Siux padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide

Aktuella Erbjudanden på Siux Padelrack

15% rabatt på Siux padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Letar du efter information om Siux kollektion för 2024? Hitta vår artikel med recensioner här nedan!

Introduktion till Siux padel 2023

Siux är ett omtyckt padelmärke i både Sverige och Spanien och till kollektionen 2023 har de nu börjat att släppa en gäng padelracket. Här ska vi gå igenom ett par av dessa!

Något som utmärker Siux är att de ofta använder rätt så styva träffytor på sina padelracket och kombinerar detta med en något mjukare och skonsammare kärna. Den kombinationen ger en suverän mix av känsla och kraft i slagen.

En detalj som är värd att nämna att Siux har ett samarbete med ShockOut, som är ett varumärke inriktat mot vibrationsdämpning. Deras teknologi kommer förmonterat hos många Siux-modeller.

Med det sagt tar vi och kollar in lite nyheter från Siux!

Siux Diablo Revolution ll Sanyo Pro 2023 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Diablo Revolution ll Sanyo Pro 2023 hos:

Vad är Siux Diablo Revolution ll Sanyo Pro 2023 för padelracket?

Diablo Revolution II Sanyo Pro har tagits fram tillsammans med en av världens bästa padelspelare, nämligen Daniel “Sanyo” Gutiérrez. Den kommer med en läcker design som ger racket en härlig premiumkänsla.

Om vi börjar med att titta på formen så är den dropp och balansen i racket är medel. Sweet spoten är relativt stor och återfinns strax över mittpunkten. Vikten klockar in på 355-375 gram beroende på exemplar.

Till ramen har Siux använt 100% kolfiber och en Tubular-teknologi, som ger en stark hållbarhet och god vibrationsdämpning i slagen. Träffytan på den här modellen har en riktigt spännande sammansättning, den kallas 18K Silver och består dels av 18K styvt kolfiber, som man sedan vävt in ett lager mjukare glasfiber i. Detta ger en relativt hård yta kombinerat med en bekväm bollträff.

Innanför väggarna hittar vi en medelhård och mångsidig kärna. Racket är även utrustat med ShockOut i nedre delen, vilket är en antivibrationsteknologi för mer skonsamma slag.

Offensiven

Sanyo är en spelare som är känd för sina känsliga handleder och det här racket erbjuder en riktigt bra kontroll, som gör att man kan placera bollarna med hög precision. Tack vare rackets utformning finns det även möjlighet att trycka på i overheadslagen när tillfälle ges. 

Det innebär att Diablo Revolution II ger en stor valfrihet i spelet och du kan välja att spela lite utefter dagsform och motståndarnas spel om du önskar. 

Defensiven

Vid försvarsposition är det här ett hjälpsamt padelracket som erbjuder alla verktyg för att kunna variera försvarsspelet mellan känsliga droppbollar, höga lobbar och hårda grundslag.

Den lite större sweet spoten ger en tilltagen felmarginal, vilket är fördelaktigt vid pressade lägen. Den medelhårda uppbyggnaden i racket gör att man behöver kunna arbeta igenom slagen hyfsat för att bollen ska få fart.

Andra egenskaper & teknologier

Siux har försett den här modellen med vibrationsdämpning från ShockOut, som är specialiserade på antivibrationsprodukter för padel. Det gör att racket kan erbjuda högre komfort i slagen och minskar risken för skador.

För vem passar Siux Diablo Revolution ll Sanyo Pro 2023?

Det är en modell för dig som söker en mångsidig modell att både kunna spela känsligt och trycka på med. Vi rekommenderar den för dig som är medelspelare och upp mot avancerad nivå.

Hitta bäst pris på Siux Diablo Revolution ll Sanyo Pro 2023 hos:

Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 Recension

Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 recension, test, guide. Det här är en mångsidig hybridmodell som även används av proffset Franco Stupa under 2023 års säsong.
Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 review, omdöme, betyg. Detta hybridformade racket ger mångsidiga egenskaper i spelet och kommer med påkostade materialval.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 hos:

Vad är Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 för padelracket?

Electra ST2 är uppföljaren till Electra ST1 och framtaget tillsammans med padelproffset Franco “Stupa” Stupaczuk. Jämfört med föregående års modell finns ett par intressanta uppgraderingar som vi ska gå igenom här.

Till att börja med är formen densamma, nämligen en hybrid mellan rund och droppform. Däremot har balansen höjts något och kan nu klassas som medelhög, vilket bidrar till lite mer fart i årets version. Sweet spoten är tilltagen och finns centrerad på träffytan medan viktar klockar in på 355-370 gram.

Ramen består av dubbla lager kolfiber, vilket gör racket mycket slitstarkt och tåligt. Vidare hittar vi den medelhårda kärnan Black EVA Soft HR innanför väggarna och denna omsluts av en 15K kolfiberyta, till skillnad mot förgående år då racket hade en 12K yta. 

Ovanpå träffytan har Siux lagt på en struktur som kan liknas vid sandpapper, för att ge spelaren möjlighet att generera mer skruv på bollen. 

Offensiven

Med Siux Electra ST2 Stupa Pro i sin hand så får man en utmärkt kontroll och precision i de offensiva slagen. Samtidigt finns hel del fart att hämta tack vare den medelhöga balansen och de lite hårdare materialvalen i konstruktionen.

Vid spelet nära nät och i volley så erbjuder Electra ST2 Stupa Pro en trevlig känsla i bollträffen och möjligheten att dämpa motståndarnas bollar eller trycka på med kraft tillbaka.

Gillar man att skära slagen och generera spin på bollen kommer sandpappersytan väl till hands och det går att sätta bollarna djupt ner på motståndarnas planhalva.

Träffytan på Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023, som har en struktur liknande sandpapper för extra mycket skruv.

Defensiven

Electra ST2 Stupa Pro är ett kompetent och mångsidigt padelracket i det defensiven och är bra vid de flesta typer av slag. Den stora sweet spoten ger en god felmarginal, vilket kommer till nytta om man framförallt är pressad och inte riktigt träffar perfekt.

Den medelhöga balansen och de lite hårdare materialvalen innebär att man behöver ha en hyfsad teknik för att få ut max av den här modellen. Du bör kunna slå igenom sina slag ordentligt och vara en van padelspelare.

Andra egenskaper & teknologier

Electra ST2 Stupa Pro kommer utrustad med två vibrationsdämpare i racket från ShockOut. Dessa är monterade i två borrhål och ger mer komfort i slagen genom att dämpa påfrestande vibrationer, vilket även reducerar risken för padelarmbåge.

För vem passar Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023?

Det passar dig som söker en mångsidig modell med övervikt åt kontrollhållet. Kanske har du spelat mycket med runda racketar med låg eller medelbalans, men vill nu ta klivet upp och få lite mer fart i slagen. Nivåmässigt kan du vara alltifrån en duktig motionär till avancerad spelare.

Hitta bäst pris på Siux Electra ST2 Stupa Pro 2023 hos:

Siux Fenix III Javi Ruiz Pro 2023 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Fenix III Javi Ruiz Pro 2023 hos:

Vad är Siux Fenix III Javi Ruiz Pro för padelracket?

Det här är toppspelaren och padelproffset Javi Ruiz val av racket och är den tredje upplagan av denna modell. Jämfört med föregående års modell har racket blivit lite mer allround och man har även ändrat ytan och kärnan. 

Om vi börjar med att kika på utformningen så har Fenix III en hybridform. Balansen har flyttats ner lite och racket har numera en medelbalans och en vikt på mellan 355-375 gram, beroende på exemplar. 

Ramen på racket består av 100% kolfiber och träffytan är i år gjord av ett styvt 12K kolfibermaterial, medan kärnan klassas som medel/hård av Siux. Vidare är halsen på racket förstärkt, vilket ökar vridstyvheten vid hårdare slag.

Det finns ett 3D-mönster ovanpå ytan, som hjälper till att ge effekt i skurna slag och racket är även utrustat med en vibrationsdämpning från ShockOut.

Offensiven

Tack vare padelrackets hybridform och medelbalans ges tillgång till både kontroll och fart i det offensiva spelet. De styva materialvalen i racket levererar distinkta och explosiva bollträffar, som ger fina möjligheter att kicka ut bollen ur buren eller smälla på med raka smashar.

Gillar du att spela utan trampolineffekt framme vid nät är Fenix III ett perfekt val. Dessutom går det sätta fina stoppbollar och skära bollarna på ett utmärkt sätt tack vare 3D-mönstret på ytan.

Defensiven

Även i det defensiva spelet ges mycket fina förutsättningar för att kunna spela varierat, dock kräver rackets uppbyggnad att man har en god teknik och kan arbeta igenom slagen ordentligt och få rena träffar.

Det ges inte mycket gratishjälp vid sämre bollträffar, däremot får du full kontroll över farten i dina slag. Helt enkelt ett padelracket som gör sig bra i de flesta situationer.

Andra egenskaper & teknologier

Likt många andra Siux padelracketar så är även den här modellen utrustad med ShockOuts vibrationsdämpning, vilket hjälper till att reducera skadliga vibrationer till hand och arm, samtidigt som slagen blir mer bekväma att slå.

För vem passar Siux Fenix III Javi Ruiz Pro 2023?

Det här är en passande modell för dig som söker ett mångsidigt padelracket med bra klipp i slagen. Du bör vara på en medelnivå och uppåt för att få ut max av den här modellen.

Hitta bäst pris på Siux Fenix III Javi Ruiz Pro 2023 hos:

Siux Trilogy 2 Control 2023 Recension

Siux Trilogy 2 Control 2023 recension, test, betyg. Detta är ett kontrollracket som används av proffset Patty. Med 24K kolfiber i träffytan är detta en påkostad modell som passar många spelare.
Siux Trilogy 2 Control 2023 recension, review, test. En riktigt bra padelracket med hög kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Trilogy 2 Control 2023 hos:

Vad är Siux Trilogy 2 Control 2023 för padelracket?

Siux Trilogy 2 Control är toppspelaren och proffset Patty Llagunos val av padelracket. Jämfört med Stupas modell är den här lite mer inriktad mot kontroll i spelet, medan Stupas är mer allround.

Racket kommer med rund form och en stor centrerad sweet spot. Vikten är lite lägre än standard och klockar in på 345-365 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt kolfibermaterial och den släta träffytan består av 24K kolfiber. Innanför väggarna hittar vi den medelmjuka kärnan EVA Soft, som ger komfort och känsla i slagen.

För att öka komforten i slagen och minska påfrestande vibrationer har Siux applicerat teknologin PentaCore i rackethalsen. Det ger mer bekväma bollträffar och minskar risken för padelarmbåge.

Offensiven

Siux Trilogy 2 Control är primärt ett kontrollracket och har sina största offensiva styrkor i placeringar och precision i slagen. Det gör det lätt att styra spelet och vinkla bollarna på ett jobbigt sätt för motspelarna.

Vid spelet nära nät och i volleys är det här ett starkt padelracket som är lätt att få rena träffar med tack vare den runda formen och stora sweet spoten.

Vid hårdare overheadsleg så går det även att få upp god fart tack vare det styvare kolfibret, dock saknas det lite tyngd bakom slagen med den lättare vikten.

Den släta träffytan hos Siux Trilogy 2 Control.

Defensiven

När man ska försvara bak i banan så är Siux Trilogy 2 Control ett hjälpsamt padelracket, som med den lägre vikten och medelbalansen ger en smidig manövrering.

Den centrerade sweet spoten och något mjukare kärna underlättar i bollträffen även om man skulle vara pressad. I både höga lobbar och kort droppskott finns det en fin känsla att hämta. 

Andra egenskaper & teknologier

Även Trilogy 2 Control kommer utrustad med ShockOuts vibrationsdämpare i två av hålen på träffytan. Dessa reducerar vibrationer ner till handen och gör slagen mer bekväma samt minskar risken för padelarmbåge.

För vem passar Siux Trilogy 2 Control 2023?

Det här är ett padelracket som vi rekommenderar för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare. Om du söker efter ett riktigt bra kontrollracket som också har en del fart i slagen så är detta en utmärkt modell för dig.

Hitta bäst pris på Siux Trilogy 2 Control 2023 hos:

Siux Genesis II Lucho Capra Pro 2023

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Genesis II Lucho Capra Pro 2023 hos:

Vad är Siux Genesis II Lucho Capra Pro 2023 för padelracket?

Som namnet antyder så används den här modellen av den argentinska toppspelaren Lucho Capra. Det är ett mångsidigt padelracket med styrkor över hela banan. 

Genesis II kommer med en hybridform och sweet spot som sitter en bit ovanför mitten. Vikten klockar in på mellan 355-375 gram beroende på modell och balansen i racket är medel

Kikar vi vidare på ramen så är den uppbyggd av 100% kolfiber och till träffytan har Siux använt ett styvt 12K kolfibermaterial. Ovanför den här ytan finns en sträv struktur som kan liknas vid sandpapper och innanför skalet finns en medelhård kärna

Offensiven

Med Siux Genesis II kan man spela varierande i det offensiva spelet, det erbjuder dels en riktigt bra fart i bollträffen vid hårdare slag, samtidigt som man får en fin känsla i lösare slag. Den hårdare uppbyggnaden ställer lite krav på dig och vid träffar utanför sweet spoten blir man straffad.

Jämfört med föregående version så har racket numera en sandpappersyta, vilket gör att det erbjuder ett härligt bett vid skurna slag och man kan skära bollarna svårtaget för motståndarna ner i hörnet.

Defensiven

När du ställs i en försvarsposition längre bak i banan så är det här ett starkt padelracket, så länge man är noggrann och säker i sina slag. Det ger möjlighet att variera försvarsspelet effektivt mellan hårda grundslag, höga lobbar eller korta droppbollar.

Man får inte så mycket gratisfart, utan behöver kunna arbeta igenom slagen ordentligt hela tiden.

Andra egenskaper & teknologier

Genesis II är försedd med vibrationsdämpare från ShockOut, som ger hög komfort i slagen samtidigt som skadliga vibrationer minskas till arm och armbåge.

För vem passar Siux Genesis II Lucho Capra Pro 2023?

Det är ett perfekt padelracket för dig som söker en allround modell med styrkor över hela banan. Vi rekommenderar det för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bäst pris på Siux Genesis II Lucho Capra Pro 2023 hos:

Siux Electra ST2 Control 2023

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Siux Siux Electra ST2 Control 2023 hos:

Vad är Siux Electra ST2 Control 2023 för padelracket?

Det här är kontrollversionen av Franco Stupas modell Electra ST2. Det är en helt nytt padelracket för 2023 från Siux och en riktigt spännande nyhet tycker vi.

Racket kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av träffytan. Vikten klockar in på mellan 355-375 gram och balansen är låg, vilket innebär en smidigare manövrering då tyngdpunkten är närmare handtaget.

Electra ST2 Control är uppbyggd med 100% kolfiber i ramen och en träffyta som består av ett styvt 15K kolfiber. Ovanpå den här ytan finns även en struktur som kan liknas vid sandpapper. Kikar vi innanför väggarna hittar vi en medelmjuk EVA-kärna, som ger fin känsla och komfort i slagen.

Offensiven

De främsta styrkorna offensiven hos Siux Electra ST2 Control är dess precision och fina möjligheter att placera bollarna. Det går att styra och ställa i spelet med jobbiga vinklar som tvingar motståndarna att jobba hårt.

Det är inte racket för dig som gillar att smasha tungt, men med hjälp av sandpappersytan kan man skära bandejas och viboras på ett föredömligt sätt. Med den rätta tekniken kan man även kicka ur bollen ur buren när tillfälle ges.

Defensiven

Bak i banan är Siux Electra ST2 Control ett hjälpsamt och stabilt padelracket, som med sin runda form, stora sweet spot och låga balans är smidig att hantera och få rena bollträffar med.

Även om du skulle komma lite fel i vissa träffar finns det ändå en tilltagen felmarginal. Vidare ger den mjukare kärna viss skjuts i bollarna, vilket hjälper till när de ska grävas upp djupt nere i hörnen.

Andra egenskaper & teknologier

Vi hittar även ShockOuts vibrationsdämpande tillbehör hos Siux Electra ST2 Control, vilket minskar skaderisken i hand och arm och gör varje slag skonsammare.

För vem passar Siux Electra ST2 Control 2023?

Det är en utmärkt modell för dig som söker ett riktigt bra kontrollracket för padel att styra och ställa spelet med. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bäst pris på Siux Siux Electra ST2 Control 2023 hos:

Om Siux padel

Siux grundades 2012 och har idag växt till ett av de största märkena inom padel. Sedan 2015 tillverkar man dessutom sina padelrack i en egen fabrik i Spanien.

Siux har en enorm bredd av padelrackets med alltifrån instegsmodeller till lyxiga premiumrack.

På World Padel Tour används Siux padelrack av bland annat Javi RuizFranco “Stupa” StupaczukSanyo Gutiérrez och Patty Llaguno.

Aktuell Rea på Siux Padelrack

15% rabatt på Siux padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller