Stor guide av Adidas nya padelrackets för 2021

Vi går igenom alla nyheter och skillnader mot föregående år

Hela 17 (!) padelrackets har adidas lanserat till sin kollektion för 2021. Ett par modeller är kära återseende som vi känner igen sedan tidigare, medan ett gäng är helt nya padelrack. 

För att du ska hitta rätt bland deras nya rack så har vi gjort en stor sammanställning där vi guidar och jämför årets modeller, samt går igenom skillnader mot föregående år. Vi lovar, det finns verkligen ett padelracket för alla i denna kollektionen. 

Innan vi går in på padelracken individuellt så låt oss lika på de olika serierna för 2021. 

Metalbone-serien
En helt ny serie för 2021 som består av tre padelrackets varav ett är för juniorer. Metalbone är en vidareutveckling av föregående års modell Adipower Soft och innehåller många spännande nyheter som exempelvis löstagbara vikter och Octagonal structure.

Adipower-serien 
Familjen Adipower har i år växt med nytillskotten Lite. Samma DNA och teknologier, men med en mjukare touch och överlag mer lättspelade. Totalt sju Adipower-rackets varav ett för juniorer.

Greenpadel-serien
Ett helt nytt och ekologiskt padelracket i en egen serie, kanske får det sällskap av fler nästa år? Det släpps även matchande ekologiska väskor gjorda i 100% återvunnet och vattentätt material.

Essnova-serien
När Adipower-familjen har växt har Essnova fått krympa ner till två racket för 2021. Har fått uppgradering jämfört med 2020.

RX-serien
En helt ny serie bestående av tre padelrackets framtagna för nybörjare och motionärer. Ersätter 2020 års modeller V7, V70 Light och V700. 

Discovery-serien
Tre basmodeller som vi inte kommer att gå igenom mer än de här meningarna, då dessa padelrackets knappt säljs i Sverige. Med största sannolikhet för att RX-serien är betydligt mer prisvärda och bättre lämpade padelrackets för nybörjare.

Låt oss nu kika närmare på årets rackets individuellt gå igenom deras egenskaper och skillnader mot 2020! Bläddra nedåt eller välj vilket padelracket du vill komma till direkt i listan.

Innehåll i artikeln

Adidas Metalbone 2021 är ett helt nytt padelracket från Adidas. Absolut toppracket i en rå design. Diamantformat med hög balans
adidas Metalbone Master Limited Edition 2021 är en specialutgåva av det populära padelracket adidas Metalbone. En annan design men med samma fina egenskaper.

adidas Metalbone 2021

Det omtalade och helt nya padelracket adidas Metalbone kommer att vara världsstjärnan Ale Galáns nya racket och det bär även hans signatur.

Vid första anblick bjuder Metalbone på en riktigt häftig och rå design och det är helt klart ett padelracket som kommer att sticka ut på banorna!

Nå, vad är det för padelracket? Jo, Metalbone är ett diamantformat oversizeracket med en i grunden hög balans (topptungt) och en låg vikt på 345-360 gram.

De förutsättningarna går att ändra genom de sex små vikter mellan handtaget och huvudet. De två röda vikterna väger ett gram var och de fyra metallfärgade väger 2,5 gram var, totalt 12 gram. 

Sitter alla vikter i väger Metalbone runt 360 gram och får en medelhög balans. Tas de ur får racket en vikt närmare 345 gram med en hög balans.

Det ger en otrolig flexibilitet då du kan justera vikten och padelrackets balans för varje match utefter vad du anser dig behöva för egenskaper.

Upptill sitter en annan nyhet som kallas Octagonal Structure. En åttakantig kolfiberförstärkning som gör den övre delen otroligt styvt. Tack vare detta och Metalbones låga vikt så kan man få upp en hög svinghastighet och extremt bra fart i slagen vid de rätta träffarna.

Octagonal Structure gör även att Metalbone ligger väldigt stabilt i luften utan att vobbla, vilket gör att kontrollen och hanteringen är förstklassig.

Samma kolfiberförstärkning sitter även i ramen mellan handtag och huvudet och balanserar upp racket på ett utmärkt sätt. Samtidigt reducerar det även vibrationerna till armen och gör racket skonsammare mot din armbåge.

Metalbone har försetts med en mjuk EVA-kärna och erbjuder därför en bra touch även vid lösare bollar.

Träffytan är gjord aluminiumförstärkt kolfiber och har den omtyckta sandpappersytan som även finns på Essnova-racken. Den slits inte bort omedelbart då adidas väljer att göra ytan i tillverkningen innan lacken läggs på.

En fin liten extra detalj på Metalbone, Metalbone Ctrl samt Greenpadel-racket är det gröna lövet uppe till höger på racket. Lövet betyder att för varje tillverkat rack av dessa tre så miljökompenserar adidas genom att återplantera tre kvadratmeter skog.

Ytterligare teknologier:

 • Smart Holes Curve – De bäst anpassade borrhålen för adidas padelrackets, för en bättre och renare bollträff.
 • Spin Blade – För en ökad bollspin och bekvämare träff.
 • Structural Reinforcement – En extra förstärkning av rackets konstruktion, för en längre hållbarhet.

adidas Metalbone CTRL 2021

Metalbones kontrollversion, som vi tror kommer bli en riktigt populär modell. Även CTRL bjuder på en rå och otroligt snygg design. Racket är rundformat med en medelbalans och har en låg vikt på 345-360 gram.

Passar spelaren som söker ett smidigt padelracket med mycket kontroll och hög känsla, samtidigt som det finns fart att hämta när det behövs.

Precis som i vanliga Metalbone erbjuds en enorm flexibilitet tack vare vikterna som går att ta bort för att sänka rackets vikt, samt göra det mer topptungt.

Metalbone CTRL har också utrustats med Octagonal Structure, vilket gör att padelracket kan röra sig snabbt och mycket stabilt i luften. Det ökar kraften i slagen, utan att tumma på kontrollen och komforten.

Förutom att göra racket styvare så reducerar det kolfiberförstärkta rackethjärtat även vibrationer från huvudet till handtaget, för skonsammare slag. Överlag är faktiskt Metalbone CTRL ett bra val av padelracket för att motverka padelarmbåge (tennisarmbåge). 

Så, vad skiljer mellan Metalbone CTRL och Adipower CTRL? Den stora skillnaden ligger i att Metalbone har en styvare yta men en betydligt mjukare kärna.

Det ger Metalbone en bättre touch vid lösare bollar, vilket passar den finkänsliga spelare bättre. Å andra sidan erbjuder Adipower CTRL mer fart om man slår igenom bollen ordentligt.

Precis som på vanliga Metalbone har även Metalbone CTRL det gröna lövet uppe till höger som indikerar att adidas återplanterar tre kvadratmeter skog för varje sålt racket.

Ytterligare teknologier:

 • Aluminiumförstärkt kolfiberyta med sandpapper.
 • Smart Holes Curve – Bästa möjliga borrhål för adidas padelrackets, ger en renare och bättre bollträff.
 • Spin Blade –  För mer komfort i slagen och ökad spin på bollen.
 • Structural Reinforcement – En extra förstärkning av padelrackets konstruktion som gör att racket står pall även vid tuffa test.
Adidas Metalbone Ctrl 2021 är ett nytt och kontrollinriktat padelracke. har en rå och häftig design och proppfull med fart och kontroll. Spelas bland annat med av svenska damstjärnan Anna Åkerberg.
Adidas Metalbone Youth 2021 är en juniormodell av adidas toppmodell Metalbone, som stjärnan Ale Galan spelar med. Ett racket för de lite äldre juniorerna som gillar att slå hårt.

adidas Metalbone Youth 2021

Ett kraftfullt och otroligt snyggt padelracket för barn/juniorer, racket väger 330-345 gram och mäter 38 mm i ramprofilen. Metalbone Youth är diamantformat med en hög balans, framtaget för junioren som vill spela med fart och kraft.

Detta är en replica av Metalbone som det delar många fina egenskaper med. Youth har exempelvis också försetts med Octagonal Structure som ger fart i slagen och förbättrar balansen i racket.

Metalbone Youth har även fått kolfiberförstärkning i rackethjärtat, som gör hela racket stabilare och maximerar kraften ur varje slag.

Tack vare en ram och träffyta i glasfiber är ändå racket förlåtande och det finns utrymme för sämre bollträffar.

Vidare har adidas Metalbone Youth försetts med Smart Holes Curve, för en renare och förbättrad bollträff. Dessutom finns förstärkningen Structural Reinforcement, i rackets konstruktion, för en ökad hållbarhet.

Ett juniorracket av toppklass som går att utvecklas långt med!

adidas Adipower 3.0 2021

Det kraftfullaste padelracket från adidas är tillbaka i en ny och snygg design. Adipower 3.0 är proffset Seba Nerones signaturracket och racket erbjuder en enorm fart och precision i slagen.

Jämfört med Adipower 2.0 från 2020 finns det inga skillnader i egenskaperna. Samma vinnande kraftkoncept! 

Adipower 3.0 är ett diamantformat padelracket i oversize med en hög balans. Precis som förra året har racket förstärkts med Dual eXoskeleton som är kolfiber i rackethjärtat och ut i ramen. Det gör racket otroligt stabilt och följsamt i luften vid overhead-slag.

För maximal fart har Adipower 3.0 utrustats med Power Embossed Ridge, en ruggad och aluminiumförstärkt kolfiberyta samt en hård kärna. 

Det gör att Adipower rakt igenom är ett styvt padelracket i både ram, kärna och yta. Till skillnad från Metalbone som har en mjuk kärna.

Adipower är helt klart riktad till avancerade spelare som har spelat länge och kan behärska detta rackets utmaningar i det defensiva och låga spelet. Klarar man av det och kan slå igenom de offensiva slagen ordentligt belönas man med padelrackets enorma kraft!

Ytterligare teknologier:

 • Spin Blade – Enträffyta som ger bättre spin på bollen och bekvämare bollträff.
 • Smart Holes Curve – De bäst anpassade borrhålen för adidas padelrackets, för en bättre och renare bollträff.
 • Structual Reinforcement – En förstärkning av rackets konstruktion som ger en längre hållbarhet.
Adidas Adipower 3.0 2021 är ett padelracket som genererar stor kraft. För avancerade spelare som gillar att slå hårt. Används av exempelvis Simon Vasquez.
Adidad Adipower CTRL 3.0 2021 är ett kontrollracket som erbjuder riktigt bra med fart.
adidas Adipower Master Limited Edition 2021 är en specialutgåva av Adidas Adipower CTRL. Detta snygga limiterade padelracket är runt med en hård uppbyggnad, perfekt kontroll och kraft.

adidas Adipower CTRL 3.0 2021

Förra årets mest sålda modell från Adidas och signaturracket för stjärnan Alex Ruiz är tillbaka med en ny design. Det omåttligt populära Adipower CTRL erbjuder en otroligt fin mix mellan fart och kontroll. 

Jämfört med Adipower CTRL 2.0 från 2020 finns det inga nyheter eller skillnader förutom designen.

Racket erbjuder en härlig kontrollkänsla genom sin runda form, sweetspot i mitten och medelbalans.

För maximal fart och stabilitet är Adipower CTRL 3.0 försedd med dual eXoskeleton, Power Embossed Ridge, en ruggad och aluminiumförstärkt kolfiberyta, samt en hård kärna.

Jämfört med Metalbone Control är Adipower Control ett helstyvt racket med en styv ram, yta och kärna. Medan Metalbone CTRL har en styv ram och yta, men en mjuk kärna.

Det betyder att med Adipower behöver du slå igenom slagen mer ordentligt för att den styva kärnan ska svara med fart, men gör du det genererar den även mer fart än den mjukare kärnan hos Metalbone.

Ytterligare teknologier:

 • Spin Blade – En träffyta som ger en ökad spin på bollen och bättre känsla i slagen.
 • Smart Holes Curve – Bästa möjliga borrhål för adidas padelrackets, för en bättre och renare bollträff.
 • Structual Reinforcement – En förstärkning av rackets konstruktion som förlänger hållbarheten.

adidas Adipower Light 3.0 2021

Stjärnan Martita Ortegas signaturracket Adipower Light är ett padelracket för damer och herrar som vill ha ett lättare racket i toppklass.

Med sin låga vikt (345-360 gram), runda form och medelbalans erbjuds ett smidigt och lätthanterligt racket med hög kontroll.

Dessutom finns det mycket kraft att hämta tack vare teknologierna dual eXoskeleton, Power Embossed Ridge och den ruggade och aluminiumförstärkta kolfiberytan. 

Med hjälp av den medelhårda kärnan ges hög komfort och  fart även vid de lösare slagen.

Jämfört med 2020 års modell Adipower Light 2.0 finns det inga nyheter eller skillnader förutom i designen, samma vinnande koncept används på nytt.

Ytterligare teknologier:

 • Spin Blade – En träffyta i räfflad stil, för bättre spin på bollen och ökad känsla i slagen.
 • Smart Holes Curve – Optimalt anpassade borrhål, för en bättre och renare bollträff.
 • Structual Reinforcement – Förlänger padelrackets hållbarhet tack vare en förstärkning av rackets konstruktion.
adidas Adipower Light 3.0 2021 är ett runt padelracket med fantastisk kontroll och härlig fart. Ett av våra val till bästa padelracket dam 2021. Används av Marta Ortega på WPT.
Adidas Adipower Lite 2021 är en mjukare och mer lättspelad version av den populära Adipower-modellen. Lite erbjuder en mjukare träffbild, men fortfarande med bra med kraft i slagen.

adidas Adipower Lite 2021

Adipower Lite är ett helt nytt och väldigt spännande padelracket från adidas 2021 års kollektion. Framtaget för medelspelaren som söker en mer lättspelad version av vanliga Adipower 3.0.

Lite-modellen är precis som sitt storasyskon ett diamantformat padelracket i oversize med en hög balans för kraftfulla slag.

Den stora skillnaden ligger i att Lite-modellerna har utrustats med en sandpappersliknande yta av glasfiber och en mjuk kärna. Man behöver därför inte vara lika tekniskt duktig för att få fart i bollen som med vanliga Adipower. Racket hjälper till vid lösare träffar.

Det gör Adipower Lite perfekt för spelaren som vill ha ett lätthanterligt diamantracket. Optimalt att ha som ett första diamantracket för att spela in sig med formen.

Adipower Lite delar även många av de fina egenskaperna hos Adipower 3.0. Tack vare Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge erbjuder Lite-modellen samma stabilitet och följsamhet i slagen i kombination med hög kraft.

Ytterligare teknologier:

 • Spin Blade, för en bättre känsla i slagen och ökat grepp om bollen. 
 • Smart Holes Curve – Bästa möjliga borrhål för ett adidas padelrackets, för en renare och bättre bollträff.
 • Förstärkningen Structural reinforcement gör att racket klarar tuffa test och ökar hållbarhet.

Ett mycket prisvärt diamantracket som vi tror kommer att bli populärt i padelhallarna.

adidas Adipower CTRL Lite 2021

Adipower CTRL Lite är en mer lättspelad variant av det populära Adipower CTRL. Framtaget för medelspelaren som söker ett allround-racket med mycket kontroll och bra med fart.

Adipower CTRL Lite är rundformat med en medelbalans och sweet spot i mitten. Jämfört med vanliga Adipower CTRL har Lite-modell försetts med en sandpappersliknande yta av glasfiber och en mjuk kärna.

Lite-versionen är därför ett skonsammare och mer förlåtande racket än vanliga Adipower CTRL. Padelracket passar för dem som spelar en hel del, men som kanske inte har utövat någon racketsport tidigare och inte har den optimala tekniken än.

Tack vare glasfibret och den mjuka kärna får du en hög komfort i slagen och racket hjälper dig att sätta fart på bollen även när bollträffen inte är optimal.

Precis som i vanliga Adipower CTRL finns även Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, för stabilitet och kraft i de hårda slagen.

Ytterligare teknologier:

 • Spin Blade – Ger en bättre känsla i slagen och ökat grepp om bollen.
 • Smart Holes Curve – De bästa borrhålen för adidas padelrackets, för en renare och bättre bollträff.
 • Structural Reinforcement – Förstärkning av padelrackets kontstruktion som ökar hållbarheten och gör att racket står pall för tuffa test.
Adidas Adipower Ctrl Lite 2021 är en mjukare variant av det omåttligt populära padelracket Adipower Ctrl. Denna modellen passar perfekt för motionärer och spelare som inte vill ha ett för hårt racket.
adidas Adipower Woman Lite 2021 är ett av de bästa padelracken mot tennisarmbåge och padelarmbåge

adidas Adipower Woman Lite 2021

Adipower Woman Lite är ett lillayskon till Adipower Light 3.0, en mer förlåtande och lättspelad variant

Likt sitt syskon erbjuder Adipower Woman Lite en låg vikt på 345-360 gram, en rund form samt en medelbalans. Det gör racket till en lätthanterad kompis på padelbanan. 

De stora skillnaderna jämfört med Adipower Light 3.0 är att Adipower Woman Lite har en träffyta av glasfiber med sandpappersbeläggning och en mjuk kärna.

Detta racket är därför inte lika styvt och hjälper dig mer med farten i slagen. Perfekt för de som spelat ett tag, men som inte har den 100%-tekniken än. 

Dessutom är Woman Lite ett mycket bra padelracket för både dam- och herrspelare som har problem med armbågen. Detta tack vare sin låga vikt, mjuka kärna, glasfiberyta och stabila konstruktion. 

Precis som Adipower Light 3.0 har Adipower Woman Lite försetts med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge för ökad stabilitet, följsamhet och fart i slagen.

Ytterligare teknologier:

 • Smart Holes Curve – Optimalt borrade hål för en renare och trevligare bollträff.
 • Structural Reinforcement – Ökar livslängden tack vare en förstärkning i rackets konstruktion.
 • Spin Blade – För ökat grepp i bollen och bekvämare känsla i slagen.

adidas Adipower Junior 3.0 2021

Det omtyckta juniorracket Adipower Junior är tillbaka i en härlig färgsättning. Det är en mini-replica av Adipower Light 3.0 och delar många fina egenskaper med sitt syskon.

Precis som tidigare år är Adipower Junior ett rundformat padelracket med en medelbalans. Vikten ligger på 310-330 gram och rackets tjocklek är 36 mm, något mindre än vuxenmodellen, 

Racket erbjuder junioren en härlig kontroll och touch i spelet genom sin glasfiberyta och mjuka kärna. Samtidigt som det finns kraft att hämta tack vare teknologierna eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Det sistnämnda är nytt för 2021 i Adipower Junior.

Vad är det då för skillnader mellan Adidas Junior 3.0 och Metalbone Youth? Jo, Metalbone Youth är ett mer påkostat juniorracket inriktad mot fart. Det väger mer än Adipower Junior, har diamantformen och en hög balans. 

Adipower Junior är ett mer lättspelat och kontrollinriktat padelracket än vad Metalbone Youth är.

Ytterligare egenskaper:

 • Smart Holes Curve – Bästa möjliga position av borrhålen för adidas padelrackets, för en renare och bättre bollträff.
Adidas Adipower Junior 3.0 2021 är ett toppracket för ungdomar och barn. Är en replica av Adipower Light 3.0 2021
Adidas Greenpadel 2021 är ett helt nytt padelracket gjort i 100% återvunnet och ekologiskt material. Ett padelracket för miljö med mycket fina egenskaper på padelbanan

adidas #Greenpadel 2021

En riktigt intressant nyhet från adidas 2021 är det ekologiska padelracket Greenpadel som är framtaget i hållbara material. 

Greenpadel är ett mångsidigt och runt padelracket med en jämn medelbalans och mjuk kärna. Det upplevs som mycket lättspelat och riktar sig till både motionärer och avancerade spelare.

Det är främst ett kontrollinriktat padelracket för precision och känsla i slagen. Dock erbjuds det även bra med fart tack vare Power Groove-tekniken, vilket är ett spår runt rackethuvudet som förstärker rackets struktur och därför ökar kraften i slagen.

Träffytan på Greenpadel-racket är slät och gjord i 100% ekologiskt linne (Flax Fiber). Ett mycket tåligt och flexibelt material som står pall för tuffa test. Träffytans styvhet med detta materialet hamnar mittemellan en glasfiberyta och en kolfiberyta, med andra ord en någorlunda styv yta.

För att få en ordentlig träff behöver därför slagen slås igenom med detta padelracket och gör de det så erbjuds en grym precision och kontroll.

Vidare är Greenpadel kolfiberförstärkt i ramen och området mellan handtaget och huvudet, för en ökad styvhet och stabilitet i racket.

Precis som på Metalbone-racken sitter ett grönt löv på padelrackets högra sida. Det står för att adidas miljökompenserar genom att återplantera tre kvadratmeter skog per sålt padelracket.

Ytterligare teknologier:

 • Structural Reinforcement – En förstärkning av rackets konstruktion, för en ökad hållbarhet.
 • Smart Holes Lineal – Linjära borrhål som stärker padelrackets yta.

adidas Essnova Carbon 3.0 2021

Essnova-racken är favoriter hos många, i år är de två till antalet och båda har fått ett snyggt ansiktslyft. 

Precis som föregående år är Essnova Carbon ett diamantformat oversize-racket med en hög balans. Ett padelracket för den hårdslående motionären eller avancerade spelaren.

Essnova Carbon är tillverkat helt i kolfiber och erbjuder därför explosiv fart, samtidigt som den mjuka kärnan bidrar till skonsamhet och komfort.  

Nytt för 2021 är att träffytan är uppgraderad från 3K kolfiber till 6K kolfiber, för en ännu styvare känsla och ökad fart. Precis som tidigare har Essnova den omtyckta sandpappersliknande ytan

Med sin styva träffyta och mjuka kärna blir Essnova steget mellan Adipower 3.0 och Adipower Lite.

Precis som 2020 har Essnova förstärkningen eXoskeleton för ökad kraft och stabilitet i racket. 

Fler teknologier:

 • Spin Blade – Ger ett ökat grepp om bollen och skönare bollträff. 
 • Smart Holes Lineal – Linjära borrhål som förstärker padelrackets yta.
 • Structual Reinforcement – Förstärkning av padelrackets konstruktion, för en ökad livslängd.
Adidas Essnova Carbon 3.0 2021 är ett diamantformat padelracket som bland annat försetts med en sandpappersyta för extra spin i bollarna.
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.0 2021 är ett runt padelracket tillverkat i kolfiber och med en mjuk kärna. Ett perfekt racket för medelspelaren

adidas Essnova Carbon CTRL 3.0 2021

Kontrollmodellen av Essnova Carbon är ett oerhört mångsidigt padelracket, med utmärkta egenskaper i båda det offensiva och defensiva spelet. Passar både motionären och den avancerade spelaren.

Essnova Carbon CTRL är rund till formen med en jämn medelbalans. Precis som vanliga Essnova Carbon är detta racket tillverkat i 100% kolfiber och har en mjuk kärna. Det ger en skonsam och komfortabel touch samtidigt som det finns fart att hämta när bollarna slås igenom.

Jämfört med 2020 är den sandpappersliknande träffytan uppgraderad från 3K kolfiber till 6K kolfiber, för en styvare yta och ökad fart. 

Essnova Carbon CTRL blir steget mellan Adipower CTRL som har en styv yta och styv kärna och Adipower CTRL Lite som har en mjuk yta och mjuk kärna.

Ytterligare teknologier:

 • eXoskeleton – En kolfiberförstärkning i rackethjärtat för ökad stabilitet och kraft.
 • Smart Holes Lineal – Linjära borrhålen som stärker padelrackets yta.
 • Spin Blade – Struktur på ytan som förbättrar bollspin och ger en bättre bollträff.
 • Structual Reinforcement – Förstärkning av padelrackets uppbyggnad för en ökad hållbarhet.

adidas RX30 2021

Först ut i den nya RX-serien är det komfortabla adidas RX30, som ersätter modellen V700 från 2020. Framtaget för motionären eller nybörjaren som vill ta sitt spel till nästa nivå.

RX30 är ett rundformat padelracket med en jämn medelbalans, som är väldigt lättspelat och förlåtande tack vare en extra stor sweet spot i mitten.

Rackets ram och släta träffyta består av glasfiber, vilket ger behagliga bollträffar, samtidigt som den mjuka kärnan ger extra skjuts även i de lösa slagen.

Området mellan handtaget och rackethuvudet har försetts med tekniken Structural Power, en kolfiberförstärkning som balanserar upp racket mycket bra och ger ökad kraft i slagen.

För att förlänga hållbarheten har RX30 även försetts med Structural Reinforcement och Smart Holes Lineal, som stärker rackets konstruktion och träffyta.

Adidas RX30 2021 tillhör nybörjarserien hos adidas. Ett padelracket att växa med och som kan spelas med långt upp i nivåerna.
Adidas RX20 Light 2021 är ett lätt och smidigt padelracket för den som söker allroundracket.

adidas RX20 Light 2021

Näst på tur bland RX-modellerna är den lätthanterade lågviktaren RX20 light, som ersätter 2020 års populära modell V70 Light.

Med en matchvikt på 345-360 gram är RX20 light lättast av de tre RX-syskonen. Precis som med RX30 passar detta padelracket utmärkt för motionären eller nybörjaren som söker ett bekvämt padelracket.

RX20 Light är rundformat med stor sweet spot i mitten och en jämn medelbalans. Det är uppbyggt i ett snällt och förlåtande glasfiber i ramen och den släta träffytan. Vidare hjälper den mjuka kärna till med fart i slagen.

Racket har utrustats med Structural Power, en förstärkning av rackets hjärta för en ökad stabilitet och fart i slagen.

Likt RX30 har även RX20 Light försetts med teknologierna Structural Reinforcement och Smart Lineal Holes, som ökar hållbarheten i padelracket genom att stärka upp konstruktion och träffyta. 

adidas RX10 2021

Sist ut i den nya RX-familjen är adidas RX10, som ersättar modellen V7 från 2020. Ett riktigt trevligt och prisvärt padelracket för nybörjare.

Precis som sina syskon är RX10 rundformat med en medelbalans och stor sweet spot i mitten. I ramen och den släta träffytan återfinns glasfiber, för förlåtande och snälla bollträffar. 

Den mjuka kärnan bidrar till hög komfort och genererar fart även vid lösare slag. 

Jämfört med RX30 och RX20 Light så saknar dock RX10 förstärkningen Structural Power.

Konstruktionen och träffytan är stärkt av Structural Reinforcement och Smart Lineal Holes, vilket förlängar padelrackets hållbarhet.

Adidas RX10 2021 är ett lättspelat runt racket för nybörjare och medelspelare. Hög kontroll.

Den tyska sportgiganten adidas grundades 1949 som en skotillverkare. Genom åren har man växt till en av världens största tillverkare av kläder och sportutrustning och idag hittar man adidas produkter till alla möjliga sporter. Sitt första padelracket släppte adidas 2014, därefter har man snabbt växt till en av de största märkena inom padel. Bland proffsen på World Padel Tour så används adidas av exempelvis Ale Galán och Marta Ortega.