DoPadel padelrackets 2022

Recension, guide & jämförelse av Dopadels modeller

Aktuella Erbjudanden på Dopadel Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll i artikeln

Introduktion till DoPadel 2022

Det svenska padelmärket DoPadel har släppt en spännande kollektion för 2022 som består av påkostade premiumracketar tillverkade för hand i Spanien. Bland årets modeller finns både nyheter och vidareutvecklingar av förgående års racketar.

Vi tycker att DoPadel återigen har lyckats med designen på sina racketar, där de använder en stilren och avskalad framtoning som drar tankarna till Skandinavisk minimalism.

En unik detalj hos majoriteten av DoPadels modeller är att de är försedda med en gummiyta för att generera mer spin på bollen, ungefär som på ett pingisracket. Detta ger en hållbar yta som inte nöts ut, vilket exempelvis sandpappersytor kan göra efter ett tag.

Låt oss ta och gå igenom DoPadels modeller 2022 och ta reda på deras egenskaper och vilka spelare de passar för. Häng på!

DoPadel Gemini 2022 Recension

DoPadel Gemini 2022 recension, test och omdöme. Detta kraftfulla racket är perfekt för den offensiva spelaren. Dessutom väldigt snyggt enligt oss!
DoPadel Gemini 2022 test, recension, review. Det här är ett offensivt och påkostat padelracket för den kräsna padelspelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Gemini för padelracket?

Gemini är en helt nytt racket från DoPadel och en av deras toppmodeller ur 2022 års kollektion. Det är ett kraftpaket som primärt är framtaget för den offensiva spelaren som tycker om att spela aggressivt.

DoPadel Gemini kommer med en hybridform och en vikt på mellan 350-370 gram. Balansen är medelhög, vilket innebär att tyngdpunkten i racket är något närmare toppen. Sweet spoten sitter strax ovanför mittpunkten och är varken stor eller liten.

Ramen är uppbyggd av de påkostade materialen kolfiber och kevlar, vilket gör racket otroligt slitstarkt samtidigt som det blir vridstyvt och stabilt i bollträffarna. Inuti racket finns kärnan Special Dual Core Eva, som består av två delar. Dels det styvare materialet Blue Hard EVA samt det mjukare White Soft Eva. Detta ger tillgång till både kraft i slagen och en fin känsla i bollträffen.

Till slagytan har DoPadel valt att använda materialet Extreme Carbon 24K, som är ett väldigt styvt material med en explosiv bollträff och mycket fart. Ovanpå racket finns DoPadels patenterade gummiyta Goma, som sätter ordentlig spin på bollen, samtidigt som den hjälper till att minska vibrationerna i bollträffen.

Offensiven

I det offensiva spelet är DoPadel Gemini ett ruskigt starkt padelracket, som levererar tyngd och fart bakom slagen och gör att du kan pressa motståndarna rejält.

Racket är välbalanserat och följsamt, vilket gör det till en stabil pjäs i luften. Den medelhöga balansen bidrar till att du kan genererar höga svinghastigheter inför slagen, medan rackets hårda uppbyggnad svarar upp med bra kraft.

Med hjälp av gummiytan går det även att skära slagen fördömligt och få till ordentlig med skruv i bandejas, bajadas och viboras.

Defensiven

Vid försvarsläge från den bakre delen av banan så kan DoPadel Gemini upplevas lite utmanande och det ställer lite krav på dig och din teknik. Då racket är ganska stumt behöver du slå igenom slagen ordentligt för att få önskat resultat.

För dig med god teknik erbjuder Gemini utmärkt kontroll på farten och placeringen av lobbar och droppbollar. Det går även att sätta hög fart i grundslagen, som ställer frågor till motståndarna vid nätet.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar DoPadel Gemini 2022?

DoPadel Gemini passar padelspelaren som söker ett fartfyllt och offensivt padelracket med en hel del kontroll. Vi rekommenderar det erfarna spelare som anser sig vara medelnivå och uppåt mot tävlingsnivå.

Hitta bästa pris för DoPadel Gemini 2022 hos:

DoPadel Aquarius 2022 Recension

DoPadel Aquarius 2022 recension, test, betyg. Det här är ett allround padelracket med mycket kontroll och en härlig bollträff.
DoPadel Aquarius 2022 test, review, omdöme. Närbild som visar gummiyta som ger mycket skruv och spin.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Aquarius 2022 för padelracket?

Precis som Gemini så är Aquarius även en helt ny modell hos DoPadel 2022 och tillhör toppskiktet i kollektionen. Om Gemini är ett fartmonster så är Aquarius betydligt mer inriktad mot kontroll och känsla. Det har en något mjukare uppbyggnad än sitt syskon och är således lite mer lättspelad.

Aquarius kommer med en droppform och en vikt på mellan 345-370 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelen, vilket ger racket en medelbalans. Sweet spoten är relativt stor och sitter strax ovanför mitten på slagytan.

Till ramen har DoPadel valt att använda en kombination av kolfiber och glasfiber, medan slagytan består av ett lager 12K kolfiber och ett lager 3K kolfiber. Inuti racket finns den hårda kärnan Foam Hard Core.

Ovanpå ytan hittar vi DoPadel speciella gummimaterial Goma, som ger extra bett om bollen, samtidigt som den agerar vibrationsdämpande.

Offensiven

Genom droppformen och medelbalansen så erbjuder Aquarius tillgång till både kraft och kontroll i de offensiva slagen. Tack vare dubbla lager kolfiber i ytan så kan racket generera explosiva bollträffar, samtidigt som det går att placera med en knivskarp precision.

Det är med andra ord ett utmärkt padelracket för dig som gillar att variera ditt spel med både hårda overheadsmashar och känsliga droppbollar. Till ditt förfogande finns även gummitytan, som hjälper till att sätta svårlästa skruvar på bollarna.

DoPadel Aquarius 2022 betyg, jämförelse, guide. Bild som visar texten "Made in Spain".

Defensiven

DoPadel Aquaris är även ett racket att lita på i defensiven, tack vare den mångsidiga formen och uppbyggnaden. Dock krävs det att du har en god teknik och själv kan generera mycket av farten, då både slagytan och kärnan är styva.

Har du tekniken att hantera det så erbjuds du även full kontroll över hastigheten i lobbar och droppbollar, utan trampolineffekt, vilket man som mer erfaren spelare brukar att föredra.

Andra egenskaper

Inget mer utöver vad som nämnts.

För vem passar DoPadel Aquaris 2022?

Det är en modell för dig som söker ett mångsidigt padelracket med mycket kontroll i. Vi rekommenderar det för ambitiösa motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för DoPadel Aquaris 2022 hos:

DoPadel Taurus 2022 Recension

DoPadel Taurus 2022 recension, test, omdöme. Ett fartfyllt och offensivt padelracket med läcker design.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Taurus 2022 för padelracket?

Den populära modellen Taurus har uppdaterats till 2022 och förutom en lite annorlunda design så har även slagytan gått från att ha 3K kolfiber till 12K kolfiber numera. Det gör att Taurus är ännu mer fartfyllt än tidigare och det är en modell som framförallt passar den lite mer offensiva spelaren.

Taurus har den mångsidiga droppformen och en sweet spot som sitter strax ovanför mittpunkten på slagytan. Vikten klockar in på 350-370 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket gör racket välbalanserat.

Ramen är uppbyggd av en kombination av kolfiber och glasfiber och inuti racket finns den medelhårda kärnan RQ5 Black. Det är en 5-lagerslaminerad kärna med fina allroundegenskaper och en bra balans mellan fart och känsla.

Ovanpå träffytan av 12K kolfiber finns DoPadels gummiyta Goma, som sätter ordentlig skruv på bollarna vid skurna slag.

Offensiven

Taurus är ett fartfyllt padelracket som erbjuder mycket glädje i framförallt overheadslagen och snabba volleys. Det är snäppet mjukare än Aquaris och ger lite mer hjälp med skjutsen i slagen, vilket göra att det passar för en bredare skara spelare.

Kontrollen och precisionen i slagen är god, även om det inte är där racket har sin största styrka. Likt sina övriga syskon går det skära slagen riktigt bra tack vare DoPadels mycket trevliga gummiyta.

Defensiven

Tack vare sin droppform och medelbalans så är Taurus ett utmärkt racket i försvaret också och det går fint att variera mellan höga lobbar, placeringar nära nät eller hårda grundslag. 

Taurus erbjuder viss hjälp med farten i slagen vid trängda lägen nära golvet och väggar. Men du bör ha spelat padel ett tag för att få ut max av detta racket.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver vad som nämnts.

För vem passar DoPadel Taurus 2022?

Taurus är en modell för dig som söker ett padelracket med mycket fart, samtidigt som du vill ha en god kontroll och en skön bolltouch. Vi rekommenderar det för både motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bästa pris för DoPadel Taurus 2022 hos:

DoPadel Aries 2022 Recension

DoPadel Aries 2022 recension, test, omdöme. Ett riktigt snyggt padelracket som är allround och ger en utmärkt känsla.
DoPadel Aries 2022 test, recension, betyg. Det svenska märket har tagit fram denna trevliga modell.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Aries 2022 för padelracket?

Aries är en allround och trevlig modell som liknar Taurus på många punkter, men som har en lite mjukare träffyta och är något mer inriktad mot kontroll

Den här modellen kommer med en droppform och en hyfsat stor sweet spot som sitter strax ovanför mittpunkten på träffytan. Vikten ligger på mellan 350 och 370 gram och balansen är medel.

Ramen är uppbyggd av både kolfiber och glasfiber, som ger en vridstyv konstruktion samtidigt som vibrationer från bollträffarna dämpas. Slagytan består av ett 3K kolfiber, som ger en lite mjukare bolltouch och inuti racket finns den medelhårda RQ5 kärnan.

Likt sina övriga DoPadel-syskon så har även Aries en gummibeläggning på ytan som ökar effekten på skruven i de slicade slagen.

Offensiven

Tack vare DoPadel Aries form, balans och material så erbjuder det en utmärkt kombination av fart, kontroll och känsla i det offensiva spelet. Även om bollträffen skulle bli lite sämre så dör den inte helt, vilket gör det möjligt att hålla igång bollen längre.

Oavsett om du vill använda dig av lösare placeringar eller hårdare slag så är det ett racket att räkna med. Du får fina möjligheter att anpassa ditt spel utefter hur motståndarna uppträder.

DoPadel Aries 2022 närbild som visar texten "Swedish Design."

Defensiven

I det defensiva så är DoPadel Aries smidig att hantera och upplevs välbalanserat i handen. Du kan med enkelhet variera ditt försvarsspel med både kort droppbollar, långa lobbar och hårda grundslag. 

Den medelhårda uppbyggnaden gör att du erbjuds en del hjälp med farten i trängda situationer nära golvet och väggarna. Men du behöver även generera en del fart själv och slå igenom slagen ordentligt.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar DoPadel Aries 2022?

Det här är ett padelracket som passar en bred skara spelare tack vare sina mångsidiga egenskaper. Nivåmässigt rekommenderar vi det framförallt för dig som är motionär eller medelspelare.

Hitta bästa pris för DoPadel Aries 2022 hos:

DoPadel Scorpio 2022 Recension

DoPadel Scorpio 2022 recension, test, review. Ett hårt padelracket med mycket fart och snygg design.,
DoPadel Scorpio 2022 test, review, recension. Närbild som visar gummiytan som ger mycket spin.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Scorpio 2022 för padelracket?

Det här är en vidareutveckling av förra årets modell med samma namn. Nytt för i år är kärnan, som blivit ännu hårdare och årets Scorpio är faktiskt det stummaste racket ur DoPadel kollektion 2022. Med andra ord är det ett padelracket för dig som vill generera farten själv och gillar när racket inte har någon trampolineffekt.

Scorpio har en hybridform mellan diamant och dropp, vilket flyttar upp sweet spoten mot toppen. Balansen är medelhög och vikten ligger på 350-370 gram.

Ramen består till 100% av kolfiber och slagytan är uppbyggd av 3K kolfiber. Kärnan består av dubbla lager av White Medium Foam. Ovanpå ytan finns DoPadels patenterade gummiyta Goma, som genererar mer spin i slagen.

Offensiven

DoPadel Scorpio är padelracket för dig som gillar att spela aggressivt och avgöra bollarna i offensiven. Vid hårda slag så svarar materialet i racket upp med fartfyllda träffar medan gummiytan hjälper till att sätta en ordentlig spin på bollen.

Framme vid nät och i volleyspelet är det här en utmärkt partner som kan dämpa motståndarnas slag effektivt utan någon trampolineffekt. 

Defensiven

I försvarsläge kan Scorpio vara lite utmanande på grund av sin hybridform, medelhöga balans och hårda uppbyggnad. Felmarginalen är ganska liten och du behöver jobba rätt till bollen inför varje slag.

De styva materialvalen gör dock att du får tillgång till kraftfulla grundslag från den bakre delen av banan, samtidigt som du får full kontroll på farten och höjden i lobbarna.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver de redan nämnda.

För vem passar DoPadel Scorpio 2022?

Det här padelracket passar dig som vill ha fartfyllt padelracket utan någon trampolineffekt. Vi rekommenderar det främst till erfarna spelare som anser sig vara medel eller avancerad nivå.

Hitta bästa pris för DoPadel Scorpio 2022 hos:

DoPadel Libra 2022 Recension

DoPadel Libra 2022 test, recension, betyg. Kontrollinriktat padelracket för padelspelaren som gillar känsla och placeringar.
DoPadel Libra 2022 test, review, betyg. Bild på slagytan som är gjort av gummi för extra mycket skruv.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Libra 2022 för padelracket?

DoPadel Libra har numera en rund form, jämfört med föregående års modell som var droppformad. Det gör Libra mer lättspelat nu, med en stor sweet spot i mitten av rackethuvudet. Tittar vi på vikten så ligger den på 345-370 gram och balansen i racket är medel, vilket gör den smidigt att manövrera.

Ramen är uppbyggd av en kombination av kolfiber och glasfiber och slagytan består av 3K kolfiber. Ovanpå ytan finns DoPadels patenterade gummibeläggning som hjälper till att generera extra spin på bollen. Inuti racket finns den mjukare kärnan White Soft Foam.

Offensiven

Libras främsta styrka i offensiven är den fina precisionen och placeringen i slagen. Racket har en hög kontroll och den stora sweet spoten underlättar i spelet och gör det enklare att få rena träffar.

Det här är inte padelracket med de mest kraftfulla bollträffarna, men det ger ändå en fullt godkänd fart. Dessutom ger gummiytan möjligheten att skära slag som viboras och bandejas på ett giftigt sätt.

Defensiven

Från den bakre delen av banan så är Libra ett hjälpsamt och defensivt starkt padelracket, tack vare sin runda form och stora sweet spot. Även om du pressas hårt i försvaret så gör Libra det lätt att stå emot.

De mjukare materialvalen gör det även skonsamt för armbåge och handleder, perfekt för dig som inte har en optimal teknik ännu och vill slippa padelarmbåge.

Andra egenskaper & teknologier

Inga flera utöver de som nämnts.

För vem passar DoPadel Libra 2022?

Libra är en suverän modell för dig som söker ett lättspelat kontrollracket med fina egenskaper i defensiven och god fart i offensiven. Nivåmässigt rekommenderar vi det för ambitiösa nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris för DoPadel Libra 2022 hos:

DoPadel Virgo 2022 Recension

DoPadel Virgo 2022 recension, betyg, omdöme. Ett snyggt padelracket med allround egenskaper som passar många spelare. Lite lättare vikt än standard.
DoPadel Virgo 2022 test, recension, omdöme. Närbild på ytan och sidan.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är DoPadel Virgo 2022 för padelracket?

Virgo är ett snyggt designat padelracket som primärt är framtaget för damer, men passar såklart även herrar som söker en något lättare modell med mycket känsla och en del fart.

Virgo kommer med den mångsidiga droppformen och vikten ligger på 345-365 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans. I ramen har DoPadel använt en mix av kolfiber och glasfiber för att få ett hållbart och flexibelt padelracket.

Träffytan på Virgo är uppbyggd av 3K kolfiber och ovanpå ytan finns DoPadels gummibeläggning för extra bett i slagen. Kikar vi inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Power Soft, som är skonsam och ger en del hjälp med farten i slagen.

Offensiven

Virgos medelbalans och den något lägre vikten gör att racket är smidigt att hantera och innebär att du snabbt kan vara redo inför motståndarnas nästa slag. Tack vare detta är racket en stark partner i volleyspelet och nätspelet.

Vill man ta i och slå hårda overheadslag så svarar Virgo med en relativt bra kraft, men den lite lättare vikten och mjuka materialen gör att det saknas en del fart och tyngd i slagen.

DoPadel Virgo 2022 bild som visar handledsremmen och handtaget på padelracket.

Defensiven

I det defensiva spelet så är Virgo ett stabilt och pålitligt padelracket som hjälper till att generera fart i slagen vid trängda lägen. Den hyfsat stora sweet spoten gör det lätt att få en ren bollträff oftare, vilket är fördelaktigt när motståndarna pressar på.

Med sina mångsidiga egenskaper så är Virgo trevlig att använda i det mesta, så som i båda låga grundslag, känsliga lobbar eller chiquitas (droppbollar nära nät).

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som nämnts.

För vem passar DoPadel Virgo 2022?

DoPadel Virgo är suverän modell att utvecklas med för ambitiösa nybörjare och motionärer. Det är bra på det mesta men inte bäst på något helt skulle vi vilja säga.

Hitta bästa pris för DoPadel Virgo 2022 hos:

Om DoPadel

DoPadel är ett svenskt padelmärke från Göteborg. De lanserade sina första padelrackets 2020 och har därefter snabbt blivit populära hos många padelspelare. Racken tillverkas för hand i Spanien i samma fabrik som bland annat Siux och Vibor-A.

Förutom padelrackets så bedriver DoPadel även en träningsakademi vid namn DoPadel Academy, som är en av de större akademierna inom padel i Norden.

Aktuell Rea på DoPadel Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller