Siux Pro padelracketar 2024

Recension, Jämförelse & Guide

Aktuella Erbjudanden på Siux Padelrack

12% rabatt på Siux

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Introduktion till Siux padel 2024

Siux är ett omtyckt padelmärke i både Sverige och Spanien. Deras kollektion 2024 består av flertalet racketar och här ska vi gå igenom några av de mer populära modellerna.

Tidigare har Siux varit kända för att kombinera hårda träffytor med mjuka kärnor, nu har vi dock börjat se fler modeller från Siux som använder sig av hårdare kärnor. Spännande tycker vi!

Något som även är värt att nämna är att Siux har ett nära samarbete med ShockOut, ett varumärke som är inriktat mot vibrationsdämpning. Därför finns deras teknologi förmonterat i många Siux-modeller.

Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro 2024 Recension

Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro Recension, test, review. Detta är en allround modell med styrkor över hela banan.
Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro test, betyg, omdöme. Här är ett välgjort och snyggt racket som passar den mångsidiga spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro 2024 hos:

Vad är Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro 2024 för padelracket?

Diablo Revolution 3 Sanyo Pro är framtagen tillsammans med en av världens bästa padelspelare och mannen med de känsliga handlederna, Daniel “Sanyo” Gutiérrez.

Racket kommer med en mångsidig hybridform och balansen i racket är medel. Sweet spoten återfinns strax över mittpunkten och vikten klockar in på 355-375 gram, beroende på exemplar.

Ramen är uppbyggd av ett 3K Aramida-material, som ger en vridstark och tålig konstruktion. Till träffytan har man använt 15K kolfiber, som ger en styv träffkänsla. Ovanpå ytan finns även en struktur som kan liknas vid sandpapper, för extra bett i slagen.

Kärnan i racket består av EVA Medium, som är en medelhård och allround variant. Racket är även försett med vibrationsdämpning från ShockOut, för mer skonsamma bollträffar.

Offensiven

Sanyo är känd som en liten trollkarl och kan slå riktigt finurliga slag. Detta racket ger dessa möjligheter och erbjuder en riktigt fin kontroll med hög precision i slagen.

Samtidigt kan man även trycka på overheadslagen tack vare rackets allround-utformning. 

Diablo Revolution 3 ger helt enkelt en flexibilitet och valfrihet i spelet, där du kan anpassa dig efter hur matchen utvecklas.

Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro betyg, omdöme, review. Detta racket har en hybridform med påkostade materialval.

Defensiven

Vid försvarsläge så har Diablo Revolution 3 alla verktyg i lådan för att kunna variera försvarsspelet med både höga lobbar, hårda grundslag och känsliga droppskott.

Man får dock inte så mycket gratisfart i slagen, rackets hårdare uppbyggnad gör att man behöver arbeta igenom varje slag ordentligt.

Andra egenskaper & teknologier

Den här modellen är utrustad med dubbla vibrationsdämpningar från ShockOut, som är specialiserade på just antivibrationsprodukter för padel.

Det sitter dels ShockOut Dampeners i två av borrhålen, dessutom har handtaget dämpning genom Dual Pro Grip. Det gör slagen mer bekväma och minskar skaderisken.

För vem passar Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro 2024?

Det här är en passande modell för sig som söker ett allround padelracket med styrkor över hela banan. Vi rekommenderar det för spelare kring medelnivå och avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Siux Diablo Revolution 3 Sanyo Pro 2024 hos:

Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024 Recension

Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024 recension, test, omdöme. Detta är proffset Franco Stupas modell och den är dels riktigt snygg och även mångsidig i sina egenskaper.
Siux Electra ST3 Stupa Pro test, betyg, omdöme. En hybridformad modell med lite mer fokus på kontroll. Den levererar fantastisk precision och placeringar.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024 hos:

Vad är Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024 för padelracket?

Det är ett racket som är framtaget tillsammans med padelstjärnan Franco “Stupa” Stupaczuk. Det är uppföljaren till populära Electra ST2 och vi känner igen en del från föregående års modell.

Låt oss börja med att titta på formen, som är en hybrid mellan dropp och rund form. Sweet spoten är relativt stor och balansen är medel. Vikten ligger på 355-370 gram, beroende på exemplar.

Till ramen har Siux använt ett slitstarkt 3K Aramida-material, medan slagytan består av 15K styvt kolfiber. Ovanpå ytan finns en struktur som påminner om sandpapper och som hjälper till att generera mer skruv på bollen.

En nyhet i årets modell är att racket nu har fått en hårdare kärna som benämns som EVA Hard. 

Offensiven

Electra ST3 Stupa Pro erbjuder en riktigt bra kontroll och precision i offensiva slag. Tack vare de hårdare materialvalen i racket går det även att trycka på i slagen med bra respons.

I volleys och spelet runt nära så kan man styra ordentligt med Electra ST3. Motståndarnas slag kan fångas upp effektivt och antingen dämpas ner eller smällas på tillbaka.

Med sandpappersytan finns även möjligheten att skära slagen rejält och sätta bollarna djupt ner mot glas.

Slagytan på Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024, som kan liknas vid sandpapper. Ger extra effekt i skurna slag.

Defensiven

Electra ST3 Stupa Pro är ett defensivt bra padelracket, som är mångsidigt och starkt oavsett vilket slag du ska slå. 

Rackets hårda uppbyggnad ställer dock lite krav på din teknik och du behöver kunna generera mycket av farten själv i slagen, utan någon gratisskjuts från racket. Det är dock inga problem för en van padelspelare.

Andra egenskaper & teknologier

Electra ST3 Stupa Pro är försedd med två vibrationsdämpare från ShockOut i slagytan. Dessutom är handtaget extra dämpat. Detta gör varje slag mer komfortabelt och minskar påfrestande vibrationer, som kan leda till padelarmbåge.

För vem passar Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024?

Det är en optimal modell för dig som söker ett allround padelracket, med lite mer övervikt åt kontroll. Om du vill ta klivet upp från ett runt racket så är detta ett bra nästa steg. Vi rekommenderar det för alltifrån duktiga motionärer till avancerade spelare.

Hitta bäst pris på Siux Electra ST3 Stupa Pro 2024 hos:

Siux Fenix 4 Pro 2024 Recension

Siux Fenix 4 Pro 2024 test, review, recension. En riktigt läcker modell med lite kantigt utseende. Offensiv och kraftfull.
Siux Fenix 4 Pro 2024 recension, test, betyg. Detta racket passar den offensiva spelaren som söker fart och kraft ur sitt padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Fenix 4 Pro 2024 hos:

Vad är Siux Fenix 4 Pro för padelracket?

Det här är en riktigt häftig modell som verkligen sticker ut på banan. Racket är en fortsättning på den populära Fenix-modellen, men jämfört med föregående år har den blivit betydligt styvare och offensivare i sin utformning.

Fenix 4 Pro kommer med en diamantform och en hög balans på tyngdpunkten. Sweet spoten är liten och återfinns en bit utanför mittpunkten på ytan. Vikten klockar in på mellan 355 och 375 gram

Till ramen har Siux använt ett 3K Aramida-material, som ger mycket vridstyvhet och gör att racket orkar hålla emot vid hårda slag. Slagytan består av ett styvt 21K kolfibermaterial och ovanpå ytan finns ett 3D-mönster för extra spin på bollen.

Kärnan i årets modell kallas för EVA Hard och är ett gummi med hög densitet. Fenix 4 Pro är även utrustat med vibrationsdämpning från ShockOut.

Offensiven

Tack vare rackets diamantform och höga balans ges möjlighet att spela aggressivt med riktigt mycket fart i slagen. De styva materialvalen i racket levererar distinkta och explosiva bollträffar, som ger fina möjligheter att kicka ut bollen ur buren eller smälla på med raka smashar.

Gillar du ett racket som inte har någon trampolineffekt så är Fenix 4 Pro det perfekta valet. Framme vid nät så dämpar du motståndarnas slag effektivt och med 3D-mönstret går det skära fina stoppbollar som blir jobbiga att ta.

Slagytan på padelracket Siux Fenix 4 Pro, som har ett 3D-mönster för extra bett i bollen.

Defensiven

I det defensiva spelet så är det här ett utmanande padelracket, som kommer ställa krav på att din teknik är mycket bra. Slagen behöver arbetas igenom ordentlig och du får inget gratis från racket.

Däremot får du full kontroll över farten i alla slag, vilket ger dig som erfaren spelare möjlighet att kalibrera och slå precis dit du vill. 

Andra egenskaper & teknologier

Fenix 4 Pro är utrustat med dubbel vibrationsdämpning från ShockOut. Dels sitter två dämpare i slagytan och så är även handtaget av ett vibrationsdämpande material. Detta gör att slagen bli bekvämare och man minskar risken för förslitningsskador som padelarmbåge.

För vem passar Siux Fenix 4 Pro 2024?

Det här är en modell för dig som söker ett offensivt padelracket, med massor av fart. Vi rekommenderar det för spelare som känner att du är på en mer avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Siux Fenix 4 Pro 2024 hos:

Siux Trilogy Control Pro 4 2024 Recension

Siux Trilogy 4 Control Pro recension, test, betyg. En rundformad modell med mycket kontroll. Passar den mer defensiva spelaren.
Siux Trilogy 4 Control Pro 2024 test, review, betyg. En hårt kontrollracket som går att placera och styra med på banan.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Trilogy Control Pro 4 2024 hos:

Vad är Siux Trilogy Control Pro 4 2024 för padelracket?

Siux Trilogy Control Pro 4 är som namnet avslöjar ett padelracket med fokus på kontroll i spelet. 

Racket har en rund form, med en centrerad sweet spot. Vikten ligger på 355-375 gram och tyngdpunkten ligger närmare handtaget, vilket ger en låg balans.

Precis som övriga toppmodeller hos Siux har även Trilogy Control en vridstark ram som består av ett 3K Aramida-material. Till träffytan har man använt ett styvt 24K kolfibermaterial och ovanpå den finns ett ruggat mönster, för mer effekt i skurna slag. 

Innanför skalet finns den medelhårda kärnan EVA Medium, som passar bra till både kraft och känsla. Vidare är även denna modellen försedd med vibrationsdämpning från ShockOut.

Offensiven

De offensiva styrkorna hos Trilogy Control Pro 4 är framförallt precisionen och möjligheten till fina placeringar. Racket gör det lätt att styra och ställa i spelet med vinklade bollar ut mot galler och glas.

Vid spelet nära nät blir detta racket en fröjd, då det dels är lätt att få rena träffar, samtidigt som den låga balansen gör det smidigt att manövrera och snabbt få i rätt position.

När det är dags att smasha och slå hårdare slå så får man en god fart tack vare de styvare materialvalen, men det saknas lite tyngd och kraft jämfört offensivare modeller. 

Siux Trilogy 4 Control Pro 2024 ovanfrån, här ser man tydligt den räfflade ytan som hjälper till att generera mer skruv på bollarna.

Defensiven

Vid försvarsläge och spelet bak i banan så är Trilogy Control Pro 4 ett kompetent racket som med sin runda form och låga balans gör de lätt att komma rent i bollträffen.

Racket erbjuder inte så mycket gratisfart i slagen, utan det mesta behöver du kunna generera själv. 

Andra egenskaper & teknologier

Vi hittar både vibrationsdämpning i handtaget samt två dämpare i slagytan från ShockOut. Tack vare dessa så får man mer komfort i slagen och minskar risken för padelarmbåge.

För vem passar Siux Trilogy Control Pro 4 2024?

Detta är en passande modell för dig som söker ett relativt hårt kontrollracket för padel. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bäst pris på Siux Trilogy Control Pro 4 2024 hos:

Om Siux padel

Siux grundades 2012 och har idag växt till ett av de största märkena inom padel. Sedan 2015 tillverkar man dessutom sina padelrack i en egen fabrik i Spanien.

Siux har en enorm bredd av padelrackets med alltifrån instegsmodeller till lyxiga premiumrack.

Bland toppspelarna i världens används Siux padelrack av bland annat Franco “Stupa” StupaczukSanyo Gutiérrez och Patty Llaguno.

Aktuell Rea på Siux Padelrack

12% rabatt på Siux

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller