Dunlop padelrackets 2023

Recension, guide & jämförelse av årets modeller

Aktuella Erbjudanden på Dunlop Padelrack

12% rabatt på Dunlop

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll i artikeln

Introduktion till Dunlop padel 2023

Dunlop tillhör de mest anrika märkena inom padel och är pionjärer inom flera områden. En kul kuriosa är att de t.ex. var först med att använda diamantform och hybridform på padelrack.

De har nu släppt en uppgraderad serie av sina Aero-Star modeller och har vidareutvecklat dem med nya material och teknologier. Samtliga modeller är numera även diamantformade och riktar sig därför främst till lite mer offensiva spelare.

Vi tar och kikar in årets modeller från Dunlop!

Dunlop Aero-Star Pro 2023 Recension

Dunlop Aero-Star Pro 2023 recension, test, guide. Detta är ett offensivt padelracket och mycket välbyggt. Perfekt för den aggressiva padelspelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Pro 2023 hos:

Vad är Dunlop Aero-Star Pro 2023 för padelracket?

Det här toppmodellen hos Dunlops Aero-Star kollektion och det är även racket som det argentinska proffset Ramiro Moyano spelar med under årets säsong.

Aero-Star Pro har blivit snäppet mer offensivt då det numera är diamantformat, tidigare hade den här modellen en hybridform mellan dropp och diamant. Vidare väger racket 370 gram och balansen är fortsatt hög. Den mindre sweet spoten går att finna nära toppen på racket.

Kikar vi på träffytan hittar vi en annan skillnad mot tidigare, racket är numera uppbyggt av ett 16K superpremium kolfiber, som är steget styvare än tidigare 12K-ytan. Ovanpå ytan finns Dunlops Hyper Gryp-teknologi, som innebär att det finns ett räfflat mönster för extra bett i bollen.

Inuti racket hittar vi den medelhårda kärnan EVA Pro, som kombinerar både kraft och känsla på ett fint sätt. Vidare är även partiet ovanför handtaget förstärkt med teknologin Tri-Clamp, vilket förbättrar stabiliteten och styrkan i konstruktionen.

Offensiven

Dunlop Aero-Star Pro är ett riktigt vasst padelracket i det offensiva spelet och ger ett ordentligt tryck och tyngd bakom slagen, vilket gör att man kan pressa motståndarna rejält.

Rackets topptunga balans gör det möjligt att generera en hög svinghastighet genom luften, samtidigt som den styva uppbyggnaden svarar upp med kraft i bollträffen.

Med hjälp av den ruggade går det att skära slagen på ett härligt sätt och slå stoppbollar nära nät eller låga skruvade bollar ner i hörnen.

Defensiven

Det går inte att sticka under stolen med att Aero-Star Pro är ett utmanande padelracket, vilket framförallt märks i det defensiva. Den lilla sweet spoten och hårda uppbyggnaden ställer krav på din teknik och felmarginalen är inte stor.

Däremot är trampolineffekten liten vilket passar dig som gillar att ha full kontroll över farten i slagen.

Andra egenskaper

Power Hole – Borrhålen i racket är av olika diameter och anpassade för att maximera kraften och farten i bollträffen.

För vem passar Dunlop Aero-Star Pro 2023?

Det här är en passande modell för dig som gillar att spela offensivt och söker ett välgjort och påkostat padelracket. Vi rekommenderar att du åtminstone och medelnivå och uppåt.

Det här är framtagen för den offensiva spelaren som söker ett påkostat och riktigt vasst padelracket. Vi rekommenderar det för erfarna spelare från medelnivå och upp till avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Pro 2023 hos:

Dunlop Aero-Star 2023 Recension

Dunlop Aero-Star 2023 padelracket test, recension, omdöme. Denna modellen är offensiv och rolig att spela med tack vare sina fartfyllda egenskaper, samtidigt som det finns viss kontroll kvar i racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star 2023 hos:

Vad är Dunlop Aero-Star 2023 för padelracket?

Utseendemässigt är det inte mycket som skiljer den här modellen mot Aero-Star Pro. Det är dock snäppet mer lättspelat än ovan syskon tack vare en lite lättare vikt och en medelbalans. Det är dock fortfarande ett padelracket som riktar sig till lite mer erfarna spelare.

För även Aero-Star är diamantformad och har en mindre sweet spot som sitter nära toppen på racket. Vikten klockar in på ca 365 gram.

I ramen har man använt ett vridstarkt och hållbart kolfiber och träffytan är uppbyggt av ett 16K kolfiber som benämns som superpremium. Det gör att träffytan är snäppet hårdare än föregående års modells 12K yta. Även Dunlop Aero-Star har utrustats med det räfflade mönstret Hyper Gryp på ytan, som hjälper till att sätta extra skruv på bollen.

Innanför väggarna finns den medelhårda kärnan EVA Pro, som blandar både komfort och kraft. Dessutom är racket förstärkt i hjärtat med teknologin Tri-Clamp, som ökar stabiliteten och styrkan vid bollträffen.

Offensiven

I det offensiva spelet så är Dunlop Aero-Star ett starkt padelracket kan erbjuda fartfyllda bollträffar, samtidigt går det även att hitta en fin känsla i lugnare slag.

Vid spelet nära nätet och i volleys så kan bollarna dämpas effektivt tack vare den lite styvare uppbyggnaden, utan någon större trampolineffekt.

När man ska jobba med overheadslagen agerar racket stabilt i luften och när bollarna ska skäras hjälper den räfflade ytan till att greppa tag.

Defensiven

Vid försvarsläge från den bakre delen av banan så ställer Aero-Star en del krav på din teknik, felmarginalen är ganska liten och du behöver kunna träffa rätt och slå igenom slagen ordentligt. Medelbalansen gör dock att denna modellen blir lite mer lätthanterad vid trängda situationer än sitt syskon ovan.

Även Aero-Star erbjuder full kontroll över farten i slagen och har inte någon större trampolineffekt att tala om.

Andra egenskaper

Power Hole – Borrhålen i racket är placerade och borrade på ett sätt som ger racket maximalt med fart i bollträffen.

För vem passar Dunlop Aero-Star 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som vill ha en offensiv och styv modell, men som är snäppet mer lättspelat än de allra mest offensiva padelracken. Vi rekommenderar det främst för spelare runt medel och avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star 2023 hos:

Dunlop Aero-Star Lite 2023 Recension

Dunlop Aero-Star Lite 2023 recension, test, betyg. Detta är ett lätt diamantracket som erbjuder 16K superpremium kolfiber i träffytan.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Lite 2023 hos:

Vad är Dunlop Aero-Star Lite 2023 för padelracket?

Det här är modellen som det spanska proffset Teresa Navarro spelar med under årets säsong och delar många likheter med syskonet Aero-Star ovan. De två stora skillnaderna är att Aero-Star Lite väger lite mindre med sina 345-360 gram och kärnan är dessutom av ett mjukare material. Det gör att den här modellen är mer lättspelad, på bekostnad av kraft.

Kikar vi vidare på utformningen så är Aero-Star Lite likt de andra modellerna i serien diamantformad och har en medelbalans på tyngdpunkten. Sweet spoten är ganska liten och återfinns en bit ovanför mittpunkten på slagytan.

Till ramen har Dunlop använt ett slittåligt kolfibermaterial och ytan består av 16K superpremium kolfiber. För att kunna generera mer spin i slagen är racket försett med teknologin Hyper Gryp, som är ett räfflat mönster ovanpå slagytan.

Vidare är även bryggan mellan handtaget och rackethuvudet förstärkt med Tri-Clamp teknologin, som ger hela konstruktionen en ökad styrka och stabiliserar racket i bollträffen.

Offensiven

Tack vare kombinationen av en hård slagyta och mjuk kärna får Aero-Star Lite en mycket trevlig bollträff som ger bra respons i hårdare slag, samtidigt som man får en fin känsla och komfort i lösare slag.

Framme vid nätet gör den lägre vikten att racket är smidigt att förflytta och går snabbt att få i position. Vidare gör den räfflade ytan det möjligt att skära ner bollarna djupt och svåråtkomligt i hörnen för motståndarna.

Defensiven

Från den bakre delen av banan ger Aero-Star Lite en trevlig känsla i både höga lobbar och placeringar. När man är trängd i hörnen så erbjuder racket en del hjälp med farten i slagen tack vare den mjukare kärnan. Det ska dock sägas att diamantformen gör att felmarginalen är mindre och man behöver vara mer noggrann i bollträffen för att få den ren.

Andra egenskaper

Power Hole – Det här är en teknologi som innebär att borrhålen är placerade och borrade på ett speciellt sätt som maximerar kraften i varje bollträff.

För vem passar Dunlop Aero-Star Lite 2023?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett lite mer lättspelat och smidigt diamantracket. Vi rekommenderar det för både motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Lite 2023 hos:

Dunlop Aero-Star Team 2023 Recension

Dunlop Aero-Star Team 2023 recension. betyg, test. Detta är det mest lättspelade racket i årets Aero-Star serie och passar som första diamantracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Team 2023 hos:

Vad är Dunlop Aero-Star Team 2023 för padelracket?

Det här är instegsmodellen i årets Aero-Star serie och är ett prisvärt och billigt padelracket. Precis som sina syskon ovan så har Team i år blivit ett diamantracket. Balansen i racket är medel och vikten ligger på ca 365 gram.

Ramen är uppbyggt av ett vridstarkt och tåligt kolfiber och slagytan består av 1K kolfiber, till skillnad mot 16K kolfiber i övriga Aero-Star modeller. Ovanpå ytan finns Dunlops teknologi Hyper Gryp, som är ett räfflat mönster för extra bett.

Innanför väggarna återfinns den medelhårda kärnan EVA Pro, som ger en bra mix mellan kraft och känsla. Rackethalsen har även förstärkts med teknologin Tri-Clamp, som ger racket en ökad stabilitet och stärker upp konstruktionen.

Offensiven

I det offensiva spelet ger Aero-Star Team fina möjligheter till att slå fartfyllda slag. Det är framförallt ett bra padelracket för att lära sig spela med diamantformen och komma till rätta i bollträffarna.

Tack vare den räfflade ytan blir även slag som bandejas och viboras en fröjd att slå.

Defensiven

I det defensiva spelet ställer diamantformen lite krav på dig och det gäller att träffa den lite mindre sweet spoten även vid trängda lägen. Den medelhårda uppbyggnaden gör racket mångsidigt och användbart i många lägen.

Andra egenskaper

Power Hole – Likt sina syskon så är hålen borrade och placerade på ett sätt som ska maximera kraften i slagen.

För vem passar Dunlop Aero-Star Team 2023?

Det här är en perfekt modell för dig som söker ditt första diamantracket och vill lära dig att spela med den formen. Vi rekommenderar att du är på en padelnivå som är motionär eller medelnivå för den här modellen.

Hitta bäst pris på Dunlop Aero-Star Team 2023 hos:

Om Dunlop Padel

Dunlop som grundades redan 1889 och ursprungligen tillverkade företaget bara däck. I början av 1900-talet började de även att utveckla utrustning för golf och tennis.

Padelutrustning har Dunlop tillverkat i över 25 år och de var faktiskt bland annat först med att ta fram padelrack med diamantform och hybridform. Dessutom tog de fram den första renodlade padelbollen.

På World Padel Tour används Dunlop av bland annat Ramiro Moyano & Teresa Navarro.

Aktuell Rea på Dunlop Padelrack

12% rabatt på Dunlop

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller