HEAD Gamma och Zephyr 2021

Välbyggda och prisvärda padelrackets

HEAD’s populära Gamma-serie och Zephyr-serie har blivit uppdaterade för 2021 och vi ska gå igenom de nya racken.

Innan det så kan vi via nedan bild (från HEAD’s Instagram) kika in hur Gamma och Zephyr placerar sig i kraft, kontroll, manövrerbarhet och stabilitet i förhållande till HEAD’s andra padelrack. Generellt kan man säga att Zephyr är de mest lättspelade padelracken hos HEAD medan Gamma är två bra allroundmodeller.

Bild som visar hur HEADs padelrackets är i kraft och kontroll jämfört med varandra. Överskådligt och bra sammanställt.

Vi har även skrivit om HEAD’s Alpha-serien som uppdaterats för 2021. Den röda Delta-serien är släppt 2020 och vi misstänker att en ny upplaga bör komma under 2021 av den kraftinriktade serien.

Nu tar vi och kikar in familjerna Gamma och Zephyr!

Innehåll i artikeln

HEAD Graphene 360 Gamma Pro 2021 är ett runt padelracket som är lite kantigt, vilket ger det en unik design. Ett allroundrackt som erbjuder hög kontroll och kraft i slagen.

HEAD Graphene 360 Gamma Pro 2021

Graphene 360 Gamma Pro är ett mångsidigt padelracket som erbjuder en riktigt bra mix mellan fart och kontroll i spelet. Racket används i år av det nya stjärnskottet Arturo Coello (som är partner med Miguel Lamperti under 2021).

Gamma Pro har en innovativ kantig design med en unik färgsättning där ena sidan är turkos och andra röd. I grunden klassas racket som runt med en sweet spot i mitten. Vidare är vikten jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans

Namnet Graphene 360 syftar till att HEAD har använt lättviktsmaterialet grafen i träffytan och runtom racket. Det ger en ökad stabilitet och styrka i konstruktionen, vilket resulterar i mer kraft och bättre precision i slagen. 

Inuti racket hittar vi den mjukare kärnan Power Foam, som bidrar till en fin känsla i slagen och hjälper till att generera fart även i trängda lägen.

För att öka rackets hållbarhet och förlänga livstiden så sitter ett Anti-shock Skin ovanpå huvudet. Det är en typ av bumper som fungerar som ett inbyggt ramskydd och skyddar mot repor och stötar.

Hitta bästa pris för HEAD Graphene 360 Gamma Pro 2021 hos
Racketspecialisten

HEAD Graphene 360 Gamma Motion 2021

Graphene 360 Gamma Motion är nästan identiskt med sitt syskon Gamma Pro. Förutom en annan färgsättning så är skillnaden att Gamma Motion väger lite mindre och klockar in på ungefär 360 gram.

Med sin lägre vikt blir Gamma Motion lättare att hantera än Pro, men på bekostnad av viss kraft i slagen. Det gör padelracket optimalt för damer, eller för herrar som söker ett lättare racket.

Även Motion har den häftiga och unika kantiga designen, kombinerat med de olika färgsättningen på varsin sida. 

Gamma Motions träffyta och hals är uppbyggd med det starka lättviktsmaterialet grafen, som ger racket en ökad stabilitet och styrka i konstruktionen. Det ger dig mer kraft och precision i slagen.

Den mjukare kärnan Power Foam erbjuder både komfort och fart i slagen även vid de lösare bollträffarna.

Ovanpå toppen sitter ett Anti-shock Skin, som är ett inbyggt ramskydd, för att minimera skador från eventuella repor och stötar. Det gör att du kan känna dig säkrare på banan.

Hitta bästa pris för HEAD Graphene 360 Gamma Motion 2021 hos
Racketspecialisten PadelXpert

HEAD Graphene 360 Zephyr Pro 2021 är ett rundformat padelracket med en härlig komfort och kontroll i slagen. Riktar sig till en bred skara spelare och passar många.

HEAD Graphene 360 Zephyr Pro 2021

Graphene 360 Zephyr Pro är ett lättspelad padelracket som väger lite mer än vanliga Zephyr och erbjuder därför lite mer tyngd bakom slagen.

Zephyr-serien genomsyras av att de ska vara lätthanterade och roliga att spela med. Det är rack som främst riktar sig till motionärer och medelspelare. Men det kan även vara ett bra och utmanade padelracket för nybörjare med ambitioner.

Zephyr Pro är rundformat, vilket ger en stor sweet spot i mitten av racket. Vidare är vikten medelbalanserad, som ger en smidig hantering.

Racket är uppbyggt av kolfiber i kombination med lättviktsmaterialet grafen, som tillför styrka och stabilitet i konstruktionen. 

Kärnan består av det mjuka materialet Comfort Foam, som agerar skonsamt genom att absorbera mycket av vibrationerna i slagen. Dessutom ger det extra skjuts i bollen vid lösare träffar.

Ovanpå toppen har HEAD utrustat racket med något de kallar fär Integrated Protector System (IPS). Det är en kolfiberbumper som ger ett extra skydd mot stötar och repor och som förlänger livstiden på racket.

Hitta bästa pris för HEAD Graphene 360 Zephyr Pro 2021 hos
TennisShopenPadelXpert

HEAD Graphene 360 Zephyr 2021

Graphene 360 Zephyr är ett populärt padelracket för framförallt damer. Med sin låga vikt på ca. 345 gram är det lättspelat och enkelt att manövrera, samtidigt som det erbjuder god kraft i slagen.

Det är även ett skonsamt padelracket som vi skulle rekommendera om man känner bekymmer med padelarmbåge (tennisarmbåge).

Den runda formen, stora sweet spoten och medelbalansen gör det lätt att komma i rätt i bollträffen varje gång. Den mjuka kärna med materialet Comfort Foam bidrar till skonsamma slag och hjälp med farten i lösare träffar.

Racket är uppbyggt med det starka lättviktsmaterialet grafen samt kolfiber i ram och träffytan. Det ger en riktigt bra mix mellan känsla, precision och fart i slagen.

På toppen finns ett inbyggt kolfiberskydd som HEAD kallar Intergrated Protector System (IPS). Det hjälper till att skydda racket och förlänga dess livstid.

Hitta bästa pris för HEAD Graphene 360 Zephyr 2021 hos
Nordic Padel

HEAD Graphene 360 Zephyr UL 2021 är ett padelracket med en låg vikt på 340 gram, vilket gör den väldigt lätthanterad och smidig i handen. Passar perfekt för juniorer eller spelare som behöver ett lättare padelracket pga skada.

HEAD Graphene 360 Zephyr UL 2021

Graphene 360 Zephyr UL är ett nytillskott för i år i Zephyr-familjen och UL står för Ultralight. På denna modellen har HEAD lyckats skala av ytterligare några gram jämfört med vanliga Zephyr och vågen visar ca. 340 gram.

Det gör att Zephyr UL är bland de lättaste padelracken för vuxna på marknaden och det är ett riktigt snällt racket mot armbågar och resten av kroppen.

Precis som sina syskon så är denna modellen rundformad med en stor sweet spot i mitten. Vikten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket.

Tack vare att racket är uppbyggt med det starka lättviktsmaterialet grafen och kolfiber så får det en ökad stabilitet och styrka i konstruktionen. Det genererar mer fart och precision i slagen.

Kärnan består av det skonsamma och mjuka materialet Comfort Foam, som effektivt absorberar vibrationer och ger fart i slagen.

Ovanpå racket sitter ett inbyggt ramskydd i form av en kolfiberbumper, som benämns som Intergrated Protector System (IPS).

Hitta bästa pris för HEAD Graphene 360 Zephyr UL 2021 hos
Racketspecialisten

HEAD är idag ett österrikiskt företag som grundades 1950 i USA. De tillverkar huvudsakligen produkter till racketsporter, vintersporter samt vattensporter. HEAD har länge varit en av de största tennistillverkarna och Novak Djokovic spelar med deras tennisrackets.

Första padelracket lanserades 2010 och därefter har HEAD vuxit till ett stort märke även inom padel, mycket tack vare sin gedigna kunskap och erfarenhet. På World Padel Tour spelar bland annat Paula Josemaría Martín och Ariana Sánchez med HEAD’s padelrackets.