Cabra padelrackets 2022

RECENSION, TEST & GUIDE AV FEM MODELLER UR ÅRETS KOLLEKTION

Aktuella Erbjudanden på Cabra Padelrack

20% rabatt på Cabra padelrack

Gäller även på padelväskor från Cabra

Innehåll

Introduktion till Cabra padel 2022

Cabra har släppt sin första kollektion av padelracketar och den består av 14 olika modeller, där majoriteten är rundformade och ett par är droppformade.

Bland de olika modellerna finns alltifrån nybörjarvänliga racketar till mer avancerade för erfarna spelare. Till samtliga racketar har man valt att använda påkostade materialval samtidigt som de ligger på en bra prisnivå tycker vi.

Vi har testat fem av Cabras modeller och tycker överlag det är väldigt trevliga padelracketar som riktar sig till en bred publik. Här nedan kan du läsa våra recensioner av dessa fem modeller!

Cabra Premium Wizard 2022 Recension

Cabra Premium Wizard 2022 test, recension och review. Det här är ett hårt kontrollracket med riktigt fin precision och fart i slagen. Använder sig av en smart kärna.
Cabra Premium Wizard 2022 recension. test och betyg. Det här är en rundformad modell med suverän kontroll och explosiv fart i slagen. Dessutom en snygg design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Cabra Premium Wizard för padelracket?

Det här är en påkostad toppmodell från Cabra som kommer med en stilren och tilltalande design enligt oss.

Om vi tittar närmare på hur racket är uppbyggt så har Premium Wizard rund form med en centrerad sweet spot. Vikten ligger på mellan 350-370 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket innebär att racket har en medelbalans.

Ramen består av 100% kolfiber och gör att den är slitstark och tålig. Vidare är slagytan uppbyggd av ett styvt 12K kolfiber, som ger en lite hårdare träffkänsla. Ovanpå ytan finns en struktur som Cabra kallar Frost Grip, dessutom finns en sandpappersbeläggning över hela racket som kallas Raw Grip.

Kärnan i Cabra Premium Wizard heter Intellicore och består av material med olika densitet ovanpå varandra, där ett mjukare material aktiveras vid lösare slag och ett hårdare material vid mer kraftfulla slag. Denna typ av smarta kärna finns exempelvis även i Bullpadels och NOX toppmodeller.

Offensiven

I det offensiva spelet så erbjuder Premium Wizard framförallt en riktigt vass precision och ger fina möjligheter att slå svårstoppade placeringar. Vid nätspelet är den en utmärkt partner, som kan dämpa och vinkla bollarna eller smälla på tillbaka.

De hårdare materialvalen i racket gör det till ett bra val för spelaren som kan generera farten själv i bollarna. Vi upplever att det svarar upp strålande i de hårdare slagen och det är inga problem att kicka ut bollen eller slå hårda raka smashar.

Tack vare kombinationen av en mönstrad struktur och sandpapper på träffytan går det sätta en ordentlig spin på bollen och slå svårtagna stoppbollar eller skära bollarna effektivt i slag som bandejas och viboras.

Cabra Premium Wizard 2022 test, review, recension. Här syns de två olika strukturerna på den ruggade träffytan. Både sandpapper och mönster för optimal skruv.

Defensiven

Från den bakre delen av banan är Premium Wizard är ett starkt padelracket som vi tycker ger möjligheten att variera försvarsspelet. Oavsett det är ett hårt lågt slag, en lång lobb eller en känslig droppboll nära nät är Premium Wizard att lita på.

Den hårdare uppbyggnaden ger full kontroll över farten i slagen, men ställer även lite krav på dig och din teknik. Vid bollträffar utanför sweet spoten upplever vi att man straffas en del och därför riktar sig denna modellen till lite mer erfarna spelare.

Andra egenskaper & teknologier

Premium Strap –  Handledsremmen är extra bekväm och liknar den som finns på exempelvis Wilson Bela och Bullpadels racketar.

För vem passar Cabra Premium Wizard?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett hårdare kontrollracket av toppklass. Vi rekommenderar det främst för medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Cabra Premium Wizard 2022 hos:

Cabra Pro Master 2022 Recension

Cabra Pro Master 2022 recension. test och review. Det här är en riktigt snygg modell med läcker design. Den erbjuder hög kontroll och god fart i smasharna.
Cabra Pro Master 2022 test, recension och review. Detta runda padelracket har en trevlig komfort och skön bollträff.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Cabra Pro Master för padelracket?

Till att börja med tycker vi att designen är riktigt läcker med den blåa färgen och silvriga detaljerna, som verkligen gör att padelracket sticker ut på banan.

Om vi kikar på hur Pro Master är uppbyggt så har det en rund form med en sweet spot i mitten av slagytan. Vikten ligger på mellan 350-370 gram och är jämnt fördelad i racket, vilket innebär att den har en medelbalans,

Ramen är av 100% kolfiber och gör padelracket hållbart och vridstarkt. I träffytan har Cabra använt 3K Silver, vilket är styvare än glasfiber men mjukare än kolfiber. Samma typ av yta har även den otroligt populära modellen ML10 Pro Cup från NOX.

Precis som som Premium Wizard så har Pro Master både den räfflade strukturen Frost Grip och sandpappersbeläggningen Raw Grip. Inuti racket hittar vi Cabras smarta kärna Intellicore, som består av både mjukt material för lösare slag och hårt material för kraftfullare slag.

Offensiven

Pro Master är i första hand ett kontrollracket och har sin främsta offensiva styrka i placeringen och precisionen i slagen. Jämfört med Premium Wizard så är det här en betydligt snällare modell som är skonsammare och enklare att få en ren träff med.

I overheadslagen tycker vi att det svarar upp förvånansvärt bra och det går att trycka till bollarna med en härlig fart eller skära slagen rejält med den ruggade ytan.

Vid nätdueller och i volleyspelet tycker vi Pro Master är ett starkt racket, mycket tack vare den runda formen och stora sweet spoten. Det ska dock sägas att det finns en viss trampolineffekt som man behöver bemästra.

Cabra Pro Master 2022 slagytan som är utrustad med en beläggning som påminner om sandpapper, för extra skruv.

Defensiven

I defensiven är det här ett hjälpsamt och stabilt padelracket som gör det möjligt att hålla emot hård press från motståndarna länge. Vi tycker racket erbjuder en fin komfort och en härlig känsla i slagen oavsett om det gäller låga grundslag och höga lobbar.

Vid trängda lägen ger Pro Master viss hjälp med farten i slagen, vilket är fördelaktigt när svingen inte blir perfekt nära golv och glas.

Andra egenskaper & teknologier

Premium Strap –  En extra bekväm handledsrem som påminner om den som Wilson Bela och Bullpadels racketar har.

För vem passar Cabra Pro Master?

Det passar dig som söker ett padelracket med hög kontroll och god komfort, samtidigt som möjligheten finns att smälla på när tillfälle ges. Vi rekommenderar den här modellen framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Cabra Pro Master 2022 hos:

Cabra Prestige Spark Air 2022 Recension

Cabra Prestige Spark Air test, review recension. Det här en lättare modell med låg vikt som känns smidig i luften. Det är starkt i defensiven och hjälper till att sätta fart i trängda lägen.
Cabra Prestige Spark Air 2022 test, review, recension. Detta svarta och rosa padelracket ser snyggt ut och erbjuder mycket trevliga spelegenskaper med sin höga kontroll och distinkta bollträff.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Cabra Prestige Spark Air för padelracket?

Med sina 340-350 gram så är Prestige Spark Air en lite lättare modell och riktar sig främst till damer, men även herrar som söker ett smidigt och lättmanövrerat padelracket.

Prestige Spark Air kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av slagytan. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i racket.

Ramen består av ett slittåligt och vridstyvt kolfiber och träffytan är uppbyggd av 3K kolfiber. Inuti racket hittar vi den mjukare kärnan Black EVA Soft. Spark Airs materialval ger en ganska allround bollträff och vi tycker den blir en trevlig mittpunkt mellan mjuka nybörjarmodeller och hårda avancerade modeller.

Ovanpå ytan så finns även Cabras mönstrade struktur som de kallar Frost Grip, som hjälper till att få extra bett i slagen.

Offensiven

Precis som sina syskon ovan så är Prestige Spark Air ett padelracket med hög kontroll och har sin största offensiva styrkor i precisionen och placeringar av slagen.

Den lägre vikten gör att racket känns lätt och smidigt i svingen samtidigt som vi tycker att det erbjuder bra klipp i slagen med en trevlig och snärtig träff. Det ska dock sägas att är du ute efter riktigt tunga och kraftfulla smashar så är inte det här modeller att satsa på.

Cabra Prestige Spark Air 2022 slagytan som har Frost Grip, en räfflad yta med extra grepp i skurna slag.

Defensiven

Prestige Spark Air är en utmärkt modell för dig som gärna spelar lite mer defensivt och gillar att hugga på kontringsmöjligheter. Vi upplever att det är enkelt att komma rätt i bollträffen och felmarginal är god.

Vid pressade och trängda situationer nära väggar och golv så ger racket viss hjälp med farten i slagen. Vidare erbjuder det en fin känsla i lösare slag och vill man trycka på med hårda grundslag svarar det upp bra.

Andra egenskaper & teknologier

Premium Strap –  Handledsremmen är extra bekväm och påminner om den som finns på Bullpadels och Wilson Belas padelracketar.

För vem passar Cabra Prestige Spark Air?

Det passar dig som söker ett lättare padelracket med god fart och hög kontroll. Vi rekommenderar det framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Cabra Prestige Spark Air 2022 hos:

Cabra Prestige Addict 2022 Recension

Cabra Prestige Addict 2022 test, recension, review. Detta runda padelracket är prisvärt och passar perfekt för motionärer som vill ha ett racket med fin kontroll.
Cabra Prestige Addict 2022 recension, test och omdöme. Det här är en trevlig modell till en rimlig prislapp. Är starkt i defensiven och i volleyspelet vid nät.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Cabra Prestige Addict för padelracket?

Det här är en prisvärd och rundformad modell med en stor centrerad sweet spot och medelbalanserad tyngdpunkt. Vågen visar på 350 och 370 gram beroende på exemplar.

Prestige Addict är uppbyggd av 100% slittåligt kolfiber i ramen tillsammans med en träffyta helt i kolfiber. Ovanpå ytan finns Cabras Raw Grip, som är en struktur som påminner om sandpapper. Innanför väggarna finns den medelhårda kärnan Black EVA Soft.

Bryggan mellan handtaget och rackethuvudet är förstärkt på den här modellen, för att göra padelracket stabilare och mer vridstyvt i bollträffen.

Offensiven

I det offensiva så erbjuder Prestige Addict framförallt en bra kontroll i slagen med möjligheter att enkelt kunna placera bollen dit man vill. Vid nätspelet och volleys är det lätt att hitta vinklar och skära bollarna.

Prestige Addict erbjuder inte den mest explosiva bollträffen, men svarar ändå upp på ett fint sätt i hårda slag och smashar tycker vi. Sandpappersbeläggningen hjälper även till att generera en härlig skruv på bollarna.

Defensiven

Det här är en defensivt stark modell som gör att man kan variera sitt försvarsspel ordentligt. Grundslagen är stabila och går att sätta kvick fart på medan lobbarna får en bra höjd och längd.

Den runda formen och stora sweet spot gör det är lätt att få en ren träff och tack vare materialvalen i racket så erbjuder den en del hjälp med farten vid trängda lägen.

Andra egenskaper & teknologier

Premium Strap –  En bekväm handledsrem som liknar den som finns på exempelvis Bullpadels och Wilson Belas racketar.

Cabra Handledsrem som kallas Premium Strap är en extra bekväm rem runt handen som påminner om Bullpadels och Wilson Belas.

För vem passar Cabra Prestige Addict?

Det passar dig som söker ett prisvärt kontrollracket med god fart i slagen. Vi rekommenderar det främst för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris Cabra Prestige Addict 2022 hos:

Cabra Active Explorer 2022 Recension

Cabra Active Explorer 2022 test. recension och betyg. Det är en lättspelad modell som passar nybörjare och motionärer. Den är skonsam och erbjuder god kontroll i slagen.
Cabra Active Explorer 2022 test, review och recension. Detta är ett riktigt bra padelracket för nyare spelare som söker en välbyggd och påkostad modell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Cabra Active Explorer för padelracket?

Det här är en av Cabras mer lättspelade modeller och riktar sig till nyare spelare som söker ett välbyggt padelracket.

Active Explorer kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av slagytan. Vikten ligger på 350-370 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans.

Till ramen har Cabra använt 100% kolfiber, vilket gör den stark och slittålig. Den släta slagytan är uppbyggd av ett mjukt och skonsamt glasfiber. Inuti racket finns den medelhårda kärnan Black EVA Soft.

I bryggan mellan handtaget och rackethuvudet så är den här modellen förstärkt, för att ge det en lite styvare bollträff samt dämpa vibrationer ner till handen.

Offensiven

I det offensiva spelet så påminner Active Explorer en hel del om sitt syskon ovan, Prestige Addict. Den erbjuder en fin kontroll i slagen och framförallt en trevlig komfort, vilket ger behagliga bollträffar.

Samtidigt ger den medelhårdan kärnan god fart i hårdare tillslag, även om det inte är det mest smashvänliga padelracket.

Cabra Active Explorer 2022 slagyta är gjord av mjukt och skonsamt glasfiber som ger förträfflig komfort.

Defensiven

Tack vare Active Explorers uppbyggnad så är det ett hjälpsamt padelracket med förlåtande egenskaper som tillåter att du får vissa felträffar. Vilket är optimalt som nyare spelare, då man inte alltid står rätt eller träffar bollen helt rent.

Vidare tycker vi racket ger en bra skjuts i de låga grundslagen, däremot är lobbarna lite mer svårarbetade och bollen hamnar inte alltid där man vill.

Andra egenskaper & teknologier

Premium Strap –  En bekväm handledsrem som påminner om den som finns på exempelvis Bullpadels och Wilson Belas padelracketar.

För vem passar Cabra Active Explorer?

Det är en optimal modell för nyare spelare som vill ha ett padelracket att kunna utvecklas med och använda en bit upp i nivåerna. Passar även motionären som har spelat ett tag och är ute efter en skonsam och lättspelad modell.

Hitta bästa pris Cabra Active Explorer 2022 hos:

Aktuell Rea på Cabra Padelrack

20% rabatt på Cabra padelrack

Gäller även på padelväskor från Cabra