Babolats Veron-serie 2023

Recension, guide & jämförelse

Aktuella Erbjudanden på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Letar du efter information om Veron-serien för 2024? Hitta vår artikel med recensioner här nedan!

Innehåll i artikeln

Introduktion till Babolats Veron-serie 2023

Den franska racketsportsjätten Babolat har lanserat 2023 års upplaga av den otroligt populära Veron-serien. Det är tre racketar som är framtagna för motionärer och medelspelare och som jämfört med Babolats toppserie Viper är mer lättspelade. 

Om vi kortfattat ska gå igenom skillnaderna mellan de två serierna så finns det framförallt två anledningar till att Veron-modellerna är mer lättspelade:

  • Träffytan hos Veron är gjort på en mix av styvt kolfiber och mjukt glasfiber, medan Viper-modellerna använder styva kolfibermaterial.
  • Den andra stora skillnaden är att kärnan i Veron-modellerna är snäppet mjukare än Vipers X-EVA kärna.

Ovan skillnader innebär att Veron-modeller riktar sig till en bredare skara spelare och man behöver inte vara lika duktig rent teknisk för att kunna spela med dessa.

Med det sagt tar vi och kollar in de nya racketerna! 

Babolat Veron Technical 2023 Recension

Babolat Veron Technical 2023 recension, test, review. Det här är en offensiv och prisvärd modell för spelaren som gillar att smasha.
Babolat Veron Technical 2023 test, betyg, recension. Detta offensiva padelracket levererar riktigt bra fart i slagen, samtidigt som det är skonsamt uppbyggt med en trevlig träffkänsla.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Technical 2023 hos:

Vad är Babolat Veron Technical 2023 för padelracket?

Årets version av Veron Technical bjuder på en ny design och ett par nyheter. Precis som tidigare är det en offensiv modell, som är en mer lättspelad variant av Babolats hårda toppmodell Viper Technical. Racket kommer med en diamantform och en hög balans, vilket innebär att tyngdpunkten sitter närmare toppen.

Vidare hittar vi rackets sweet spot en bit ovanför mittpunkten på slagytan och vågen klockar in på ungefär 365 gram. Till ramen har man använt 100% slittåligt kolfiber och innanför väggarna finns Babolats medelhårda Black EVA-kärna

Träffytan består av ett material som kallas Carbon Flex, vilket är en mix av kolfiber och glasfiber. Med det får man både en bra respons i slagen av kolfibret samtidigt som glasfibret bidrar med komfort och känsla.

Ovanpå slagytan finns Babolats teknologi 3D Spin, det är ett räfflat mönster som hjälper till att skapa ännu mer skruv på bollarna i slicade slag. 

En nyhet för 2023 är att Veron Technical är utrustad med Smart Buttcap, som innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss för att tvättas eller bytas mot en annan färg. Likt den lösningen som NOX introducerade förra året. 

Offensiven

Veron Technical har sin stora styrkor i det offensiva spelet, då det tack vare sin diamantform och höga balans kan arbeta upp snabba svinghastigheter och en bra kraft bakom slagen. Vilket gör det perfekt för dig som gärna avgör med en smash.

Vid spelet framme vid nät och i volleys erbjuds man en fin känsla i bollträffen och trampolineffekten är relativt liten, vilket gör det smidigt om man vill kunna dämpa hårda slag från motståndarna.

Närbild på Babolat Veron Technical 2023. Ett padelracket för fart.

Defensiven

När man är pressad i den bakre delen av banan kan Veron Technical vara lite svårhanterad på grund av sig form och balans. Det gäller hela tiden att jobba rätt inför varje slag och träffa den lite mindre sweet spoten.

I de låga grundslagen går det att trycka på med besked, vilket tvingar motspelare som är framme vid nätet att jobba. Det kan ta lite tid att hitta känslan i lobbar, men det kommer man snabbt in i.

Andra egenskaper

En till nyhet i 2023 års version är att antivibrationsteknologin Vibrasorb System har uppgraderats och blivit ännu effektiverare i att minska vibrationer och på så vis öka komforten.

Likt tidigare så är Veron Technical utrustat med teknologin HPS, som står för Hole Pattern System. Det innebär att borrhålen i racket har placerats för att matcha formen och sweet spoten, vilket ska öka effekten i varje slag.

För vem passar Babolat Veron Technical 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker en offensiv och fartfylld modell, med fin komfort och bra materialval. Vi rekommenderar det framförallt för motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Babolat Veron Technical 2023 hos:

Babolat Veron Air 2023 Recension

Babolat Veron Air 2023 recension, guide, test. Ett allround padelracket som är starkt över hela banan. Lätt och smidig att hantera.
Babolat Veron Air 2023 test, review, recension. En mångsidig modell som erbjuder både kraft och kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Air 2023 hos:

Vad är Babolat Veron Air 2023 för padelracket?

Det är en lite mer lättspelad version av den hårda toppmodellen Viper Air och jämfört med föregående år har racket fått en ny design samt ett par uppgraderingar, som vi ska gå igenom nedan.

Om vi först tar och kikar på racket utformning så har Veron Air en hybridform och en tyngdpunkt som är medelbalanserad. Sweet spoten är hyfsat stor och sitter strax ovanför mittpunkten på slagytan. Formen och balansen på racket ger det mycket fina allroundegenskaper på banan.

Ramen är uppbyggd helt i slitstarkt kolfiber och inuti racket finns Babolats medelhårda Black EVA-kärna. Denna är omsluten av materialet Carbon Flex, som är en mix mellan kolfiber och glasifber. Ovanpå ytan hittar vi sedan teknologin 3D Spin, som är ett räfflat mönster för extra spin på bollen.

Jämfört med de två andra modellerna i Veron-serien så väger detta racket lite mindre, vilket även namnet Air syftar till. Vikten klockar in på 355 gram, jämfört med Technical och Counters 365 gram.

En av nyheterna för 2023 är att racket försetts med Smart Buttcap, som betyder att handledsremmen enkelt kan tas loss för att tvättas eller bytas mot en annan färg. Liknande den lösningen som NOX implementerade förra året.

Offensiven

Tack vare medelbalansen och den lägre vikten så är Veron Air ett smidigt padelracket att hantera och det går snabbt att vara redo inför nästa slag från motspelarna. 

Framme vid nät och i volleyspelet är det framförallt en partner att räkna med och det går effektivt att skära ner bollarna eller trycka på tillbaka.

Vid hårdare smashar och i overheadspelet så svarar racket upp med bra fart, däremot gör den lite lättare vikten att det saknas viss tyngd bakom slagen.

Närbild på padelracket Babolat Veron Air 2023.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Veron Air ett stabilt padelracket att lita på. Med den smidiga manövreringen är det enkelt att komma rätt till bollträffen, även om man skulle vara pressad ner i hörnet. Vidare är sweet spoten hyfsat stor, vilket underlättar när man ska reagera snabbt.

Genom sina mångsidiga egenskaper så är Veron Air starkt vid både långa lobbar, droppskott nära näta eller hårdare grundslag.

Andra egenskaper

Veron Air är utrustad med nya Vibrasorb Systems 2, som till 2023 har utvecklats och blivit mer effektiv, vilket ökar komforten i alla slag. 

Precis som tidigare upplagor så är racket försett med Hole Pattern System (HPS-Technology). Detta innebär att man borrat hålen på ett sätt som är anpassat efter varje rackets form och sweet spot, detta ökar effekten i slagen.

För vem passar Babolat Veron Air 2023?

Det här passar dig som söker ett riktigt bra allroundracket, som är starkt över hela banan och smidig att manövrera. Nivåmässigt rekommenderar vi det för motionärer och medelspelare.

Hitta bäst pris på Babolat Veron Air 2023 hos:

Babolat Veron Counter 2023 Recension

Babolat Veron Counter 2023 recension, test, omdöme. Ett racket för padel med hög kontroll och defensiva styrkor.
Babolat Veron Counter 2023 recension, test, omdöme. Ett kontringsstarkt padelracket för den lite mer defensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Babolat Veron Counter 2023 hos:

Vad är Babolat Veron Counter 2023 för padelracket?

Det här är en rund modell med en hög balans, vilket är en ovanlig kombination på marknaden, då runda modeller vanligtvis har en låg balans eller en medelbalans. Anledningen bakom detta avslöjas av namnet, Counter. Det är ett padelracket som är byggd för att stå emot press och kontra när tillfälle ges. 

Vidare är sweet spoten stor och återfinns i mitten av träffytan och vikten på racket ligger på ca 365 gram. Till ramen har Babolat använt ett slittåligt och vridstarkt kolfiber och innanför väggarna hittar vi den medelhårda kärnan Black EVA

Till träffytan har man använt materialet Carbon Flex, som är en kombination av kolfiber och glasfiber för både komfort och bra respons. Ovanpå ytan finns 3D Spin, som är ett räfflat mönster för extra spin på bollarna.

Årets version av racket är på många punkter likt förra årets modell, men en av nyheterna för 2023 är Smart Buttcap. Denna teknologi innebär att handledsremmen enkelt kan tas loss för att bytas mot en annan färg eller tvättas.

Offensiven

Vanligtvis så har runda modeller inte sina stora styrkor i offensiven. Med Veron Counter får man dock möjligheten att få bra fart på svingen tack vare den höga balansen, vilket resulterar i god fart på bollen

När du tagit position vid nätet och ska slå volleys är detta en pålitlig partner, som genom sin stora sweet spot och medelhårda uppbyggnad erbjuder en fin känsla och kraft i volleyslagen.

Närbild på padelracket Babolat Veron Counter 2023.

Defensiven

När det kommer till defensiven så är Babolat Veron Counter ett kompetent padelracket, som ger dig förutsättningar att försvara bra, även under hård press. Dessutom går det smidigt att kontra och äta sig framåt i banan. 

Lobbar och känsligare slag har en fin känsla och i de låga grundslagen går det trycka på med bra svar från materialet. 

Den höga balansen gör att racket kan kännas lite svårmanövrerat i vissa lägen, framförallt för den som är ovan vid tyngdpunkten. Det tycker vi man snabbt kommer in i dock. 

Andra egenskaper

En till nyhet för 2023 i Veron Counter är uppgraderingen till Vibrasorb System 2. Babolat har uppgraderat sitt antivibrationssystem och gjort det ännu effektivare, för att ge mer komfort i slagen och minska påfrestande vibrationer. 

Vi hittar även teknologin Hole Pattern System i racket, som innebär att borrhålen är anpassade efter formen och sweet spoten. Detta ger en ökad effekt i alla slag.

För vem passar Babolat Veron Counter 2023?

Det här padelracket passar dig som gillar att spela med kontroll och vara lite mer defensiv, men som även vill ha möjligheten att kunna trycka på när tillfälle ges. Vi rekommenderar det för spelare som på motionärs- och medelnivå. 

Hitta bäst pris på Babolat Veron Counter 2023 hos:

Om Babolat Padel

Babolat är ett franskt familjeföretag som grundades redan 1875 (!). På den tiden var fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Föst 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. 

Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.

Aktuell Rea på Babolat Padelrack

12% rabatt på Babolat

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller