Wilsons nya padelrackets för 2021

Ultra-serien är uppgraderad och Bela-serien har släppts på allvar

Aktuella Erbjudanden på Wilson Padelrack

Wilson har släppt en uppgraderad version av sin kraftfulla Ultra-serien för 2021 och förutom förbättrade egenskaper har racken även fått en riktigt snygg uppdatering av designen.

Nytt för 2021 hos Ultra-serien är att den stängda bryggan i rackethjärtat är borta och ersatt med förstärkningen Power Pillar som ska öka kraft och stabilitet i racken. Dessutom finns det andra små justeringar som exempelvis den förbättrade träffytan Double Carbon 2.0 hos Ultra Pro V2.

Nu kan man även säga Wilsons Bela-serie släppts på allvar under 2021. Den kom visserligen redan under hösten 2020, men i en begränsad upplaga som sålde slut snabbt på många håll. Nu har dock en stor leverans av Bela-racken nått den svenska marknaden i samband Ultra V2-seriens släpp.

Bela-racken ingår i den större kollektionen Wilson x Bela som även innehåller skor, kläder och väskor. Kollektionen är framtagen i samarbete med världsstjärnan och legendaren inom padel Fernando Belasteguín, eller Bela som han kallas. Med nästan 20 år på världstoppen har han hunnit samla på sig en enorm erfarenhet som han har använt för dessa racken.

För att jämföra Ultra-serien med Bela-serien så kan vi se nedan bild där Wilson själva anger sina serie av padelrackets på en skala mellan kontroll och kraft. Ultra-serien är den kraftfullaste, medan Bela erbjuder lite mer kontroll men det går samtidigt att smälla på när tillfälle ges.

Bild på en skala som visar vilken kontroll och kraft racken hos Wilson ligger på. Innefattar Ultra, Bela, Blade och Pro Staff

Vi tar och kikar in Wilsons nyheter individuellt nedan så att du får stenkoll på vad det är för padelrackets. Klicka dig vidare i listan om du vill läsa om något specifikt racket eller scrolla bara vidare för att kika in alla.

Innehåll i artikeln

Wilson Ultra Pro V2 är ett nytt padelracket från Wilson för 2021. Ett padelracket inriktat mot fart och kraft.

Wilson Ultra Pro V2 2021

Wilsons kraftfullaste padelracket är tillbaka i uppgraderad version med en fantastiskt snygg design och färgkombination.

Ultra Pro V2 är ett diamantformat racket med hög balans och en låg vikt på mellan 350-360 gram, det gör racket smidigt och offensivt med stora möjligheter att avgöra bollar.

Den omtyckta Infinity Edge-ramen återfinns på racket och det ger dig en större sweet spot tack vare den unika konkava kanten runt om ramen.

En nyheter för Ultra Pro V2 är Power Pillar i rackethjärtat. En förstärkning som ger ökad stabilitet i svingen och bollträffen vilket genererar i en högre på farten.

Den förbättrade träffytan består av dubbla lager kolfiber med olika styvhet, vilket gör att racket ska anpassa sig efter dig och dina slag. Enligt Wilson ger det kraft vid hårda slag och en bättre kontroll vid lösare slag.

På ytan har Wilson lagt en knottrig struktur som har inspirerats av deras basketbollar. Det ger ett bra bett i bollen och en härlig spin på dina slag.

Inne i racket hittar vi Wilsons styvare kärna Firm Eva Foam som tillsammans med kolfiberytan ger dig stor kraft och precision i slagen. I kombination med sin låga och smidiga vikt blir racket dessutom mycket giftigt i volleyspelet vid nät.

Hitta bästa pris för Wilson Ultra Pro V2 2021 hos
Racketspecialisten & Nordic Padel

Wilson Ultra Elite V2 2021

Ultra Elite V2 är en något mjukare variant av Ultra Pro. I stället för rent kolfiber i träffytan har Wilson mixat glasfiber med kolfiber. Det ger lite skonsammare bollträffar och mer hjälp med farten i slagen.

Elite är precis som sitt storasyskon diamantformat men erbjuder en medelbalans i stället för hög balans, vilket gör vikten jämn över hela racket och mer lätthanterligt. 

Vikten är marginellt högre än Pro, men fortfarande på låga och smidiga 360 gram.

Precis som övriga syskon är Elite byggt med Infinity Edge-ramen för att öka sweet spoten och ge en större felmarginal i slagen. För att stärka upp racket och öka dessa stabititet finns Power Pillar i rackethjärtat.

Likt Pro har även Elite den knottriga träffytan som inspirerats av Wilsons basketsbollar, som ger en ökad spinn och mer effekt i bollträffen.

För dig med problem med armbågen men som fortfarande vill ha ett racket med kraft i så är detta ett riktigt bra val av padelrack på grund av sin stabilitet, låga vikt och mix av glasfiber med kolfiber.

Wilson Ultra Elite V2 är ett nytt padelracket från Wilson 2021 som är inriktat mot fart och kraft men ändå är skonsamt. Perfekt för den med padelarmbåge och som vill ha ett kraftfullt racket
Ultra Team V2 är ett nytt padelracket från Wilson för 2021 som är framtaget för nybörjaren som söker fart från start.

Wilson Ultra Team V2 2021

Ultra Team är ett prisvärt padelracket som passar utmärkt för nybörjaren som vill spela med fart från start. Perfekt om man exempelvis har erfarenhet från andra racketsporter och vill börja med padel.

Med sin diamantform och höga balans erbjuder Ultra Team en riktigt bra fart i bollen vid de rätta träffarna.

Den unikt formade ramen Infinity Edge gör även att sweet spoten är större och ökar felmarginalerna.

Team är det mjukaste racket i Ultra-familjen och är försedd med en slät glasfiberyta och en mjuk kärna. Det ger dig skonsamma och förlåtande träffar, samt extra skjuts i slagen.

Precis som sina syskon har Ultra Team en riktigt snygg färgkombination och design på racket!

Hitta bästa pris för Wilson Ultra Team V2 2021 hos
Racketspecialisten & PadelXpert

Wilson Bela Pro

Bela Pro är Wilsons flaggskeppsmodell och är ett påkostat och förstklassigt padelracket. Det är även racket som Bela själv spelar med på världstouren.

Bela Pro har en diamantform med medelbalans och erbjuder en fantastisk mix av fart och kontroll med fina egenskaper båda i det offensiva och defensiva spelet.

Tack vare den fasta kärnan Firm EVA foam levererar racket utmärkta bollreturer och precision i slagen. Vidare ger det snabba och kontrollerande bollträffar tack vare träffytan av kolfiber, Premium Carbon.

På ytan av Bela Pro hittar vi Arrow-grip som är en struktur med pilar, vilket ger en förbättrad spin och bett i bollen.

För extra komfort har Wilson implementerat Shock Shield i Bela Pros handtag, vilket även används i några av deras tennisrackets. Det är en blandning av material som absorberar vibrationer och reducerar därför belastningen på arm och armbåge.

En fin detalj är handledsbandet där det står “Un Belasteguin nunca se rinde” (En Belasteguin ger aldrig upp) i Belas dotters handskrift. Vilket symboliserar Belas tuffa kamp mot skador och att hans dotter var hans främsta inspirationskälla de åren.

Wilson Bela Pro är toppmodellen hos den amerikanska tillverkaren. Ett racket framtaget med stjärnan Bela som erbjuder en optimal mix mellan fart och kontroll

Hitta bästa pris för Wilson Bela Pro hos
PadelXpert

Wilson Bela Elite är padelracket för medelspelare som vill ha ett något mjukare diamantracket med fart och kontroll. Har en räfflad yta i form av pilar.

Wilson Bela Elite

Bela Elite är en mer lättspelad variant av Bela Pro som tack vare den mjuka kärnan Soft EVA Foam ger dig mer hjälp med farten i slagen, framförallt vid de lösare träffarna.

Elite erbjuder en perfekt mix mellan mjukt och hårt och passar utmärkt för medelspelaren som vill kunna smälla på men ändå bibehålla kontroll och känsla.

Formen på racket är diamant, precis som övriga syskon i Bela-familjen och balansen ligger på medel. Ytan består av vävd kolfiber som ger bra med kraft och respons i bollträffen.

På träffytan finner vi Arrow-grip, ett mönster av pilar för bättre grepp om bollen och fina skruvar på slagen.

Även Bela Elite har det speciella handledsbandet där det står “Un Belasteguin nunca se rinde” (En Belasteguin ger aldrig upp).

Hitta bästa pris för Wilson Bela Elite hos
PadelXpert

Wilson Bela Team

Team är det mest lättspelade av de tre Bela-racken tack vare skonsamt glasfiber i träffytan och den mjuka kärna Core Eva Foam.

Racket erbjuder hög komfort och känsla i bollträffen och ger extra skjuts i slagen tack vare sin mjuka uppbyggnad. Det agerar även förlåtande vid eventuella felträffar och ger dig därför utrymme att utvecklas.

Ett perfekt padelracket för motionären som vill köpa sitt första diamantracket eller för medelspelaren som vill ha ett skonsammare och enklare diamantracket än de har idag.

Precis som övriga racket i Bela-familjen så har Team strukturen Arrow-grip på ytan, som är pilspetsmönster för bättre effekt och spin på bollen.

Vidare har Team även det fina handledsbandet som bär texten “Un Belasteguin nunca se rinde” (En Belasteguin ger aldrig upp) i Belas dotters handstil.

Wilson Bela Team är ett riktigt bra val av diamantracket för motionären. Skonsamt och mjukt för förlåtande egenskaper

Hitta bästa pris för Wilson Bela Team hos
Racketspecialisten PadelXpert

Wilson är ett amerikanskt företag som grundades redan 1913 och som i början främst tillverkade tennissträngar. Idag tillverkar man produkter till en mängd olika sporter som exempelvis basket, tennis och golf. Inom tennisen och flera andra racketsporter har man i årtionden varit ett världsledande varumärke. De har därefter tagit sitt kunnande till padeln och visat att man även behärskar att tillverka högkvalitativa padelrackets. På världstouren spelar exempelvis Bela med deras rackets.