Dunlop padelrackets 2022

Recension, guide & jämförelse av Dunlops modeller

Aktuella Erbjudanden på Dunlop Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll i artikeln

Introduktion till Dunlop padel 2022

Dunlop är ett av mest anrika märkena inom padel och är pionjärer inom flera områden, de var bland annat först med att använda diamantform och hybridform på racken.

Till 2022 har man släppt en toppserie vid namn Galactica, som består av fyra olika modeller. Dessa är vidareutvecklingar av förra årets populära Aero-Star racketar. Samtliga modeller använder sig av påkostade materialval och spännande teknologier som ger fina spelegenskaper.

Låt oss ta och kika in de olika modeller!

Dunlop Galactica Pro 2022 Recension

Dunlop Galactica Pro 2022 recension, test, guide. Detta är ett offensivt och fartfyllt padelracket som passar den erfarna spelaren.
Dunlop Galactica Pro 2022 test, guide, recension. Detta kraftfulla padelracket är både snyggt och riktigt bra för den offensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Dunlop Galactica Pro 2022 för padelracket?

Det här är toppmodellen i årets kollektion från Dunlop och det är även padelracket som proffset Juan Mieres kommer att spela med under 2022 års säsong.

Galactica Pro kommer med en hybridform mellan dropp och diamant, vilket gör att sweet spoten hamnar en bit ovanför mitten på slagytan. Racket väger i runda slängar 370 gram och balansen är hög, vilket innebär att det är ett topptungt racket.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt och hållbart kolfiber medan slagytan består av ett påkostad 12K japanskt kolfiber, som ger en suverän respons i bollträffen. Detta ackompanjeras av den medelhårda kärnan EVA Pro

Ovanpå ytan finns en struktur som påminner om sandpapper, som ger extra grepp vid skruvade slag. Vidare är rackethjärtat förstärkt genom teknologin Tri-Max, för att ge bättre stabilitet och styrka till rackets konstruktion.

Offensiven

Galactica Pro är överlag ett riktigt starkt racket i offensiven och ger tillgång till både fart och tyngd bakom slagen, som kan sätta hård press på motståndarna.

Den höga balansen i racket hjälper till att generera en hög hastighet i svingen, medan den hårda uppbyggnaden svarar upp med bra kraft och motstånd i bollträffen.

Tack vare den ruggade slagytan går det även att skära slag som bajadas, viboras och bandejas på ett föredömligt sätt.

Närbild på slagytan på Dunlop Galactica Pro 2022. Vår recension visar att detta är ett riktigt bra padelracket i offensiven.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Galactica Pro något utmanande och det ställer lite krav på dig och din teknik. Varje slag behöver arbetas igenom ordentligt för att få svar från racket, annars dör bollen.

För dig med en god teknik erbjuds hög fart i grundslagen och full kontroll över hastigheten vid både lobbar, droppbollar och placeringar.

Andra egenskaper

På Galactica Pro har Dunlop förstärkt sweet spoten och gjort materialet där lite hårdare och mer motståndskraftig. Detta ökar responsen i slagen och utväxlingen av farten.

Vidare är racket försett med teknologin Control Holes, innebär att hålen borrats på ett speciellt sätt för att stärka slagytan och öka kontrollen i slagen.

För vem passar Dunlop Galactica Pro 2022?

Det här är framtagen för den offensiva spelaren som söker ett påkostat och riktigt vasst padelracket. Vi rekommenderar det för erfarna spelare från medelnivå och upp till avancerad nivå.

Hitta bästa pris för Dunlop Galactica Pro 2022 hos:

Dunlop Galactica 2022 Recension

Dunlop Galactica 2022 recension, test, guide. Detta är en offensiv och fartfylld modell som även erbjuder god kontroll i slagen.
Dunlop Galactica 2022 test, recension, review. Ett läckert och prisvärt padelracket med påkostade materialval.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Dunlop Galactica 2022 för padelracket?

Jämfört med Galactica Pro så är det här en något mer lättspelad modell, men är precis som sitt syskon ovan så detta ett padelracket som riktar sig till mer erfarna spelare.

Galactica har även en hybridform mellan dropp och diamant och en sweet spot som sitter en bit ovanför mittpunkten. Racket väger ca. 365 gram och vikten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen runtom racket är uppbyggd av vridstyvt och hållbart kolfiber och slagytan består av 12K kolfiber, vilket ger en solid och snabb respons i slagen. Ovanpå ytan finns något Dunlop kallar Extra Grip, vilket är en struktur som liknar sandpapper.

Innanför skalet hittar vi den medelhårda kärnan EVA Pro. Vidare är racket även förstärkt i bryggan med hjälp av Dunlops teknologi Tri-Max, som ger en ökad stabilitet och styrka i konstruktionen och ut i bollträffen.

Offensiven

Galactica är ett offensivt starkt racket som erbjuder kraftfulla bollträffar med bra tryck, samtidigt har det en fin träffkänsla och god kontroll i lugnare slag.

Vid nätspelet och i volley så hjälper den hårdare uppbyggnaden till att dämpa bollar effektivt utan att generera någon trampolineffekt. 

I overheadslag rör sig racket stabilt i luften och i slag som viboras och bandejas går det att sätta svårlästa skruvar tack vare den ruggade slagytan.

Närbild på slagytan hos Dunlop Galactica 2022 som visar den ruggade ytan med sandpapper på.

Defensiven

Från den bakre delen av banan är Galactica ett kompetent padelracket som man enkelt kan variera sitt försvarspel med och generera både hårda grundslag och känsliga lobbar.

Med rackets lite hårdare uppbyggnad så behövs slagen slås igenom ordentligt för att få svar. Det ställer lite krav på teknik, framförallt när bollen ska grävas fram i hörnen och nära vägg och glas.

Andra egenskaper

Galactica är utrustat med Dunlops teknologi Control Holes, som innebär att borrhålen är anpassade och placerade på ett sätt som stärker slagytan och ger en ökad kontroll i slagen.

För vem passar Dunlop Galactica 2022?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett mångsidigt padelracket med något mer fokus på kraft än kontroll. Vi rekommenderar Dunlop Galactica för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Dunlop Galactica 2022 hos:

Dunlop Galactica Lite 2022 Recension

Dunlop Galactica Lite 2022 test, recension, review. Ett mångsidigt och bra padelracket för motionärer och medelspelare.
Dunlop Galactica Lite 2022 test, guide, recension. Detta lätta padelracket erbjuder fart och komfort i alla slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Dunlop Galactica Lite 2022 för padelracket?

Galactica Lite är jämfört med sin ovan syskon ett mjukare, smidigare och mer lättspelad modell, på bekostnad av kraft i slagen.

Racket kommer med en hybridform mellan dropp och diamant och sweet spoten hittar vi lite ovanför mitten på slagytan. Galactica Lite väger något mindre än standard med sina 355 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans.

I ramen har Dunlop använt ett slitstarkt kolfiber medan slagytan består av ett 12K styvt kolfiber. Ovanpå ytan hittar vi teknologin Extra Grip, vilket är en struktur som liknar sandpapper och ger extra spin vid slicade slag.

Kikar vi inuti racket hittar vi den mjuka kärnan Ultra Soft. Vidare finns förstärkningen Tri-Max i rackethjärtat för att öka styrkan och stabiliteten i konstruktionen.

Offensiven

Kombinationen av den hårda slagytan och mjuka kärnan skapar väldigt trevlig bollträff som svarar utmärkt i de hårdare slagen, samtidigt som man erbjuds komfort och känsla i lösare slag. Med hjälp av den ruggade ytan är det enkelt att kicka ut bollen eller slå svåråtkomliga stoppbollar.

Framme vid nätspelet gör den lägre vikten och medelbalansen att racket upplevs smidigt och snabbt att förflytta, vilket gör att man kan reagera snabbt vid volleydueller.

Dunlop Galactica Lite 2022 review, guide. Närbild på slagytan hos padelracket som visar sandpappersytan.

Defensiven

I den bakre delen av banan så erbjuder Galactica Lite en fin känsla i lobbar och placeringar och skurna droppbollar får bra med skruv genom den ruggade ytan.

Vid trängda lägen erbjuds viss hjälp med farten i slagen tack vare den mjuka kärnan. Dock ställer hybridformen lite krav på tekniken och man får inte fuska inför slagen utan jobba genom hela vägen.

Andra egenskaper

Galactica Lite är försett med Control Holes, som är en teknologi där borrhålen har borrats på ett speciellt sätt för att stärka slagytan och ge en ökad kontroll.

För vem passar Dunlop Galactica Lite 2022?

Det här är en modell som passar dig som trivs med ett mångsidigt och lite lättare padelracket. Vi rekommenderar det främst för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Dunlop Galactica Lite 2022 hos:

Dunlop Galactica Team 2022 Recension

Dunlop Galactica Team 2022 review, test och recension. Ett kontroll padelracket med god fart och styv uppbyggnad.
Dunlop Galactica Team 2022 recension och guide. Ett utmärkt racket för padelspelaren som gillar att spela med kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Dunlop Galactica Team 2022 för padelracket?

Jämfört med sina tre syskon ovan så är Galactica Team en hybrid mellan rund form och droppform, vilket gör det mer lättspelat och ger en större sweet spot som sitter nära mitten på racket.

Vidare har Galactica Team en standardvikt på 365 gram och en tyngdpunkt som är jämnt fördelad, vilket innebär att racket har en medelbalans. Ramen är uppbyggt av ett tåligt och vridstyvt kolfiber samtidigt som slagytan har 1K kolfiber, vilket ger en snabb respons i bollträffen.

Ovanpå träffytan finns en ruggad struktur som liknar sandpapper och innanför skalet finns den medelhårda kärnan EVA Pro. För att ge rackets konstruktion mer stabilitet och styrka har det förstärkts med teknologin Tri-Max i rackethjärtat.

Offensiven

Galactica Team erbjuder en riktigt vass kontroll och i det offensiva ger det möjligheter att slå välplacerade slag, samtidigt erbjuds god fart i hårda overheadslag när tillfälle ges.

Framme vid nät och i volleyspelet är Galactica Lite ett giftigt vapen tack vare sin hårdare uppbyggnad och det går både dämpa bollarna eller smälla på tillbaka.

Tack vare sandpappersytan går det att skära slagen effektivt och slå svåråtkomliga bandejas och stoppbollar med mycket spin på bollen.

Defensiven

I defensiven är det här ett starkt padelracket som gör att man kan stå emot hård press länge. Den relativt stora sweet spoten gör det enkelt att få en ren bollträff med.

Den lite hårdare uppbyggnaden gör att slagen behöver arbetas igenom ordentligt för att få önskad fart, dock får du full kontroll över kraften och längden i slagen.

Andra egenskaper

Likt sina syskon så har Galactica Team teknologin Control Holes, som innebär att borrhålen är borrade på ett sätt som stärker slagytan och ökar rackets kontroll.

För vem passar Dunlop Galactica Team 2022?

Eftersom den här modellen har en hybridform mellan dropp och rund så passar den dig som tycker om kontrollen i runda modeller, men som vill ha tillgång till lite mer fart. Vi rekommenderar det främst för motionärer och medelspelare.

Hitta bästa pris för Dunlop Galactica Team 2022 hos:

Om Dunlop Padel

Dunlop som märke grundades redan 1889 och ursprungligen var man enbart en däcktillverkare. I början av 1900-talet började de även att utveckla sportutrustning till golf och tennis.

Padelutrustning har Dunlop tillverkat i över 25 år och de var bland annat först med att använda ta fram padelrack med diamantform och hybridform. Dessutom tog de fram den första renodlade padelbollen.

På World Padel Tour används Dunlop av bland annat Ramiro MoyanoJuani Mieres & Teresa Navarro.

Aktuell Rea på Dunlop Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller