HEAD padelrackets 2024

Recension, Jämförelse & Guide

Aktuella Erbjudanden på HEAD Padelrack

12% rabatt på HEAD

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till HEAD Padel 2024

HEAD är ett populärt och välkänt sportmärke och är förutom padel även verksamt inom exempelvis tennis, skidor och snowboard.

Årets stora padelnyhet från HEAD är Extreme-serien, som är efterföljaren till vad som tidigare hette Delta-serien. Likt föregående modeller så är även Extreme-racken fullproppade med påkostade teknologier och materialval, samtidigt som de har rimliga prislappar jämfört med många konkurrenter.

Utöver Extreme-serien så ingår även Speed-serien och Gravity-serien i årets kollektion från HEAD. I grova drag kan man säga att Extreme är HEAD’s padelracketar för fart, Speed är allround och Gravity för kontroll.

HEAD Extreme One 2024 Recension

HEAD Extreme One 2024 test, betyg, recension. Detta är en otroligt häftig modell i snygg design och användbara teknologier. Det som sticker ut mest är att det endast finns ett hål. Racket erbjuder massor med fart men även en hel del kontroll.
HEAD Extreme One review, betyg, test. Detta offensiva padelracket är unikt med bara ett hål i slagytan. Tack vare det har konstruktionen byggts starkare och vikten blivit lägre.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Extreme One 2024 hos:

Vad är HEAD Extreme One 2024 för padelracket?

Extreme One är ett helt unikt och nytt typ av padelracket från Head. Här finns det mycket att prata om! Till att börja med, vilken fantastiskt läcker design! Ibland räcker det med det enkla och stilrena.

Låt oss dyka ner direkt i det speciella med den här modellen, nämligen att den har ett enda hål. Det är nämligen det minsta antalet hål ett padelracket måste ha enligt FIP (Padel International Federation), annars hade Head säkerligen gjort racket helt utan hål.

Hur påverkas padelracket av att endast ha ett hål?

Jo, dels så ska racket bli starkare då flera hål försvagar konstruktionen. Med denna uppbyggnaden blir slagytan mer solid och risken för att det går sönder minskar.

Vidare har Head kunnat använda ett lättare material och ändå få till bra hållbarhet, vilket resulterar i en lägre vikt.

Något vi tänker på är ju, ökar inte luftmotståndet? Och enligt Heads egna tester i labbet så gör det inte det, tvärtom rör sig racket snabbare i många slag.

En annan fördel man lyfter fram är att farten i slagen ökar, då det inte finns några hål som greppar i bollen. Å andra sidan minskar skruven i skurna slag i stället.

Utformningen på HEAD Extreme One 2024

Låt oss titta lite på hur Extreme One är uppbyggt i övrigt, till att börja med har den Heads nya diamantform, som är lite mer kompakt än tidigare och erbjuder en något större sweet spot.

Vikten klockar in på lätta 345 gram och balansen är topptung. Till ramen har man använt kolfiber tillsammans med det mycket lätta och slitstarka materialet grafen.

Till träffytan har man använt ett styvt 12K kolfibermaterial och ovanpå denna finns deras teknologi Extreme Spin, som är en knottrig yta för mer effekt i slicade slag. Inne i racket hittar vi den hårdare kärnan Power Foam.

Extreme One är även utrustat med nyheten Soft Cap som Head började implementera förra året i sina modeller. Det är en mjuk knopp som hjälper till att reducera vibrationer och göra slagen mer bekväma.

Offensiven

Det är i det offensiva spelet som Extreme One är som bäst och det passar dig som vill ha en hel del fart i slagen, men ändå kunna bibehålla viss kontroll.

Vid overheadslagen så rör sig racket snabbt och smidigt genom luften, mycket tack vare den lägre vikten. Det ger en snabb svinghastighet tillsammans med den höga balansen, men det saknas lite tyngd bakom bollträffen för att få ut den sista farten.

Vid spelet nära nät så är Extreme One enkel och kvick i manövreringen och det går både att dämpa bollar effektivt samt trycka på ordentligt ner djupt mot hörnen.

HEAD Extreme One 2024 recension, test och betyg. Detta är ett helt unikt padelracket med endast ett hål i slagytan. En ny utformning som enligt Head gör racket mer tåligt, snabbare i luften och lättare i vikten.

Defensiven

Vid spelet långt bak i banan och i trängda situationer nära glas gäller det att arbeta igenom slagen ordentligt och få rena träffar för att inte straffas. Det ställer lite krav på erfarenhet och teknik.

Däremot gör den lägre vikten att man snabbt kan förflytta racket och det blir ganska lättarbetat. De solida materialen som Head använt bidrar också till att man får full kontroll över längd och fart på lobbar och grundslag.

Andra egenskaper & teknologier

Anti-Shock Skin – Runt ramens framsida sitter ett skydd, som minimerar risken för repor och ökar hållbarheten.

Smart Bridge – Rackethalsen är unikt byggd för den här modellen för att matcha rackets egenskaper.

Tailored Frame – Likt halsen så är även ramen unikt anpassad och inte byggd efter en universell standard.

Auxetic – Ett material i halsen upp till slagytan, som agerar som ett dragspel och ger fart effekt i slagen samt dämpar vibrationer.

För vem passar HEAD Extreme Pro 2024?

Det passar dig som söker ett padelracket med mycket fart, men även en hel del kontroll. Det hamnar något snäpp under de mest offensiva padelracken på marknaden.

Vi rekommenderar att du åtminstone är på en medelnivå och upp mot avancerad nivå för att ha mest glädje av den här modellen.

Hitta bäst pris på HEAD Extreme One 2024 hos:

HEAD Extreme Pro Recension

HEAD Extreme Pro 2024 recension, test och jämförelse. Detta är ett offensivt och fartfyllt padelracket för spelare som gillar att spela med kraft och avgöra bollarna.
HEAD Extreme Pro Padelracket recension, test, omdöme. Den här modellen erbjuder mycket kraft i slagen, samtidigt som det finns en fin känsla att hämta hem tack vare glasfibret i ytan.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Pro 2024 hos:

Vad är HEAD Extreme Pro 2024 för padelracket?

Tillsammans med One så är det här HEAD’s toppmodell i Extreme-serien. Det är framförallt framtaget för den offensiva spelare som älskar att avgöra bollarna och spela med fart.

Extreme Pro är en vidareutveckling av tidigare modellen Delta Pro och är Arturo Coello’s val av padelracket, en av världens bästa spelare i skrivande stund.

Utformningen på HEAD Extreme Pro 2024

Om vi kikar på hur racket är uppbyggt så har Extreme Pro fått en liten annorlunda diamantform jämfört med sin föregångare. Den är inte lika oversized och stor längre, vilket har krymp vikten något till 370 gram. Vidare är balansen hög och sweet spoten som är liten sitter en bit ovanför mittpunkten.

Ramen består av materialet kolfiber och grafen, det sistnämnda är ett påkostat och mycket starkt material som ökar rackets slittålighet och ger en mer solid bollträff.

Träffytan består av en mix av kolfiber och glasfiber och ovanpå den här ytan finns Head’s teknologi Extreme Spin, vilket är en knottrig yta som hjälper till att ge mer effekt i skurna slag. Innanför skalet hittar vi den hårdare kärnan Power Foam.

En trevlig detalj som Head har försett det här racket med är en ny typ av mjuk knopp, som består av två olika material och gör racket mer bekvämt att hantera genom att ta bort vibrationer.

Offensiven

I det offensiva spelet är Head Extreme Pro ett padelracket att räkna och ger en riktigt bra fart i slagen vid de rätta träffarna. Tack vare den räfflade ytan går det även att skära slagen ordentligt, vilket kommer skapa oreda för motståndarna.

Rackets ganska hårda uppbyggnad och lilla sweet spot ställer en del krav på din teknik. Man får dock en fin dämpning framme vid nät och kan antingen slå jobbiga stoppbollar eller smälla på rejält tillbaka.

Och tycker du om overheadspelet kommer du älska den snabba svingen som racket kan arbeta upp, vilket resulterar i en tyngd i slagen och som gör det enklare att kicka ut eller slå tillbaka till egen planhalva.

Padelracket HEAD Extreme Pro tillsammans med en padelboll på en padelbana.

Defensiven

Om vi snackar försvarsspel kan Extreme Pro vara lite av en utmaning och kräver att du har en god teknik. Med sin form och vikt kan den kännas lite framtung och klumpig, särskilt när man ska rädda bollar från hörnen.

Men för dig som har koll på din teknik får du en partner som kan leverera riktigt sköna grundslag från bakplan, så motståndarna verkligen får slita vid nätet. Och när det kommer till lobbar och chiquitas, då kan du räkna med en fin kontroll, utan någon större trampolineffekt.

Andra egenskaper & teknologier

Smart Bridge – Rackets hals har byggt för att passa och matcha egenskaperna hos just denna modellen. Extreme Pro har en stabil och kraftig hals, som ger snabbare sving och mer kraft bakom varje slag.

Tailored Frame – Likt halsen så är även ramen runtom racket anpassad för varje enskild modell och inte universell.

Auxetic – Material som placerats i rackethalsen och som går upp i slagytan. Ger bekvämare bollträffar och reducerar vibrationer innan de når handen.

Optimized Sweet Spot – Borrhålen är anpassade efter padelrackets egenskaper, för att skapa en optimal sweet spot.

Anti-Shock Skin – Det sitter ett förstärkt skydd på ovansidan av ramen, som skyddar mot repor och ökar padelrackets hållbarhet.

För vem passar HEAD Extreme Pro 2024?

Extreme Pro är ett passande val för dig som är en offensiv padelspelare och söker en modell med mycket kraft, samtidigt som det ska vara bekvämt att slå med.

Du bör ha en bra teknik för att nyttja denna modellen till max och därför rekommenderar vi den för spelare på minst medelnivå och upp mot avancerad nivå.

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Pro 2024 hos:

HEAD Extreme Motion 2024 Recension

HEAD Extreme Motion recension, test, betyg. Detta är en lätt och offensiv modell med bra klipp i slagen. Utrustad med många spännande teknologier som gör spelet till en fröjd.
HEAD Extreme Motion test, betyg, review. Denna läckra modell kommer med en något lägre vikt och tack vare sin diamantform och höga balans har det ordentligt med fart i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Motion 2024 hos:

Vad är HEAD Extreme Motion 2024 för padelracket?

Extreme Motion är en offensiv modell och det är även padelracket som Paula Josemaría Martín använder, en av världens bästa padelspelare.

Om vi jämför denna med Extreme Pro så finns det i huvudsak två skillnader, förutom designen. Dessa är att Motion-modellen väger lite mindre med sina 360 gram och balansen är något lägre, även om den klassas som hög också. Med andra ord är Extreme Motion snäppet enklare att hantera.

Utöver detta är de lika varandra, vilket innebär att Motion också kommer med den nya diamantformen och en sweet spot som är lite och sitter nära toppen på racket. Ramen består av en slitstark kombination mellan materialen kolfiber och grafen.

Slagytan är uppbyggd av ett vävd kombination av kolfiber och glasfiber och ovanpå detta finns teknologi Extreme Spin, som är en knottrig yta och gör det möjligt att skära slagen ordentligt. Inuti racket återfinns HEAD’s hårda kärna Power Foam.

Även Extreme Motion har försetts med nyheten från förra året, den mjuka knoppen. Som bidrar till att göra slagen mer bekväma tack vare material som är vibrationsdämpande.

Offensiven

Extreme Motions främsta styrkor ligger i det offensiva spelet tack vare att det kan leverera en hög fart i slagen och solida bollträffar. Framförallt går det pressa motståndarna rejält med slag som viboras och bandejas.

Den lite lägre vikten gör att racket känns relativt lätt i handen och den styva uppbyggnaden ser till att man kan dämpa bollarna effektivt vid position framme vid nät. Samtidigt som du kan trycka på tillbaka vid tillfälle och smälla bort bollarna effektivt.

Bild på padelracket Head Extreme Motion när det ligger vi en padelväska och ett par padelskor.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Delta Motion inte det mest hjälpfulla racket, man behöver vara tekniskt duktig och kunna arbeta igenom slagen ordentligt för att få fart. Däremot gör den lite lägre vikten att racket kan hanteras smidigare och fortare komma rätt till bollen.

Vid slag som droppbollar nära nät och långa lobbar ges en riktigt bra kontroll och i de låga grundslagen kan man sätta ordentlig fart.

Andra egenskaper & teknologier

Anti-Shock Skin Extreme Motion är försett med ett skydd runt ramen, som hindrar repor och stötar från att skada racket.

Optimized Sweet Spot – Rackets borrhål är anpassade så att de matchar egenskaperna.

Smart Bridge – Bryggan mellan handtag och slagyta är unikt byggd för just denna modellens offensiva egenskaper.

Tailored Frame – Ramen har precis som bryggan anpassats efter rackets egenskaper.

Auxetic – En teknologi som hjälper till att ge en ökad komfort i slagen genom att minska på vibrationer som går till handen.

För vem passar HEAD Extreme Motion 2024?

Det är en lämplig modell för dig som söker ett offensivt fartmonster, med en något lägre vikt. Du ska tycka om hårdare modeller med liten trampolineffekt. Vi rekommenderar HEAD Extreme Motion för spelare på en medelnivå och avancerad nivå.

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Motion 2024 hos:

HEAD Extreme Elite 2024 Recension

HEAD Extreme Elite 2024 recension, test och omdöme. Detta är ett av de mer lättspelade diamant padelracken. Med ett mjukt och skonsamt glasfibermaterial i slagytan får man förlåtande effekter som gör det möjligt att missa lite ibland.
HEAD Extreme Elite 2024 test, betyg, recension. Denna offensiva modell har en hård kärna men mjuk yta, vilket ger en trevlig mix mellan fart och komfort. Inte de hårdaste slagen men kan vara nog så farliga ändå.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Elite 2024 hos:

Vad är HEAD Extreme Elite 2024 för padelracket?

HEAD Extreme Elite är en lite mer lättspelad modell än sina två syskon ovan och det kommer med en färgsättning som vi tycker är häftig. Den syns helt klart på banan och har man tur kanske det lyckas distrahera någon motståndare till och med!

Även den här modellen har den nya diamantformen, som är lite mer kompakt än tidigare oversized variant. Balansen är hög och sweet spoten är relativt liten och sitter närmare toppen på racket. Vikten klockar in på standardmåttet för många padelracketar, 365 gram.

Till ramen har Head använt en mix av materialen kolfiber och grafen, som gör den styv och slittålig. Innanför väggarna finns Head’s hårdare kärna Power Foam och den släta slagytan har byggts upp av ett skonsamt glasfibermaterial.

Vi hittar även den nya mjuka knoppen hos Extreme Elite, som hjälper till att dämpa vibrationer och på så sätt gör slagen mer bekväma och mindre slitsamma för arm och armbåge.

Offensiven

Extreme Elite har sina stora styrkor i det offensiva spelet tack vare sin kraft, samtidigt som det erbjuder en fin känsla och god kontroll med sin något mjukare touch. Mjukare träffbild än Pro och Motion.

Vid hårda overheadslag svarar racket upp med bra fart, dock inte riktigt i samma utsträckning som sina syskon ovan. Fördelen är att man inte bli lika straffad i felträffar med den här modellen.

Vi tycker det här är en bra modell för att växa i sitt offensiva spel och för någon som söker ett första diamantracket.

HEAD Extreme Elite racket padel

Defensiven

På grund av diamantformen och den höga balansen så ställer den här modellen krav på dig i det defensiva spelet. Racket ger inte så mycket fart vid felträffar och det gäller att komma rätt till bollen.

Å andra sidan får du ett racket som är stabilt och vridstarkt i de hårda grundslagen, samtidigt som man har en fin känsla i de lösare bollar nära nät.

Andra egenskaper & teknologier

Optimized Sweet Spot – En teknologi som innebär att borrhålen är anpassade för att matcha rackets unika egenskaper.

Smart Bridge – Halsen på racket är unikt uppbyggd efter just denna modellen, med en kraftig och stabil hals.

Tailored Frame – Likt bryggan så är även ramen byggd unikt för varje modell, för bättre till rackets egenskaper.

Auxetic – En teknologi som sitter i rackethalsen upp till slagytan och ger en slags dragspelseffekt vid bollträffen, vilket ger en bättre komfort i slagen och mer fart.

Anti-Shock Skin – Ett skydd på toppen av racket som förstärker konstruktionen och skyddar mot repor och stötar.

För vem passar HEAD Extreme Elite 2024?

Det passar dig som söker ett lite mer lättspelat diamantracket, med ett härligt klipp i slagen. Vi rekommenderar det framförallt till duktiga motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Elite 2024 hos:

HEAD Evo Extreme 2024 Recension

HEAD Evo Extreme 2024 test, betyg, recension. Detta padelracket är en prisvärd och bra instegsmodell som passar nybörjare och spelare som vill ha ett billigare racket. Allround och trevlig.
HEAD Evo Extreme 2024 recension och betyg. Med denna modellen får man en prisvärd spade i handen som är hyfsat allround och kan erbjuda god hjälp i alla slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Evo Extreme 2024 hos:

Vad är HEAD Evo Extreme 2024 för padelracket?

Här har vi instegsmodellen i Extreme-serie och det är ett relativt lättspelat padelracket, som riktar sig till nya spelare inom padel. Likt övriga modeller i den Extreme-serien så har även Evo fått sig en läcker design med fräcka färgval.

Kikar vi på hur det här racket är uppbyggt så kommer den med en oversized droppform och en sweet spot som är extra stor. Vikten ligger på 360 gram och balansen är hög, vilket ger en tyngdpunkt längre fram på racket.

När det gäller materialvalen så är Evo Extreme uppbyggt av kolfiber och Innegra i ramen, som är ett superlätt och starkt fibermaterial. Den släta slagytan består av mjukt glasfiber, medan kärna i racket är den skonsamma och komfortabla Soft Foam.

Offensiven

Med Evo Extreme får man som nyare spelare möjligheten att spela med både kontroll och fart i det offensiva spelet. Med kombinationen av den stora droppformen och höga balansen ges tyngd och kraft bakom slagen, samtidigt som den mjuka kärnan och träffytan bidrar till en bekväm bolltouch.

Slagytan på padelracket HEAD Evo Extreme 2024, den är slät och gjord av glasfiber.

Defensiven

Vid spelet längre bak i banan så är Evo Extreme mångsidig och hjälpsam. De mjukare material hjälper till att generera fart i slagen när det är tajta vinklar nere i hörnet.

Den extra stora sweet spoten gör det även möjligt att få en sämre bollträff då och då och ändå få tillräckligt med fart i bollen för att få den över nät.

Andra egenskaper & teknologier

Power Frame – Ramen är framtagen för att ge maximalt med fart i slagen.

För vem passar HEAD Evo Extreme 2024?

Den här modellen passar dig som söker ett allround och lättspelat padelracket, och som nyligen har börjat spela padel. En perfekt modell för nybörjare att växa med!

Hitta bäst pris på HEAD Evo Extreme 2024 hos:

HEAD Extreme Junior 2024 Recension

HEAD Extreme Junior 2024 test och omdöme. Detta är en lite mer offensiv juniormodell som passar barn som spelat ett litet tag. Den höga balansen och droppformen ger fin skjuts i slagen.
HEAD Extreme Junior 2024 padelracket recension och betyg. Här har vi en fartfylld och trevlig modell för barn. Perfekt att växa med och utvecklas vidare.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Junior 2024 hos:

Vad är HEAD Extreme Junior 2024 för padelracket?

Extreme Junior är en passande modell för junioren som spelar med lite mer med fart och kraft. Vi tycker den limegröna färgen är läcker och det är definitivt ett racket som sticker ut på banan och syns.

Om vi kollar in konstruktionen så ser vi att racket kommer med en oversized droppform tillsammans med en hög balans. Sweet spoten återfinns strax ovanför mitten på racket och vikten på den här modellen är låga 320 gram. Vilket gör den smidig och enkel att förflytta för en junior.

Precis som Extreme Elite så är den här modellen uppbyggd med kolfiber och det lätta materialet Innegra i ramen. Den släta slagytan är gjord av ett mjukt glasfibermaterial, som ger en fin känsla i touchen. Innanför skalet hittar vi Heads hårdare kärna Power Foam.

Offensiven

Det här är ett av de mer offensiva padelracken som är framtagna för juniorer och med droppformen kombinerat med en hög balans och en relativt hård kärna så levererar racket en riktigt fin fart i slagen.

Tack vare den låga vikten är det även smidigt att manövrera och framme vid nät kan man snabbt komma i rätt position inför varje slag.

HEAD Extreme Junior 2024 är padelracket för juniorer som gillar att spela med fart, men ändå vill bibehålla en del kontroll.

Defensiven

På grund av hur Extreme Junior är uppbyggt så ställer det vissa krav på ens teknik i det defensiva. Man bör ha spelat padel ett litet tag innan man ger sig på den här modellen helt enkelt.

Det är en mångsidig modell som är bra på lite av varje, oavsett om man vill slå ett hårt grundslag eller en känslig hög lobb så går det att lita på Extreme Junior.

Andra egenskaper & teknologier

Integrated Protector System (IPS) – Det innebär att racket har en kolfiberbumper runtom ramen, som ger ett skydd mot repor och stötar.

För vem passar HEAD Extreme Junior 2024?

Den passar främst för den lite mer offensiva junioren, som tycker om att spela med kraft och fart. Vi rekommenderar den här modellen för barn över 10 år och det är fördelaktigt om man har lirat ett tag innan man ger sig på denna.

Hitta bäst pris på HEAD Extreme Junior 2024 hos:

Bild över HEAD's utbud 2024

Bild över HEAD's padelracketar 2024. Här ser man dels hur avancerade modellerna är och om de är riktade mot kontroll eller fart i spelet.
Källa: HEAD padel Instagram

Ovan bild visar HEAD padels utbud för säsongen 2024 i skrivande stund. Det går dels att se nivån på racketarna samt vilka som är framtagna för kontroll eller kraft i spelet.

Tabell med jämförelse

PadelracketFormBalansViktKärnaSlagytaStruktur
Extreme OneDiamantHög
345 gramHård12K kolfiberJa
Extreme ProDiamantHög
370 gramHårdKolfiber/GlasfiberJa
Extreme MotionDiamantHög
360 gramHårdKolfiber/GlasfiberJa
Extreme EliteDiamantHög
365 gramHårdGlasfiberNej
Evo ExtremeDroppHög
360 gramMjukGlasfiberNej
Extreme JuniorDroppHög
320 gramHårdGlasfiberNej

På din mobil kan du scrolla åt höger för mer information i tabellen.

Om HEAD Padel

HEAD grundades i USA 1950 men är numera ett österikiskt företag. De tillverkar främst produkter för racketsporter, vattensporter och vintersporter.

Sitt första padelracket lanserade de 2010 och därefter har man vuxit starkt, mycket tack vare gedigen kunskap från tennisen. Några av toppspelarna som använder HEAD’s modeller ärArturo CoelloPaula Josemaría Martín och Ariana Sánchez.

Aktuell Rea på HEAD Padelrack

12% rabatt på HEAD

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller