Salming padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av årets Kollektion

Aktuella Erbjudanden på Salming Padelrack

15% rabatt på Salming

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Salming padel 2022

Det svenska sportmärket Salming har släppt sin första kollektion av padelracketar. Sedan tidigare har de även tagit fram padelkläder och padelskor.

Det handlar om totalt fem modeller, med olika egenskaper och för olika spelarnivåer, som har lanserats. Samtliga racketar är utrustade med påkostade materialval och ligger på en bra prisnivå tycker vi.

Vi tar och går igenom samtliga modeller och för vilken typ av spelare de passar, häng på!

Salming Hero S21 Attack 2022 Recension

Salming Hero S21 Attack 2022 test, recension, review. Detta är ett allround padelracket som lutar lite mer åt det offensiva och fartfyllda håller. Välbyggt och bra prissatt.
Salming Hero S21 Attack 2022 recension, test, review. Detta är ett mångsidigt padelracket med mycket fart i.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Salming Hero S21 Attack för padelracket?

Salming Hero S21 Attack är en av toppmodellerna i 2022 års kollektion hos Salming. Det är ett allround padelracket med lite mer inriktning mot fart och kraft.

Hero S21 Attack kommer med en droppform och en sweet spot som sitter strax ovanför mitten på träffytan. Vikten ligger på 360-370 gram och tyngdpunkten är närmare toppen på racket, vilket innebär att balansen är topptung.

Träffytan består av ett slittåligt och styvt 12K kolfiber, som ger en distinkt och fin respons i bollträffen. Inuti racket hittar vi den lite hårdare kärnan EVA Attack, som har en kvick återhämtning och som snabbt blir redo inför nästa slag.

Offensiven

Hero S21 Attack erbjuder både fart och kontroll i anfallsspelet tack vare droppformen. Den högre balansen innebär att man kan arbeta upp en snabb svinghastighet som genererar fartfyllda slag. 

Slagytans styva kolfiber och den hårdare kärnan levererar en lite hårdare träffbild, som passar för mer erfarna spelare. Vid hårdare overheadslag svarar rackets material upp med hög fart.

Vid spelet nära nät dämpas motståndarnas slag effektivt och det går antingen att smälla tillbaka eller vinkla ner till svåråtkomliga bollar.

Defensiven

Med sina mångsidiga egenskaper så är Hero S21 Attack även ett pålitligt padelracket i defensiven, där det är enkelt att variera mellan låga grundslag, placerade droppbollar eller långa lobbar. 

Rackets hårdare uppbyggnad kommer ställa lite krav på dig och din teknik, det gäller att arbeta klart varje situation och slå igenom slagen ordentligt. Det erbjuds inte mycket gratisfart. 

Det innebär dock att racket ger dig full kontroll över farten i alla slag och gör att slagen kan hamna precis där du vill.

Andra egenskaper & teknologier

Inga fler utöver de redan nämnda.

För vem passar Salming Hero S21 Attack?

Det här är ett padelracket för dig som vill ha ett allround padelracket med mycket fart i. Vi rekommenderar det för framförallt medelspelare och mer avancerade spelare. Passar även för motionärer som vill utmana sig själva.

Hitta bästa pris för Salming Hero S21 Attack 2022 hos:

Salming Hero S51 Control 2022 Recension

Salming Hero S51 Control 2022 test, recension, betyg. Med den här modellen får man utmärkt kontroll och distinkta bollträffar. Lättmanövrerat och snyggt.
Salming Hero S51 Control 2022 test., omdöme, recension. Detta är ett hårt kontrollracket som passar den lite mer defensiva spelaren.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Salming Hero S51 Control för padelracket?

Hero S51 Control är Salmings andra toppmodell ur årets kollektion och har samma stilrena design som sitt syskon Hero S21 Attack. Däremot är det här en modell som inriktar sig mer mot kontroll, vilket även namnet avslöjar.

Racket kommer med en rund form, en stor centrerad sweet spot och en vikt på mellan 360 och 370 gram. Tyngdpunkten är närmare handtaget, vilket betyder att Hero S51 Control har en låg balans och är lättmanövrerad. 

Den släta träffytan består av ett slitstarkt och styvt 12K kolfiber, som ger en snabb respons i bollträffen. Vidare hittar vi den hårdare kärnan EVA Attack inuti racket, som erbjuder en snabb återhämtning efter varje bollträff.

Offensiven

Vid attackläge så utmärker sig Hero S51 Control framförallt med sin suveräna precision och höga kontroll i slagen. Den låga balansen gör förflyttningen snabb och smidig.

I volleyspelet runt nät är det en utmärkt partner som dämpar motståndarnas bollar effektivt och kan vinkla ner bollarna alternativt smälla på tillbaka med kraft.

Rackets styvare uppbyggnad gör att det svarar bra i hårdare overheadslag och det finns fina möjligheter till att kicka ur bollen ur buren.

Defensiven

I den bakre delen av banan så är Hero S51 Control ett starkt padelracket tack vare sin runda form och stora sweet spot. Den låga balansen gör att det känns lättmanövrerat och det går snabbt att komma i rätt position.

De styvare materialvalen ställer lite krav på din teknik och innebär att slagen behöver slås igenom ordentligt för att generera fart, trampolineffekten är liten. Det betyder också att man får full kontroll över farten i alla slagen och lättare får bollarna dit man vill.

Andra egenskaper & teknologier

Inga fler utöver de redan nämnda.

För vem passar Salming Hero S51 Control?

Det suverän modell för dig som söker ett kontrollracket med en hårdare karaktär. Nivåmässigt så rekommenderar vi det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Salming Hero S51 Control 2022 hos:

Salming Hero S19 2022 Recension

Salming Hero S19 2022 recension, test, review. Det här är ett optimalt padelracket för damer som söker ett allround racket med både fart och kontroll och en lägre vikt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Salming Hero S19 2022 för padelracket?

Det här är en lättare variant av Hero S21 Attack och är Salmings toppmodell för damer, men passar såklart även för herrar som söker ett lite lättare padelracket. Vikten klockar in på 350-360 gram, beroende på exemplar.

Racket har en droppform och en sweet spot som sitter strax ovanför mittpunkten på slagytan. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket innebär att padelracket har en medelbalans.

Slagytan är uppbyggd av ett slitstarkt och styvt 12K kolfiber, som levererar en snabb respons i bollträffen. Innanför skalet hittar vi Salmings hårdare kärna EVA Attack, som ger en kvick återhämtning efter varje slag.

Offensiven

Tack vare formen, balansen och materialet i racket så är Hero S19 mångsidigt och ger tillgång till både utmärkt kontroll och fart i offensiven.

Racket erbjuder möjligheter att kunna anpassa och variera spelet efter motståndare och dagsform, med både hårda slag eller lösare placeringar av bollen.

Volleyspelet är en stor styrka hos Hero S19 och den lägre vikten gör det smidigt och snabbt att förflytta.

Defensiven

Vid försvarsläge så ligger racket välbalanserat i handen och den styvare uppbyggnaden ger stabila och hårda grundslag kombinerat med möjligheten att placera bollen där man vill i lobbar och droppbollar.

Racket kräver dock att man slår igenom slagen ordentligt för att generera farten och det ställer lite krav på dig och din teknik vid trängda lägen. 

Andra egenskaper & teknologier

Inga fler utöver de redan nämnda.

För vem passar Salming Hero S19?

De mångsidiga egenskaperna gör att den här modellen passar för många olika spelartyper och vi rekommenderar det för både duktiga motionärer och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris Salming Hero S19 2022 hos:

Salming Magician S17 2022 Recension

Salming Magician S17 2022 review, test, omdöme. Detta magiska padelracket ger en utmärkt känsla och kontroll i touchen. Används bland annat av Anto Andersson.
Salming Magician S17 2022 recension, test och review. Detta snygga och välbyggda racket erbjuder en fantastisk känsla och touch i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Salming Magician S17 2022 för padelracket?

Magician S17 är ett lättare padelracket som erbjuder en fin känsla och allroundegenskaper tack vare sin uppbyggnad. 

Racket är en hybrid mellan en rund form och droppform, vilket ger god kontroll och en sweet spot som sitter nära mitten på slagytan. Vikten ligger på 350-360 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket resulterar i en medelbalans.

Träffytan är uppbyggt av ett slitstarkt och styvt 12K kolfiber, som ackompanjeras av Salmings mjukare kärna EVA Feel, som ger en bekväm touch.

Offensiven

I det offensiva spelet så erbjuder Magician S17 en utmärkt kontroll och möjligheter att vinkla och placera slagen känsligt. Samtidigt så svarar det upp med god fart i de hårdare overheadslagen.

Det lättare vikten gör racket smidigt att hantera och i volleyspelet vid nät är det starkt och ger möjligheten att slå svåråtkomliga bollar för motståndarna.

Defensiven

Från den bakre delen av banan ger racket bra med hjälp i tuffa lägen. Hybridformen och den stora sweet spoten gör den enkelt att komma rätt till slagen och få rena träffar.

Den mjukare kärnan hjälper till med viss fart medan det styva kolfibret i slagytan svarar upp bra vid hårdare grundslag. 

Andra egenskaper & teknologier

Inga fler utöver det som redan nämnts.

För vem passar Salming Magician S17?

Det passar dig som söker ett smidigt padelracket med hög kontroll och en fin känsla i slagen. Vi rekommenderar det för båda motionärer och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris Salming Magician S17 2022 hos:

Salming Magician S5 2022 Recension

Salming Magician S5 2022 recension och test. Detta är ett lättspelat och runt padelracket med stor sweet spot. Optimalt för motionärer och nybörjare.
Salming Magician S5 2022 test och review - Detta är en utmärkt modell för nyare spelare som vill ha ett slitstarkt och snyggt padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Salming Magician S5 2022 för padelracket?

Det är ett skonsamt och lättspelat padelracket med en stilren design som kommer med en rund form och stor sweet spot som är centrerad på träffytan.

Vikten på Magician S5 ligger på mellan 360-370 gram och tyngdpunkten är närmare handtaget, vilket innebär att balansen i racket är topplätt.

Träffytan är uppbyggt av ett 3K kolfiber och inuti racket hittar vi Salmings mjuka och förlåtande kärna EVA Feel.

Offensiven

Salming Magician S5 är en modell som framförallt erbjuder god kontroll i det offensiva med möjligheten att slå fina placeringar och precisionssäkra bollar.

Den mjukare uppbyggnaden i racket hjälper till att generera fart även om bollträffen skulle vara lite sämre, vilket ökar chansen att hålla spelet vid liv längre.

Defensiven

I det defensiva så är Magician S5 förlåtande och hjälpsamt tack vare sin stora sweet spot och mjuka uppbyggnad. Slagen har en hög komfort och en fin känsla.

Racket erbjuder lättillgänglig fart i tajta lägen, som när bollen är nära väggar och golv. Slag som inte blir perfekt får extra skjuts av racket tack vare trampolineffekten.

Andra egenskaper & teknologier

Inget mer utöver det som redan nämnts.

För vem passar Salming Magician S5?

Det här är en modell som passar för motionärer och kräsna nybörjare som vill ha ett välbyggt och lättspelat padelracket med förlåtande egenskaper och hög kontroll.

Hitta bästa pris Salming Magician S5 2022 hos:

Om Salming padel

Salming Sports är ett svenskt sportmärke grundat 2001 och har sitt ursprung från hockeylegendaren Börje Salming. De är idag stora inom framförallt innebandy och handboll.

Under 2022 har man även släppt sin första kollektion av padelracketar, sedan tidigare har de tagit fram skor och kläder för padel.

En av de mest rutinerade toppspelarna i Sverige, Antonette Andersson, spelar under 2022 med Salming-modellen Magician S17.

Aktuell Rea på Salming Padelrack

15% rabatt på Salming

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller