynamic Stability System, som består av materialet tungsten. Det gör att racket vrider sig mindre i bollträffen och ger mer kraft och precision i slagen.

Hitta bästa pris för Babolat Revenge 3.0 2021 hos
Racketspecialisten

Babolat Revenge W 2021

Revenge W är med sin ca 350 gram en lättare variant av ovan modell. Ett utmärkt val av padelracket för damer, men även för herrar som vill spela med ett racket med lägre vikt.

Racket har en droppform, vilket kombinerar både fart och kontroll. Medelbalansen innebär att vikten är jämnt fördelad över racket och att det känns smidigt att hantera.

Den flexibla glasfiberytan kombinerat med den mjuka kärnan ger skonsamma bollträffar och hjälp med farten i de lösare slagen. Perfekt vid trängda lägen i bakre delen av banan.

Kolfiberramen ger racket en ökad hållbarhet och styvhet. Vidare så sitter tungstensförstärkningen Dynamic Stability System i halsen. Den förhindrar att racket vrider sig vid hårda slag och genererar mer kraft i bollträffen.

Babolat Revenge W 2021 är ett droppformat padelracket med låg vikt, som är bra val för damer eller herrar som söker ett lättare rack pga padelarmbåge (tennisarmbåge).

Hitta bästa pris för Babolat Revenge W 2021 hos
Racketspecialisten

Babolat Defiance W 2021 är ett rundformat padelracket som riktar sig till nybörjare. Med sin lättare vikt är det ett optimalt racket för damer att börja med.

Babolat Defiance W 2021

Defiance W är ett prisvärt padelracket med fokus på kontroll i spelet. Det utmärker sig framförallt i defensiven och gör att du kan minimera misstagen

Med sina 350 gram är Defiance W ett lätt padelracket och riktar sig till nybörjare och motionärer som söker en smidig och lättspelad modell som är enkel att svinga.

Den runda formen ger en stor sweet spot i mitten, som bidrar med fart i slagen även vid träffar ut mot kanterna. Vidare är vikten jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket.

Precis som ovan två modeller så har Babolat försett Defiance W med förstärkningen Dynamic Stability System, som består av tungstensmaterial ovanför handtaget. Det gör racket stabilare och ger således mer fart och precision i slagen

Hitta bästa pris för Babolat Defiance W 2021 hos
Racketspecialisten

Babolat Storm 2021

Den helt nya modellen Storm har tagit fram för nybörjare och motionärer som vill ha en prisvärd instegsmodell med bra klipp i slagen.

Storm har en låg vikt på ca. 345 gram samt en hög balans, kombinationen gör att det är möjligt att arbeta upp en snabb svinghastighet, vilket resulterar i fartfyllda bollträffar

Samtidigt bibehåller racket både komfort och kontroll i slagen genom droppformen och glasfiberytan.

Vidare är ramen i 100% kolfiber, vilket är ovanligt på dessa prisnivåer. Det ger racket en bra hållbarhet och styvhet i konstruktionen.

På ovansidan av Storm sitter dessutom en plastbumper, som agerar som ett ramskydd mot stötar och repor om man råkar slå racket i väggar eller golv.

Babolat Storm 2021 är ett droppformat och billigt padelracket som passar perfekt för lite nyare spelare. Vikten är dessutom låg.

Hitta bästa pris för Babolat Storm 2021 hos
Racketspecialisten

Babolat är ett franskt familjeföretag grundat redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Inte förrän 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001.

Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med Babolats padelrackets.