Siux padelrackets 2021

Allt från prisvärda modeller till lyxiga premiumrack

Söker du information om Siux padelracketar 2023? Hitta vår artikel med recensioner här nedan.

Det populära kvalitetsmärket Siux har släppt ett gäng nyheter till 2021 och vi ska gå igenom några av de efterlängtade modellerna i den här artikeln.

Precis som vi börjar se hos fler och fler tillverkare så använder sig Siux ofta av styva träffytor tillsammans med skonsamma och något mjukare kärnor inuti racken. En kombination som ger en fantastisk känsla och kraft i slagen.

I årets kollektion från Siux så hittar vi bland annat de helt nya och spännande Raven-modellerna, som består av fyra riktigt vassa padelrack. Dessutom tycker vi att Siux lyckats riktigt bra designmässigt på dessa rack. Mer om dessa längre ner.

Värt att nämna också är att vissa rack har fått en ny antivibrationsteknologi som Siux har tagit fram genom ett samarbete med varumärket ShockOut. Det är spanskt märke som specialiserat sig på vibrationsdämpande tillbehör och som bland annat säljer grepplindor och pluggar som man kan sätta direkt i rackets hål.

Så, låt oss kika närmare på nyheterna!

Innehåll i artikeln

Siux Fenix 3K 2021 är ett uppdatering av den otroligt populära modellen Fenix. Droppformad med en fantastisk känsla i slagen.

Siux Fenix 3K 2021

Detta racket är 2021 års uppdatering av det mycket populära storsäljaren Fenix, som även används av toppspelaren Javi Ruiz på World Padel Tour.

Precis som sin föregångare så är Fenix 3K ett mångsidigt padelracket som går att variera sitt spel mycket med. Ett starkt racket i både offensiva smashar och defensiva lobbar.

Formen på Fenix 3K är en inverterad droppform med en medelbalanserad vikt, vilket ger både fart och kontroll i slagen.

Träffytan i årets modell består av 3K kolfiber, vilket är en mer flexibel yta än vad förra årets modell hade, med mer fart och precision i slagen.

I ramen har Siux valt att använda dubbla lager kolfiber för att ge en bra hållbarhet och motstånd i slagen. Med den typen av ram så uppträder racket mer stabilt och vrider sig inte i de hårda slagen.

Kärnan består av fem lager av materialet Black EVA Soft High Recovery, som ger bra med fart i slagen och snabb återhämtning inför nästa bollträff.

För att minska vibrationer och ge skonsammare träffar så har Fenix 3K en aramid anti-vibrator inbyggd vid rackethalsen. Det minimerar risken för skador på t.ex. armbågen.

Med ovan förutsättningar är vi ganska säkra på att årets modell blir lika populärt som sin föregångare!

Hitta bästa pris för Siux Fenix 3K 2021 hos
Racketspecialisten

Siux Raven 18K Control 2021

Raven 18K Control är ett påkostat kontrollracket med en riktigt snygg design. Rackets styrka finns framförallt i defensiven och volleyspelet framme vid nät. Tack vare materialvalen så svarar det även bra när man trycker på i overheadslagen.

Formen är rund med en centrerad sweet spot och balansen är medellåg, vilket gör att racket känns smidigt att förflytta.

Som namnet antyder så består träffytan av 18K kolfiber som tillsammans med 100% kolfiber i ramen ger racket kraft, styvhet och en bra hållbarhet i konstruktionen.

I rackethjärtat ovanför handtaget så sitter en ny typ av förstärkning, en trippelbrygga gjord av kolfiber och kevlar som är formad som en prisma. Det gör racket mer välbalanserat och ökar stabiliteten och därmed kraften i slagen.

Kärnan i Raven 18K Control består av flera lager av EVA Soft High Recovery, vilket ger racket en skonsam och mjuk bolltouch. Materialet är gjort för att återhämta sig snabbt inför nästa slag.

Denna modellen har försetts med den nya anti-vibrationsteknologin som är framtaget tillsammans med ShockOut. En effektiv teknologi som minskar påfrestningar på arm och armbågen och som gör slagen bekvämare att slå.

Detta är ett padelracket som vi tror kan bli riktigt populärt!

Siux Raven 18K Hybrid 2021 är ett droppformat padelracket som erbjuder bra allroundegenskaper med riktigt kraftfulla slag i de rätta träffarna.

Siux Raven 18K Hybrid 2021

Raven 18K Hybrid är ett snyggt och mångsidigt padelracket som gör sig riktigt bra i både offensiven och defensiven. Det riktar sig till lite mer erfarna spelare som gärna varierar sitt spel.

Racket har en droppform, vilket ger en fin mix mellan fart och kontroll. Vidare är balansen medelhög och det går därför att arbeta upp en bra hastighet i svingen med fartfyllda slag som resultat.

Den släta träffytan är uppbyggd med 18K kolfiber och i ramen återfinns 100% kolfiber. Det ger fart och precision i bollträffen och en ökad hållbarhet i konstruktionen.

Bakom den styva ytan finns flera lager av gummimaterialet EVA Soft High Recovery, som bidrar till en något mjukare bollträff med snabb återhämtning.

Även denna modellen har försetts med den nya förstärkningen i rackethjärtat, som är format som en prisma och uppbyggt av kevlar och kolfiber. Det ger racket en ökad stabilitet och kraft i slagen.

Den runda ringen ovanför rackethjärtat visar att anti-vibrationsteknologin från ShockOut är integrerat för att dämpa påfrestande vibrationer och öka komforten.

Siux Snake 2021

Precis som Raven-modellerna så är Snake ett helt nytt och spännande padelracket från Siux. Det riktar sig främst till lite offensivare spelare som gärna spelar med kraft och passar alltifrån avancerade spelare till motionärer som vill ha ett racket att utvecklas med.

Snake har en inverterad droppform, vilket innebär att racket erbjuder en mix av både fart och kontroll. Balansen är medelhög och bidrar till att generera snabbare svinghastighet.

Det unika med detta racket är att Siux har valt att använda 3K Jacquard kolfiber i träffytan, som tillhör toppskiktet av kolfiber i världen. Det vävs ihop hexagonalt, vilket gör ytan styvare och ger en riktigt bra och responsiv bollträff.

Dessutom har Siux valt att lägga en sandpappersyta ovanpå kolfibret, för att ge en ökad effekt i de slicade slagen.

Ramen består 100% kolfiber och ger racket stabilitet vid hård slag samtidigt som det ökar hållbarheten. Inuti racket finns gummit EVA Soft High Recovery, som tillför en skonsam bollträff bakom den styva ytan och hjälper till att minska en del vibrationer.

Siux Snake 2021 har en inverterad droppform med en medelhög balans. I träffytan har man valt att använda Jacquard kolfiber, som ska vara ett av de bästa kolfibermaterialen. Det ger en fantastisk respons och rekyl i slagen.
Siux Raven 3K Control 2021 är ett rundformat padelracket med fokus på kontroll, precision och hög komfort i slagen. Ett oerhört kompetent racket i defensiven som låter dig vara tålmodig i ditt spel.

Siux Raven 3K Control 2021

Raven 3K Control 2021 är ett padelracket med fokus på kontroll, precision och hög komfort i slagen. Ett oerhört kompetent racket i defensiven som låter dig vara tålmodig i ditt spel.

Träffytan består av 3K kolfiber och inuti racket hittar vi kärnan EVA Soft High Recovery. Detta racket har därför en mjukare och mer lätthanterat bollträff än sitt storasyskon Raven 18K Control.

Med rackets runda form erbjuds en stor sweet spot i mitten som ger fart i bollen även vid träffar ut mot kanterna. Den medellåga balansen gör att racket känns smidigt och lättmanövrerat i handen.

Precis som övriga padelrack i Raven-familjen så har denna modellen en ny typ av förstärkning i hjärtat som är gjort av kolfiber och kevlar. Den ökar stabiliteteten och styvheten i racket och ger således mer kraft i slagen.

Den lilla röda cirkeln ovanför rackethjärtat indikerar att Raven 3K Control använder sig av ShockOuts anti-vibrationsteknologi. Det ger fördelarna att slagen blir skonsammare och bekvämare genom att minska vibrationer.

Ett perfekt racket för motionärer och medelspelare som gärna spelar kontrollerat och vinner på välplacerade slag!

Hitta bästa pris för Siux Raven 3K Control 2021 hos
Nordic Padel

Siux Raven 3K Hybrid 2021

Raven 3K Hybrid 2021 är ett allroundracket som erbjuder bra med fart i slagen, samtidigt som det inte gör avkall på komfort och kontroll. Ett padelracket som inte är bäst på något, men väldigt bra på många saker.

Som namnet skvallrar om så består träffytan av 3K kolfiber, medan kärnan är uppbyggd med materialet EVA Soft High Recovery. Kombinationen ger en mjukare touch än storasyskonet Raven 18K Hybrid och denna modellen är mer lämpad för motionärer och medelspelare.

Padelrackets droppform och medelhöga balans gör det starkt i både offensiven och defensiven. Ett vapen oavsett om du vill smälla på framme vid nät eller lobba högt.

Även Raven 3K Hybrid har försetts med den nya kolfiber- och kevlarförstärkningen i rackethjärtat, som är en trippelbrygga i form av en prisma. Den ger stabilitet och styvhet till racket, vilket genererar mer kraft i slagen.

Anti-vibrationssystemet som tagits fram tillsammans med varumärket ShockOut skonar din arm och armbåge från skadliga vibrationer och gör att slagen känns bekvämare.

Siux Raven 3K Hybrid 2021 är med sin droppform och medelhöga balans ett allroundracket som erbjuder bra med fart i slagen. Samtidigt som det gör avkall på komforten och kontroll. Starkt i alla lägen på banan.

Siux Furtive Pro 2 2021

Furtive Pro 2 är ett trevligt och prisvärt kontrollracket som gör sig starkt i defensiven. Ett padelracket som framförallt riktar sig till nybörjare och motionärer.

Racket är rundformat med en stor sweet spot i mitten, som gör det enkelt att få rätt bollträff. Vidare är vikten jämnt fördelad i racket, vilket ger en medelbalans.

Träffytan är gjort av glasfiber, som ger en mjukare och mer skonsam bolltouch än kolfiber, det är därför bättre lämpat för nyare spelare. Siux har också försett racket med en sandpappersyta, vilket är ovanligt på dessa prisnivåer. Det ger bollen extra spin i de slicade slagen.

Kärnan består av det mjuka materialet EVA Soft High Recovery, som bidrar till lättillgänglig fart och vibrationsdämpning.

För att ge racket en bra hållbarhet och stabil konstruktion består ramen av dubbla lager kolfiber.

Siux grundades 2012 och har idag växt till ett av de största märkena inom padel. Sedan 2015 tillverkar man dessutom sina padelrack i en egen fabrik i Spanien.

Siux har en enorm bredd av padelrackets med alltifrån instegsmodeller till lyxiga premiumrack.

På World Padel Tour används Siux padelrack av bland annat Javi RuizGodo Díaz och Patty Llaguno.