Babolats Viper-serie 2024

Recension, guide & jämförelse

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll i artikeln

Den franska rackettillverkaren Babolat har en mängd olika padelracketar i sin kollektion för 2024 och här ska vi gå igenom och recensera deras Viper-serie.

Denna racketserie är primärt framtaget för erfarna padelspelare, som har spelat ett tag och känner att de har en god teknik. Viper-modellerna är överlag hårda och kan upplevas svåra att spela med om man är oerfaren.

Låt oss ta och dyka ner bland racketerna!

Babolat Viper Technical 2024 Recension

Babolat Viper Technical 2024 recension, test, omdöme. Detta är en offensiv och hård modell som erbjuder massor av kraft i slagen.
Babolat Viper Technical 2024 test, betyg, recension. Denna modellen är gjord för fart och offensivt spel.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Technical 2024 hos:

Vad är Babolat Viper Technical 2024 för padelracket?

Det här är Babolats kraftfulla och offensiva toppmodell, som släppts i en ny upplaga. Jämfört med föregående års modell känner vi igen det mesta, det är designen som har fått sig ett ansiktslyft.

Det innebär att Viper Technical även i år kommer med en diamantform på racket och en hög balans i tyngdpunkten. Vikten ligger på ca 365 gram, beroende på exemplar och den lilla sweet spoten återfinns lite ovanför mittpunkten på rackethuvudet.

Till ramen har man använd 100% slittåligt kolfibermaterial och kärnan är uppbyggd av Babolats X-EVA teknologi, som består av tre lager av material där de två yttre bidrar med kraft i hårda slag och det inre hjälper till vid lösare träffar.

Slagytan är uppbyggd av ett styvt 12K kolfiber och ovanpå ytan finns något som Babolat kallar för 3D+ Spin. Det är både ett räfflat mönster kombinerat med en sandpappersbeläggning, som hjälper till att sätta ordentlig spin på bollen.

Offensiven

Viper Technical är framförallt ett fartfyllt padelracket har sina styrkor i det offensiva spelet, tack vare sin diamantform, höga balans och styva uppbyggnad. Denna kombinationen genererar en otrolig fart i slagen. 

Med materialvalen i det här racket så blir det riktigt hårt och man få en ganska så stum bollträff

Vid overheadspelet och i volleys så erbjuds man explosiva och distinkta bollträffar. I spelet framme vid nät så kan racket känner lite klumpigt och svårhanterat för den ovane.

Babolat Viper Technical 2024 närbild, här ser man de dubbla strukturerna som finns på ytan.

Defensiven

Vid spelet längre bak i banan så är Viper Technical inte så hjälpsamt och kan upplevas ganska svårhanterad i trängda lägen. Du behöver kunna träffa rätt i den lilla sweet spoten och generera farten själv på bollen.

Tack vare den hårda uppbyggnaden får man dock möjligheten att trycka på hårt i de låga grundslagen och man får även full kontroll på farten i både lobbar och droppskott. Något som en erfaren spelare brukar föredra.

Andra egenskaper

Vibrasorb System 2 – Racket är utrustat med Babolats vibrationsdämpande system, som hjälper till att minska vibrationer och ge en ökad komfort i slagen.

HPS-Technology – Detta är en förkortning på Hole Pattern System och innebär att borrhålen är placerade på ett sätt som ska matcha racket sweet spot och form.

Smart Buttcap – Handledsremmen kan tas loss och antingen tvättas eller bytas ut mot någon annan färg.

För vem passar Babolat Viper Technical 2024?

Detta är en passande modell för dig som är tekniskt duktig och gillar att spela offensivt. Vi rekommenderar det för spelare på minst en medelnivå och gärna upp mot avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Technical 2024 hos:

Babolat Viper Air 2024 Recension

Babolat Viper Air 2024 test, recension, betyg. Det här är en allround modell med styrkor över hela banan. Hård träffkänsla och vridstark konstruktion.
Babolat Viper Air 2024 test, review, omdöme. Ett mångsidigt padelracket som passar spelaren som gillar lite lättare modeller.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Air 2024 hos:

Vad är Babolat Viper Air 2024 för padelracket?

Babolat Viper Air är en mångsidig modell som kommer med en droppform och en medelbalanserad tyngdpunkt. Rackets sweet spot återfinns strax ovanför mittpunkten på slagytan.

Kollar man på vikten så är Viper Air snäppet lättare med sina 355 gram jämfört med sina syskon Technical och Counter som ligger på 365 gram.

Vidare så består ramen av 100% kolfibermaterial och slagytan är uppbyggd av ett styvt 16K kolfiber. På ytan så har Babolat applicerat sin teknologi 3D+ spin, som både är ett räfflat mönster kombinerat med en sandpappersbeläggning.

Kikar vi inuti racket så hittar vi Babolats X-EVA kärna, som har två yttre lager av styvare material för hårda slag och ett inre med lite mjukare material för lösare slag.

Offensiven

Med den något lägre vikten och medelbalansen så är Viper Air smidig att manövrera och vid volleys nära nät så är detta racket ett giftigt vapen, eftersom det snabbt kan flyttas till rätt position.

Tack vare de hårdare materialvalen i racket så erbjuds man även fina placeringar med hög precision i slagen. Det finns inte heller någon stor trampolineffekt, så motståndarnas slag kan dämpas enkelt. 

När det är dags för hårda overheadslag så finns det en del fart att hämta ur racket, dock saknas det lite tyngd bakom slagen för att få till de riktigt kraftfulla smasharna.

Babolat Viper Air 2024 närbild, här syns både den räfflade ytan och sandpappersstrukturen.

Defensiven

Vid försvarsläge bak i banan så är Viper Air ett stabilt padelracket, som med sin smidiga hantering gör det lätt att komma rätt i bollträffen. Gillar man att kunna kontra snabbt och äta sig framåt i banan kommer man även tycka om den här modellen.

Då Viper Air har en hård uppbyggnaden så ger det inte mycket gratisfart i trängda lägen, utan man behöver arbeta rätt och generera farten själv i slagen. Man får dock full kontroll över kraften och lägnden i alla slag. 

Andra egenskaper

Vibrasorb System 2 – Viper Air är försett med Babolats antivibrationssystem, som gör slagen mer bekväma och minskar skaderisken.

Smart Buttcap – Det går att ta loss handledsremmen för att tvätta den eller byta ut mot någon annan färg.

HPS-Technology – Detta står för Hole Pattern System och betyder att borrhålen är placerade så att det matchar rackets unika egenskaper.

För vem passar Babolat Viper Air 2024?

Om du söker efter ett mångsidigt padelracket med styv uppbyggnad så är detta en optimal modell för dig. Vi rekommenderar att man åtminstone befinner sig på en medelnivå och uppåt för att kunna nyttja denna modellen till max.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Air 2024 hos:

Babolat Viper Counter 2024 Recension

Babolat Viper Counter 2024 recension, omdöme, test. Detta rundformade padelracket erbjuder hög kontroll och fin känsla i alla slag.
Babolat Viper Counter 2024 test och recension, populär modell med hög balans, som innebär att tyngdpunkten flyttas upp lite. Ovanligt för ett runt padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Viper Counter 2024 hos:

Vad är Babolat Viper Counter 2024 för padelracket?

Vi känner igenom mycket av årets version av Viper Counter jämfört med förra årets modell, den enda skillnaden är den uppdaterade designen. 

Det betyder att racket även i år har en rund utformning med en hög balans. Den kombinationen är ovanlig, då de flesta runda modeller antingen har en låg balans eller medel. Vi går igenom mer längre ner hur det påverkar racket.

Sweet spoten på Viper Counter är relativt stor och är centrerad. Inuti racket hittar vi Babolats X-EVA kärna, som består av två hårda lager som svarar upp vid kraftfulla slag och ett mjukare inre lager som svarar upp vid lösare slag. 

Slagytan består av 3K kolfiber, men man ska inte luras av att det “bara” är 3K. Träffkänslan upplevs fortfarande som väldigt stum.

Likt sina syskon så har även Viper Counter försetts med teknologin 3D+ Spin, som innebär att det finns en räfflad struktur samt en sandpappersbeläggning på ytan, vilket genererar mer effekt i skurna slag.

Offensiven

Vanligtvis så brukar inte runda modeller vara så starka i det offensiva spelet. Men tack vare att Viper Counter har en styvare uppbyggnad och en hög balans så kan man arbeta upp snabba hastigheter på svingen och få fin fart ut från racket på bollen.

I spelet nära nät och vid volleys så är det här en stark partner som erbjuder hög kontroll i slagen. Det går både att dämpa motståndarnas slag effektivt eller smälla på tillbaka.

Babolat Viper Count 2024 test, recension, review. Ett kontringsstarkt padelracket med styrkor i det defensiva spelet framförallt.

Defensiven

Vid försvarsläge längre bak i banan så är Viper Counter ett bra padelracket och har specifikt tagits fram för att kunna stå emot och kontra när rätt tillfälle dyker upp.

Den stora sweet spoten och fina kontrollen gör det lätt att komma rätt i bollträffarna, vilket underlättar när man är under press.

Rackets höga balans kan göra att den känns lite svårmanövrerad ibland, framförallt om man kommer från en modell som har haft en låg balans. 

Andra egenskaper

Smart Buttcap – På den här modellen kan man ta loss handledsremmen smidigt för att antingen tvätta det eller byta till en annan färg.

HPS-Technology – Med teknologin Hole Pattern System så har Babolat anpassat borrhålen i racket för att matcha dess egenskaper och form.

Vibrasorb System 2 – Racket är utrustat med Babolats vibrationsdämpande teknologi, som minskar skaderisken och gör slagen mer bekväma.

För vem passar Babolat Viper Counter 2024?

Vi rekommenderar den här modellen till spelare som är lite mer defensiva och som gärna hugger på kontringar när tillfälle ges. Du bör vara kring en medelnivå och uppåt för att nyttja denna modellen till max.

Hitta bäst pris på Babolat Viper Counter 2024 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875 (!). På den tiden var fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Först 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. 

Det första padelracket kom vid 2001 och idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med Babolat.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller