Adidas padelracketar 2024

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på Adidas Padelracketar

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till Adidas Padel 2024

Den tyska sportgiganten Adidas har lanserat sin kollektion av padelracketar för 2024. Här hittar du recensioner och jämförelser av modellerna!

Adidas har som alltid ett stort modellutbud med racketar för alla nivåer och spelare. 

Bland nyheter för 2024 hittar vi den nya serien Cross It, som bygger vidare på den populära Adipower-serien. 

Vi tar och kollar i alla årets modeller!

Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 test, recension, betyg. Ett högteknologiskt och offensivt padelracket med massor av fart.
Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 review, test, omdöme. Denna offensiva modell kommer bland annat med löstagbara vikter för att justera balans och vikt med.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 för padelracket?

Det här är nya versionen av Adipower Multiweight, som hade premiär förra året. Det är en offensiv modell som bland annat är utrustat med avtagbara vikter, därav sitt namn. Jämfört med föregående års modell så har designen uppdaterats. 

Till Adipower Multiweight medföljer det totalt sju små vikter som väger 1,3 gram var, vilket totalt ger 9,1 gram i justerbar vikt. Det finns totalt 13 hål att placera dessa vikter, vilket gör att du kan laborera fritt. Racket har en grundvikt på ca. 345-360 gram utan vikter och kan alltså justeras upp med ytterligare 9,1 gram från detta.

Tittar vi på hur racket är uppbyggt så kommer den med en oversized diamantform och en hög balans, med en sweet spot som är liten och sitter närmare toppen. Ramen består av slittåligt kolfibermaterial och ytan är av ett styvt 18K kolfiber. Ovanpå ytan finns en struktur som kallas Spin Blade Decal.

Kärnan inne i racket är Adidas hårda variant EVA High Memory och i rackethjärtat och runtom ramen finns teknologierna Power Embossed Ridge och Dual eXoskeleton. Det är kolfiberförstärkningar som ger padelracket en ökad stabilitet och kraft i bollträffen.

Offensiven

Det här är ett av de mest fartfyllda padelracken från Adidas 2024 och erbjuder framförallt distinkta bollträffar och en enorm kraft i det offensiva spelet.

Tack vare kombinationen av racket höga balans, som kan ge snabba svinghastigheter, tillsammans med de styva materialvalen ger racket en explosiv respons. Skulle man vilja få ner balansen lite så går det även smidigt att ändra det med viktsystemet.

Vid positionering nära nätet så kan det här padelracket dämpa motståndarnas slag på ett effektivt sätt, utan någon trampolineffekt. Spelar man helt utan vikter blir det även relativt smidigt att förflytta i det snabba spelet runt nät.

Närbild på de skruvar/vikter som medföljer Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024. Med dessa kan man ändra rackets balans och vikt.

Defensiven

Det här är inte det allra enklaste padelracket att hantera i defensiven, framförallt med vikterna inställda på framtungt. De hårda materialvalen och högre balansen kräver att du är tekniskt duktig och kan träffa rent i varje träff.

Det går göra racket lite mer lätthanterat genom att flytta ner alla vikter mot mitten. 

Man får oavsett ett racket med mycket stabila och hårda grundslag bak i banan och den räfflade ytan gör det möjligt att slå fina skurna bollar nära nät. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – På Adipower Multiweight har borrhålen ett specifikt mönster, som ser till att generera mer effekt i skruvade slag.

Structural Reinforcement – Rackets konstruktion har förstärkts på känsliga punkter, vilket ska öka livslängden.

För vem passar Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024?

Om du söker ett offensivt och påkostat padelracket av toppklass så är det här ett utmärkt val. Gillar du att experimentera och testa dig fram så kommer du garanterat tycka om vikterna. 

Vi rekommenderar att man är minst på en medelnivå och gärna ännu högre upp för att nyttja denna modellen på bästa sätt. 

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Multiweight 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 test, recension, betyg. Detta är en kontrollinriktad modell som även erbjuder bra med fart tack vare materialvalen. Kommer med löstagbara vikter för justering av balans och vikt.
Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 test, recension, betyg. Ett hårt kontrollracket som kommer med skruvar som kan sättas i racket för att justera balans och vikt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 för padelracket?

Detta är en kontrollinriktad version av Multiweight och även det padelracket som toppspelaren Alex Ruiz kommer att ha i handen 2024. Precis som sitt syskon så kan man även ändra vikt och balans i racket tack vare medföljande vikter.

Det rör sig om sju små vikter/skruvar som väger 1,3 gram styck. Dessa kan sättas i några av de 13 hålen som finns utmed sidorna och på toppen av racket. Vikten på racket är i grunden 345-360 gram utan vikter och med vikterna kan man alltså öka vikten ytterligare med upp till 9,1 gram.

Kikar vi på rackets uppbyggnad annars så kommer den med en rund form och en sweet spot som är centrerad på träffytan. Balansen är medel och ramen består av ett slitstarkt kolfiber. Träffytan är precis som förra året uppbyggd av ett styvt 18K kolfiber, och ovanpå ytan finns en räfflad struktur som kallas för Spin Blade Decal, för extra grepp om bollen.

Inuti racket så hittar vi Adidas hårda kärna EVA High Memory och racket är även förstärkt med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är extra förstärkningar av kolfiber runtom ramen och ner i rackethjärtat.

Offensiven

Adipower Multiweight CTRL är ett hårt kontrollracket vars stora styrka ligger i möjligheten att slå välplacerade slag och ha en knivskarp precision i dessa. Vill man så är det även möjligt att öka balansen lite med hjälp av vikterna och få till en högre fart i overheadslagen.

Vid spelet nära nät och i volleys så är det här ett riktigt trevligt padelracket, som kan vinkla och styra slagen samtidigt som det dämpar motståndarnas bollar effektivt. De hårda materialvalen gör att det även svarar upp på ett bra sätt om man vill trycka på.

Närbild på vikterna som medföljer till Adidas Adipower Multiweight 3.3 CTRL 2024.

Defensiven

Vi tycker att Adipower Multiweight CTRL är ett defensivt mycket starkt padelracket tack vare sin uppbyggnad. Den runda formen gör det enkelt att få rena träffar och man har hög kontroll i sitt spel.

Den hårda uppbyggnaden innebär dock att man inte får mycket gratisfart, så hamnar man i trängda lägen gäller det att arbeta rätt och kunna generera farten själv.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett mönster som hjälper till att ge extra effekt i bollen vid skurna slag. 

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket vid känsliga punkter i konstruktioner, vilket förlänger livslängden.

För vem passar Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024?

Om du söker efter ett hårt kontrollracket och vill ha möjlighet att kunna sätta din egen prägel på racket så är det här en perfekt modell för dig. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Multiweight CTRL 3.3 2024 hos:

Adidas Metalbone HRD+ 2024 Recension

Adidas Metalbone HRD+ 2024 recension, test, betyg. Detta är Ala Galans val av padelracket för 2024 och är en hård och påkostad modell. Offensivt mycket bra.
Adidas Metalbone HRD+ 2024 test, review och betyg. Detta är ett offensivt padelracket med massor av fart som passar erfarna spelare.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone HRD+ 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone HRD+ för padelracket?

Det är uppföljaren till Metalbone HRD och är en av Adidas toppmodeller i 2024 års kollektion. Vi kommer även kunna se stjärnan Ale Galán spela med denna modellen under årets säsong. 

Jämfört med föregående år så har racket fått en uppdaterad och snygg design, i övrigt känner vi igen det mesta. Det innebär att Metalbone HRD+ kommer med en oversized diamantform i kombination med en hög balans och en lite sweet spot. Kärnan är av hårdare karaktär och kallas EVA High Memory

Till ramen har man använt 100% kolfiber och slagytan består av aluminiumförstärkt kolfiber som Adidas kallar för Carbon Aluminized 2 to 1. Hårdheten i den här ytan är snäppet styvare än Adidas 24K kolfiberyta. Vi hittar även en struktur på ytan kallad Spin Blade Octagonal, som består av små oktogoner (figurer med åtta hörn).

Metalbone HRD+ har en grundvikt på 345-360 gram, dessutom medföljer även sex små vikter som adderar 0-12 gram. Det är fyra metallfärgade vikter som väger 2,5 gram vardera och två röda som väger 1 gram. Med dessa kan man förändra padelrackets vikt och balans utefter sin personliga preferens. 

De medföljande vikterna till Adidas Metalbone HRD+ 2024.

Vad är skillnaden mellan Adidas Metalbone HRD+ och Adidas Metalbone 3.3?

HRD+ har en betydligt hårdare kärna jämfört med vanliga Metalbone. Det gör HRD+ till ett mer kraftfullt padelracket, men även mer svårspelat.

Offensiven

Metalbone HRD+ utmärker sig framför allt i det offensiva spel, där dess solida uppbyggnad hjälper till att leverera kraftfulla och snabba slag. Det är dock viktigt att träffa bollen korrekt; missar man rackets sweet spot blir man straffad ordentligt.

I volleys och vid spel nära nätet är racket effektivt när det kommer till att dämpa motståndarens slag, utan någon trampolineffekt. Den framtunga balansen kan kännas lite svårhanterlig, vilket man man kan balansera upp med de medföljande vikterna om så önskas.

För skurna slag är rackets räfflade yta en stor fördel. Den hjälper till att skapa extra rotation på bollen, vilket gör slagen svårare för motståndarna att hantera.

Defensiven

Att bemästra Metalbone HRD+ i defensiven kräver en mycket god teknik. Det är ett racket som inte erbjuder mycket hjälp utan kräver genomarbetade och rena slag från dig som spelare.

För dig med rätt teknik så erbjuder dock Metalbone HRD+ en stabil och vridstark upplevelse. Den ger möjlighet att kunna leverera kraftfulla slag från banans bakre del och samtidigt behålla full kontroll över lobbar och droppskott.

Andra egenskaper

Octagonal Structure – På rackets topp och hals så finns en åttakantig kolfiberförstärkning, som gör Metalbone HRD+ styvare och stabilare i luften. Vilket ger mer kraft i bollträffen.

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket på utsatta punkter, för att öka hållbarheten.

Smart Holes Curve – Borrhålen är anpassade för att generera mer effekt i skurna slag.

3M ramskydd – Till detta padelracket medföljer en specialanpassad skyddstejp för Metalbone, som förlänger livslängden och skyddar från repor och sprickor.

För vem passar Adidas Metalbone HRD+ 2024?

Detta är en passande modell för dig som söker efter ett av de mest kraftfulla och offensiva padelracken på marknaden. Det ställer höga krav på din teknik och vi rekommenderar att man har spelat padel länge och anser sig vara på minst en medelnivå, gärna högre.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone HRD+ 2024 hos:

Adidas Metalbone 3.3 2024 Recension

Adidas Metalbone 3.3 2024 test, recension, betyg. En offensiv modell med hård yta och mjuk kärna. Ger både en fin komfort och massor av fart.
Adidas Metalbone 3.3 2024 test, betyg, omdöme. Denna offensiva modell har Ale Galan varit med och tagit fram. Passar perfekt för spelare som älskar att smasha.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone 3.3 2024 för padelracket?

Det här är en offensiv toppmodell från Adidas och ursprungsracket till den numera breda Metalbone-serien, som kommit att bli mycket populär. Årets version av detta racket fått en uppdaterad och fin design, i övrigt känner vi igen mycket. 

Det betyder att Metalbone 3.3 kommer med en oversized diamantform, en topptung balans och en i grunden låg vikt på 345-360 gram. Det medföljer även sex stycken mindre vikter, som kan monteras i halsen, för att höja vikten och sänka balansen. Det gör det möjligt att laborera fram en passande kombination efter eget tycke. 

Kikar vi vidare på ramen så består den av 100% slitstarkt kolfiber och träffytan består av Aluminized Carbon 2 to 1. Det är en solid och hållbar yta som är snäppet styvare än Adidas 24K kolfiberyta. Vi hittar också en räfflad struktur på racket som kallas Spin Blade Octagonal och innanför skalet återfinns Adidas mjukaste kärna EVA Soft Performance

Offensiven

Metalbones unika kombination av en riktigt hård slagyta kombinerat med en mjuk kärna ger en bollträff och känsla som är olik många andra padelracketar på marknaden.

Det svarar dels upp på ett bra sätt i de hårda slagen, samtidigt som man får en fin känsla och komfort i mjukare slag. För spelaren med en god teknik är det inga större svårigheter att få upp en hög fart i de smasharna

Om man jämför med syskonet HRD+ så är det här en mer förlåtande modell, även om man behöver vara tekniskt duktig för att få ut max av den här modellen också. 

Närbild på de medföljande vikterna till Adidas Metalbone 3.3 2024. Med dessa kan man sänka balansen och göra racket mer lätthanterat.

Defensiven

Vid spelet längre bak i banan så får man viss hjälp av den mjuka kärna och lite extra skjuts i trängda lägen. Den högre balansen och diamantformen på racket kräver dock att man behöver jobba rätt inför varje slag och träffa den mindre sweet spoten.

När man ska slå känsliga placeringar eller höga lobbar så erbjuder Metalbone en trevlig touch och strukturen på ytan sätter även fart på bollens rotation i de skurna slagen.

Andra egenskaper

3M ramskydd – Till racket medföljer en skyddstejp från 3M, som har specialanpassats för Metalbones unika form. 

Structural Reinforcement – Racket är extra förstärkt vid särskilt utsatta punkter runtom konstruktionen.

Octagonal Structure – En kolfiberförstärkning på toppen av racket och vid halsen. Det gör Metalbone styvare och ökar stabilitet i luften, vilket resulterar i mer kraft till bollträffen.

Smart Holes Curve – Borrhålen har anpassats för att generera mer effekt i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone 3.3 2024?

Detta är en passande modell för den offensiva spelaren, som söker ett padelracket med mycket fart men även en del komfort. Nivåmässigt rekommenderar vi den här modellen för dig som är runt medel och avancerad nivå

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone 3.3 2024 hos:

Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 Recension

Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 test, recension, omdöme. Detta är ett populärt padelracket vars inriktning främst är kontroll.
Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 recension, betyg, test. Här har vi ett padelracket med massor av kontroll och som besitter både en hög komfort och härlig fart.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 för padelracket?

Detta är kontrollversionen av Metalbone och tidigare upplagor har varit mycket populära tack vare att den passar många spelare. Jämfört med föregående års modell så har racket fått en uppdaterad design, i övrigt känns material och teknologier igen.

Det innebär att att Metalbone CTRL 3.3 fortsatt har en rund och lättspelad form, med en stor sweet spot i mitten av slagytan. Balansen i racket är medel och vikten klockar in på 345-360 gram, den kan även justeras med hjälp av de sex medföljande vikterna. Dessa kan öka vikten med upp till 12 gram och gör balansen lägre.

Vidare är ramen uppbyggd av 100% kolfiber och kärnan kallas EVA Soft Performance. Slagytans material kallas för Aluminized Carbon 2 to 1, vilket är en aluminiumförstärkt kolfiberyta med en hårdhet som är strax ovanför Adidas 24K kolfiberyta. Ytan har även en 3D-struktur kallad Spin Blade Octagonal.

Offensiven

Metalbone CTRL 3.3 är primärt ett kontrollracket och har sina stora styrkor i precisionen och placeringar av slagen, där man enkelt kan hitta vinklar och slå jobbiga slag som får motståndarna att sträcka och förflytta på sig.

Vid spelet framme runt nät och i volleys så är det här en stark partner som är lätt att få rena träffar med och smidig att hantera.

Även om det främst är ett padelracket för kontroll så går det även att arbeta upp en fin fart i smasharna, mycket tack vare det solida kolfibermaterialet i slagytan. 

Närbild på de löstagbara vikterna som medföljer till Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024.

Defensiven

När man intar position längre bak i banan och ska spela i försvar så är Metalbone CTRL hjälpsamt med sin stora sweet spot och smidiga manövrering, vilket gör det lättare att få rena bollträffar.

Det går att variera sitt spel på ett bra sätt med detta racket och slå både känsliga droppskott och hårda grundslag. En modell för de flesta situationer helt enkelt. 

Andra egenskaper

Octagonal Structure – Ovanpå racket och kring halsen sitter extra kolfiberförstärkningar, detta ökar rackets stabilitet genom luften och resulterar i mer kraft till bollträffen.

Structural Reinforcement – Runtom racket finns känsliga punkter som har förstärkts för att öka hållbarheten.

3M ramskydd – Det medföljer en specialanpassad skyddstejp från 3M, som passar Metalbones unik form.

Smart Holes Curve – Denna teknologi innebär att borrhålen på racket har ett böjt mönster, vilket ska generera mer effekt i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024?

Den passar för många spelarnivåer, alltifrån duktiga motionärer till avancerade tävlingsspelare. Är du ute efter ett utmärkt kontrollracket som även går att trycka till i slagen med så är det här en optimal modell.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone CTRL 3.3 2024 hos:

Adidas Cross It 2024 Recension

Adidas Cross It 2024 test, recension, betyg. Detta är ett påkostat och offensivt padelracket, som är helt nytt för i år.
Adidas Cross It 2024 review, test, omdöme. Denna nya modell erbjuder riktigt mycket fart i slagen och massor av skruv på bollen.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Cross It 2024 hos:

Vad är Adidas Cross It 2024 för padelracket?

Cross It-serien är Adidas stora nyhet i år och först ut bland de nya modellerna är just Cross It. Den bygger vidare på de fina egenskaperna hos den tidigare modellen Adipower och det finns en del likheter, men även ett gäng skillnader.

Om vi börjar med att titta på formen så har Cross It en oversized diamantform tillsammans med en hög balans. Den lilla sweet spoten sitter strax ovanför mitten och vikten klockar in på 360-375 gram.

Vidare är ramen uppbyggd av 100% kolfiber och slagytan består av 15K aluminiserat kolfiber, som ger en solid och direkt respons i bollträffen. Ovanpå ytan finns en räfflad struktur och innanför väggarna hittar vi Addias hårda kärna EVA High Memory.

Kikar vi på rackethalsen ser vi Adidas nya teknologi Dynamic Air Flow, som är hål som hälper till att minska luftmotståndet och gör racket snabbare genom luften, vilket resulterar i mer kraft i slagen.
En annan spännande detalj är det extra långa handtaget som kallar Extra Power Grip, det hjälper till att skjuta balansen uppåt och generera mer fart i slagen. Det är första gången såvitt vi vet som Adidas använder sig av ett längre handtag på sina padelracketar.

Offensiven

Cross It är ett offensivt mycket kompetent padelracket, som får glänsa ordentligt i attackläge. Man får möjlighet att slå kraftfulla smashar och hårt skurna slag, vilket kommer göra det jobbigt för motståndarna. 

Den topptunga balansen gör det även möjligt att arbeta upp snabba svinghastigheter, som ger tyngd bakom slagen. De solida materialen i racket ger sedan en härlig respons med fart.

Vid det kvicka spelet nära nät kan balansen och formen göra att racket känns lite svårhanterat, åtminstone till en början. 

Närbild på strukturen på ytan hos padelracket Adidas Cross It 2024.

Defensiven

När motståndarna trycker på och slår djupa bollar gäller det att hålla tungan rätt i mun. Cross It är inte speciellt hjälpsamt i det defensiva, utan det krävs att man har en bra teknik för att inte bli straffad i slagen.

För den tekniskt begåvade padelspelaren får man dock ett racket som ger tillgång till mycket stabila och hårda grundslag från den bakre delen av banan. Det erbjuds också en god kontroll på längden och kraften i lobbar och droppskott, tack vare avsaknaden av trampolineffekt.

Andra egenskaper

Eleven 13 En teknologi som innebär att hålen i mitten av racket är mindre, vilket förbättrar hållbarhet och kraften i slagen.

3M skyddstejp – Det medföljer en skyddande tejp från 3M, som minskar risken för repor och sprickor på ramen.

Structural Reinforcement – På utvalda och känsliga punkter är racket extra förstärkt, för att förlänga livstiden.

För vem passar Adidas Cross It 2024?

Det är en optimal modell för dig som gillar att spela aggressivt och gärna med kraft. Det är en fartfylld och styv modell som vi rekommenderar för spelare som är minst medelnivå och upp mot avancerad tävlingsnivå. Man bör ha en bra teknik för att kunna spela med denna modellen.

Hitta bäst pris på Adidas Cross It 2024 hos:

Adidas Cross It CTRL 2024 Recension

Adidas Cross It CTRL 2024 recension, test, betyg. Detta är en helt nya modell från Adidas som bland annat är utrustat med hål i halsen för bättre aerodynamik.
Adidas Cross It CTRL 2024 recension, omdöme, test. Detta är ett hårt kontrollracket som passar spelar som älskar att spela med placeringar och precision.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Cross It CTRL 2024 hos:

Vad är Adidas Cross It CTRL 2024 för padelracket?

Det är vidareutvecklingen av Adipower CTRL, en av Adidas mest sålda modeller. Adipower CTRL finns kvar i sortimentet, men har förändrats en hel del. Så Cross It CTRL är racket som är mest lik den tidigare upplagan av Adipower CTRL.

Cross It CTRL kommer med en rund form, en medelbalans och en vikt på 360-375 gram. Sweet spoten är centrerad på slagytan och är relativt stor.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt kolfibermaterial och slagytan består av ett solitt aluminiumförstärkt 15K kolfiber. Ovanpå den finns även ett räfflad mönster för extra bett i skurna slag. Inuti racket finner vi en hård kärna vid namn EVA High Memory.

I rackethalsen finns den nya teknologin Dynamic Air Flow, som hjälper till att minska luftmotståndet och gör att racket rör sig kvickare genom luften, vilket genererar mer fart i bollträffen.

Även Cross It CTRL är utrustat med det nya längre handtaget Extra Power Grip, som skjuter upp balansen lite i racket och hjälper till att generera mer fart. Även bra för spelare som gillar tvåhandsfattade backhands.

Offensiven

I det offensiva spelet så ligger de stora styrkorna hos Cross It CTRL i möjligheten att slå välplacerade slag med en suverän precision.

Skulle man vilja trycka i slagen så hjälper även rackets hårda utformning med att svara upp fint i hårda smashar och tillsammans med den räfflade ytan kan man slå riktigt jobbiga bollar.

När du går fram på nät så är det här en stark partner att ha i handen, som går att styra och ställa spelet på ett föredömligt sätt. Det är lätt att manövrera och kan effektivt dämpa motståndarnas slag eller smälla på tillbaka.

Här ser man den räfflade ytan hos padelracket Adidas Cross It CTRL 2024.

Defensiven

Tack vare den runda formen, medelbalansen och en centrerad sweet spot så är Cross It CTRL ett defensivt bra padelracket, som är lätt att få rena träffar med. Däremot erbjuds man inte mycket gratisfart på grund av den styva uppbyggnaden, så det gäller att kunna generera farten själv.

För dig med en god padelteknik får du ett racket som har många strängar på sin lyra och det presterar bra i både grundslag, lobbar och droppskott när nät. 

Andra egenskaper

Eleven 13 – En ny teknologi från Adidas som innebär att hålen i mitten är mindre, vilket ska öka hållbarheten och kraften i slagen.

Structural Reinforcement – På känsliga punkter i rackets konstruktion finns extra förstärkningar.

3M skyddstejp  Till Cross It CTRL medföljer en skyddande tejp från 3M, som minskar risken för repor och sprickor.

För vem passar Adidas Cross It CTRL 2024?

Det passar dig som söker ett hårt kontrollracket, som du kan spela kontrollerat med men också trycka på när tillfälle ges. Vi rekommenderar den här modellen för både duktiga motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bäst pris på Adidas Cross It CTRL 2024 hos:

Adidas Cross It Light 2024 Recension

Adidas Cross It Light 2024 test, betyg, recension. Ett lättare padelracket som används av stjärnan Martita Ortega. Den är rundformad och relativt hård i sin utformning.
Adidas Cross It Light 2024 test, omdöme, recension. Ett kontrollinriktat padelracket med hård yta och massor av kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Cross It Light 2024 hos:

Vad är Adidas Adidas Cross It Light 2024 för padelracket?

Det här är det lättaste padelracket i den nya Cross It-serien och även den modellen som toppspelaren Martita Ortega kommer att spela med under 2024. Cross It Light bygger vidare på den populära modellen Adipower Light, som visserligen finns kvar i sortimentet i år, men som blivit betydligt enklare i sin utformning.

Cross It Light kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av träffytan. Vikten ligger på 345-360 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Ramen består av kolfiber och slagytan är uppbyggd av ett aluminiumförstärkt 24K kolfibermaterial och ovanpå hittar vi teknologin Spin Blade, som är en räfflad struktur. Innanför väggarna finns Adidas medelhårda kärna EVA Soft Energy och Cross It Light är faktiskt den enda modellen hos Adidas som har den kärnan. Övriga racketar har antingen den mjuka eller hårda kärnan.

Likt sina Cross It-syskon så har även denna modellen utrustats med Dynamic Air Flow, som är hål i rackethalsen, vilket reducerar luftmotståndet och gör racket snabbare och enklare att manövrera.

Vi hittar även det nya långa handtaget Extra Power Grip, som göra balansen något högre och hjälper till att generera mer fart. Även ett bra val för spelare som gillar tvåhandsfattade backhands.

Offensiven

Den hårda ytan hos Cross It Light i kombination med den medelhårda kärnan gör att svarar upp med en fin fart när man väljer att trycka på. 

Det är dock den höga kontrollen och möjligheten att slå välplacerade slag med utmärkt precision som är Cross It Lights stora styrka. Med detta padelracket går det styra och ställa på ett utmärkt sätt.

Det grova mönstret på ytan bidrar även till att en snabb rotation på bollarna, vilket gör skurna slag effektiva och svåra att ta för motståndarna.

Närbild på Adidas Cross It Light 2024, där man ser den räfflade ytan tydligt.

Defensiven

Den lägre vikten, runda formen och centrerade sweet spot gör Cross It Light bra i det defensiva spelet. Det är lätt att få rena träffar, vilket ökar chanserna till att få till bra slag vid pressade situationer.

Man erbjud även en fin känsla i droppskott och lobbar och i grundslagen går det trycka på med bra respons. Rackets hårdare uppbyggnad innebär dock att du behöver ha en god teknik för att få ut max av det då här inte är något padelracket för nybörjare.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen i racket har ett böjt mönster, vilket hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

3M skyddstejp – Det medföljer en skyddande tejp till ramen, vilket reducerar risken för repor och sprickor.

Structural Reinforcement – Racket är förstärkt på utsatta delar i konstruktionen, för att öka livslängden.

För vem passar Adidas Cross It Light 2024?

Är du ute efter ett relativt hårt kontrollracket med en något lägre vikt så är detta en perfekt modell att välja. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och tävlingsspelare.

Hitta bäst pris på Adidas Cross It Light 2024 hos:

Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024 Recension

Adidas Metalbone Carbon 2024 test, recension, betyg. Detta är ett offensivt padelracket i mellanklassen. Välgjord med 6K kolfiber i ytan och en snygg design.
Adidas MEtalbone Carbon 3.3 2024 recension, review, test. Ett padelracket för spelare som gillar att spela aggressivt. Prisvärt och snyggt!

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024 för padelracket?

Denna modellen lanserades för första gången förra året och tillhör mellansegmentet bland padelracketar. Årets version har fått en uppdaterad design som vi gillar mycket, i övrigt är den sig lik.

Det innebär att den fortsatt har en oversized diamantform och en topptung balans. Vikten hamnar på 360-375 gram beroende på exemplar och det är den fasta vikten, på detta padelracket finns inga löstagbara vikter som på ett par andra Metalbone-racketar.

Ramen består av 100% kolfiber och i slagytan har man använt 6K kolfiber. Ovanpå finns även en räfflad struktur som kallas för Spine Blade Octagonal och ger extra bett i bollen. Inuti racket återfinns Adidas mjuka kärna EVA Soft Performance.

Precis som övriga Metalbone-modeller så har även Carbon 3.3 försetts med Octagonal Structure-teknologin, som är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racken och i halsen. Denna ger en ökad vridstyvhet och stabilitet i luften, som i sin tur ökar kraften och kontrollen i slagen.

Offensiven

Metalbone Carbon 3.3 är ett starkt offensivt padelracket tack vare sin höga balans och diamantform, som tillsammans ger en suverän fart i slagen.

Den lite hårdare ytan i kombination med den mjukare kärnan ger en bollträff med snabb respons och fin komfort. Ett utmärkt steg mellan mjuka nybörjarracketar och styva avancerade modeller.

Tack vare den räfflade ytan går det även att sätta en ordentlig spin på bollen i skurna slag, vilket gör att man kan sätta hård press på motståndarna.

En närbild på padelracket Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024, som visar 3D-strukturen på ytan.

Defensiven

Metalbone Carbons topptunga balans och lilla sweet spot gör att den kan vara lite svårhanterad i det defensiva spelet. Det gäller att ha en god teknik och få träffa rätt för att inte bli straffad. 

Den mjukare kärnan hjälper dock till med en del fart och skjutsar iväg bollen, vilket framförallt är hjälpsamt i trängda lägen när svingen inte alltid blir perfekt. 

Andra egenskaper

3M ramskydd – Metalbone Carbon kommer med en skyddstejp från 3M, som ger ett extra skydd. 

Structural Reinforcement – Racket är förstärkt på särskilt utsatta ställen i konstruktionen, för att förlänga livslängden. Adidas har förstärkt racket vid utsatta områden, vilket förlänger livslängden.

Smart Holes Curve – Borrhålens böjda mönster hjälper till att öka effekten i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024?

Det är en passande modell för dig som söker ett hyfsat lättspelat diamantracket, med bra klipp i slagen. Nivåmässigt rekommenderar vi det för spelare kring medelnivå

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Carbon 3.3 2024 hos:

Adidas Metalbone Carbon CTRL 2024 Recension

Adidas Metalbone Carbon CTRL 3.3 2024 test, recension, omdöme. Detta är en helt nya modell för i år och passar en bred skara spelare. Den runda formen gör racket kontrollinriktat.
Adidas Metalbone Carbon CTRL 2024 test, omdöme, recension. Ett riktigt snyggt padelracket med massor av teknologier och bra materialval.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Carbon CTRL 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone Carbon CTRL 2024 för padelracket?

Det här är kontrollversionen av Metalbone Carbon och en helt ny modell från Adidas som inte funnits tidigare. Den kommer med en rund form, en stor centrerad sweet spot och en medelbalanserad tyngdpunkt.

Vikten hamnar på mellan 360-375 gram beroende på exemplar och det är rackets fasta vikt, det finns inga löstagbara vikter på den här modellen.

Kikar vi vidare på ramen så består den av 100% kolfiber medan slagytan är uppbyggd av 6K kolfiber. Ovanpå finns även en räfflad struktur som kallas för Spin Blade Octagonal och hjälper till att sätta mer rotation på bollarna. Inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Precis som andra Metalbone-modeller så är även Carbon CTRL utrustat med Octagonal Structure-teknologin, det är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racket i halsen. Den ger en ökad vridstyvhet och stabilitet genom luften.

Offensiven

Den främsta offensiva styrkan hos Metalbone Carbon CTRL är den utmärkta precisionen i slagen och fina möjligheterna att placera bollen dit man vill.

Det här är inte padelracket med de hårdaste smasharna, men den genererar ändå en god fart i de hårdare slagen och räfflade strukturen gör det möjligt att skära bollarna på ett trevligt sätt

Vid volleys och spelet runt nät är detta en stark partner tack vare sin runda form och stora sweet spot. Det finns dock en del trampolineffekt som kan göra att racket känns lite “studsigt”. 

Slagytan på padelracket Adidas Metalbone Carbon CTRL 2024, här ser man den ruggade ytan tydligt.

Defensiven

När det är dags för försvar och spel längre bak i banan så är Metalbone Carbon CTRL ett kompetent padelracket som är smidig att få rena träffar med. Vilket är en fördel när motståndarna trycker på.

Det är lätt att komma rätt i lobbarna och de låga grundslagen får fin fart. Den mjukare kärnan hjälper även till att skjutsa iväg bollen när svingen inte blivit perfekt.

Andra egenskaper

3M ramskydd – Den här modellen kommer med en skyddstejp från 3M som är specifikt anpassad för Metalbones unika form.

Smart Holes Curve – Borrhålens mönster är böjt, för att hjälpa till att öka effekten i skurna slag.

Structural Reinforcement – På utsatta ställen i konstruktionen så är racket extra förstärkt, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Metalbone Carbon CTRL 2024?

Det passar dig som är ute efter ett medelhårt kontrollracket, som går att styra och ställa med. Vi rekommenderar det för dig som är motionär samt spelare runt medelnivå.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Carbon CTRL 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower CTRL 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower CTRL 2024 test, recension, omdöme. Denna modellen har fått en ordentlig ändring till i år och är betydligt mer lättspelad tack vare mjukare material i padelracket.
Adidas Adipower CTRL 2024 recension, test, betyg. Ett kontrollracket med mjuk touch och fin känsla. Defensivt starkt och förlåtande.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower CTRL 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower CTRL 3.3 2024 för padelracket?

Detta är den nya versionen av Adipower CTRL och det är en betydligt mjukare modell än tidigare. Vill man ha ett racket som var lik den tidigare upplagan av Adipower CTRL så är det Cross It CTRL man ska kolla på i stället.

Om vi börjar med att titta på utformningen så är det alltjämt ett rundformat racket med en medelbalans och en centrerad sweet spot. Vikten hamnar på mellan 360-375 gram och ramen består av 100% kolfiber.

Nu kommer vi till den stora förändringar, slagytan har nu fått 3K kolfiber och kärnan är Adidas mjuka EVA Soft Performance. Det gör racket mer skonsamt och lättspelat, men på bekostnad av fart och kontroll.

Vidare finns ett räfflat mönster på slagytan och runtom ramen och i rackethjärtat hittar vi teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Det är kolfiberförstärkningar som ökar stabiliteten i racket och genererar mer kraft i slagen. 

Offensiven

Adipower CTRL är framförallt ett padelracket som inriktar sig mot kontroll i spelet, vilket gör att de offensiva styrkorna främst är placeringar och precision. Det är ett bra padelracket att spela tålmodigt med.

Med 3K kolfiber i slagytan så blir det här racket ett bra steg upp från nybörjarracketar, som oftast är helt i glasfiber. Man får då en lite mer solid känsla i bollträffarna och kan trycka på lite mer i slagen. 

Närbild på den räfflade strukturen hos padelracket Adidas Adipower CTRL 2024.

Defensiven

I försvarande läge så är Adipower CTRL ett hjälpsamt och förlåtande padelracket, som ger dig möjligheten att slå tillbaka bollen över nät, även när motståndarna pressar på hårt.

Rackets mjuka kärna bidrar till en bra komfort i slagen och den stora sweet spoten ger en stor felmarginal, så även om man får en liten sämre träff blir man inte alltför straffad. 

Andra egenskaper

3M ramskydd – Det medföljer en skyddande tejp från 3M, som minskar risken för sprickor och repor på ramen.

Smart Holes Curve – Padelrackets borrhål är formade som ett böjt mönster, vilket ökar effekten i slicade slag.

Structural Reinforcement – Det har gjorts förstärkningar på utsatta delar i rackets konstruktion, för att öka livslängden.

För vem passar Adidas Adipower CTRL 3.3 2024?

Det är framförallt en passande modell för motionärer och ambitiösa nybörjare och passar spelare som söker en lättspelad modell med mycket kontroll och bra komfort i slagen.

Hitta bäst pris på Adidas Adipower CTRL 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower Light 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower Light 2024 test, recension, omdöme. En rundformad modell med massor av kontroll och fin känsla. Lätt och smidig vikt.
Adidas Adipower Light 2024 recension, betyg, review. Ett padelracket för spelare som söker en lättspelad modell med låg vikt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Light 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower Light 3.3 2024 för padelracket?

Precis som med Adipower CTRL så har även Adipower Light genomgått en förvandling och blivit mjukare. Vill man ha ett racket som var likt den tidigare upplagan av Adipower Light så är det Cross It Light man ska kolla på i stället.

Tittar vi på utformningen så är Adipower Light fortsatt rundformad, med en medelbalans på tyngdpunkten och en stor centrerad sweet spot. Den lite lägre vikten klockar in på 345-360 gram och ramen är uppbyggd av 100% kolfiber.

Slagytan är numera gjord av 3K kolfiber medan kärnan är Adidas mjuka variant som heter EVA Soft Performance. Racket har således blivit betydligt mer lättspelat och skonsamt än tidigare, men med lägre fart och kontroll.

Det finns även en 3D-struktur på ytan och runtom ram och rackethjärta hittar vi teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Dessa är kolfiberförstärkningar som förbättrar stabiliteten och vridstyvheten i racket.

Offensiven

Adipower Light erbjuder en fin kontroll med god precision i det offensiva spelet, vilket gör det möjligt att passera motståndarna och få dem att jobba. 

Den lägre vikten gör att racket känns lite lättare att manövrera, vilket kommer till nytta framme vid nät i det snabba volleyspelet. 

Gillar du att spela med kraft och tycker om att smasha är det här racket inte den mest optimala modellen dock.

Adidas Adipower Light 2024 närbild på slagytan där man bland annat kan se 3D-strukturen för extra spin.

Defensiven

Adipower Light är ett starkt padelracket i det defensiva, som är både förlåtande och har stora felmarginaler. Den mjuka kärna gör att racket erbjuder en del gratisfart i lösare slag, vilket passar spelare som inte alltid får de mest rena träffarna.

Den låga vikten gör även att man snabbt kan komma i position för nästa slag, vilket underlättar när man är hårt pressad med jobbiga bollar ner mot hörnen. 

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen på racket har ett böjt mönster, som hjälper till att öka effekten i skurna slag.

Structural Reinforcement – Adidas har förstärkt racket vid utsatta områden, vilket förlänger livslängden.

3M ramskydd – Racket levereras med en skyddstejp från 3M som ger extra skydd och förbättrar hållbarheten.

För vem passar Adidas Adipower Light 3.3 2024?

Det är utmärkt modell för dig som söker ett lättspelat kontrollracket, som är steget upp från nybörjarmodellerna. Nivmåmässigt rekommenderar vi det för motionärer och ambitiösa nybörjare.

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Light 3.3 2024 hos:

Adidas Metalbone Team 3.3 2024 Recension

Adidas Metalbone Team 3.3 2024 test, betyg, recension. En lättspelad offensiv modell med med läcker design.
Adidas Metalbone Team 3.3 2024 recension, omdöme, test. Ett snyggt padelracket för den som gillar att spela lite mer offensivt. Mjukt och komfortabelt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Team 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone Team 3.3 för padelracket?

Det här är en offensiv och lättspelad modell som riktar sig till spelare som söker ett första diamantracket. Årets modell har enligt oss fått ett riktigt designlyft.

Metalbone Team har en oversized diamantform och en topptung balans. Sweet spoten hittar vi närmare toppen på racket och vågen visar på mellan 360 och 375 gram beroende på exemplar.

Ramen består av ett slitstarkt kolfibermaterial och inuti racket finns den mjukare kärnan EVA Soft Performance. Slagytan är uppbyggd av ett mjuk och skonsamt glasfiber och ovanpå hittar vi en nyhet för i år, nämligen en sandpappersyta. Det är en av få modeller hos Adidas som har det i år.

Likt övriga Metalbone-racketar så har även denna utrustats med den påkostade teknologin Octagonal Structure, som är en åttakantig kolfiberförstärkning ovanpå ramen och i rackethalsen. Det gör padelracket mer vridstarkt och ökar kontrollen och farten i slagen.

Offensiven

Metalbone Team är i huvudsak ett offensivt padelracket, som riktar sig till dig som gillar attackspel. Den höga balansen i kombination med diamantformen och Octagonal Structure generar bra med fart i hårda slag. 

Tack vare de lite mjukare materialvalen får man även en god komfort och känsla i slagen. Tycker du om att skära bollarna med mycket spin så hjälper sandpappersytan till med detta på ett utmärkt sätt.

Närbild på slagytan hos Adidas Metalbone Team 3.3 2024 där man ser en struktur som påminner om sandpapper, vilket ger mer skruv på bollen.

Defensiven

Vid pressade situationer bak i banan så kan rackets höga balans och diamantform gör att det känns lite svårhanterat. Man behöver arbeta rätt till slagen och träffa rent i den mindre sweet spoten.

Man erbjuds dock en del gratisfart tack vare glasfibret och den mjuka kärnan, vilket ger lite extra skjuts i grundslagen och en fin känsla i lobbar.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Den här teknologin innebär att borrhålen på Metalbone Team har anpassats för att generera mer effekt i skurna slag.

3M ramskydd – Det medföljer en specialanpassad skyddstejp till racket, som minskar risken för att få repor och sprickor i ramen.

Structural Reinforcement – På känsliga punkter i konstruktionen är padelracket extra förstärkt, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Metalbone Team 3.3 2024?

Det är ett ypperligt val för dig som vill börja spela med diamantformen. Det är en av de mer lättspelade diamantracken och du kommer inte bli alltför straffad vid felträffar. Vi rekommenderar det för spelare kring medel- och motionärsnivå.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Team 3.3 2024 hos:

Adidas Metalbone Team Light 2024 Recension

Adidas Metalbone Team Light 2024 test, recension, omdöme. Detta kontroll padelracket gör det enkelt att träffa rätt och hålla bollen i spel. Perfekt för nybörjare.
Adidas Metalbone Team Light 2024 recension, betyg, test. En rundformad modell med mycket kontroll och mjuk känsla.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Team 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone Team Light 2024 för padelracket?

Det här är ett helt nytt padelracket för i år och även här tycker vi att Adidas lyckats riktigt bra med färgsättningen på racket.

Metalbone Team Light är en rundformad modell som har en medelbalans på tyngdpunkten och en stor centrerad sweet spot. Vikten landar in på mellan 345-360 gram beroende på exemplar. 

Till ramen har man använt 100% slitstarkt kolfiber medan träffytan består av ett skonsamt och förlåtande glasfibermaterial. Ovanpå den här ytan finns teknologin Spin Blade Gritt, som är Adidas sandpappersyta. Innanför väggarna finns den mjukare kärnan EVA Soft Performance.

I rackethalsen och ovanpå toppen hittar vi även Octagonal Structure, som är en kolfiberförstärkning och som gör racket mer vridstyvt. Det ökar stabiliteten när man förflyttar racket i luften, vilket resulterar i mer kraft och kontroll i bollträffen.

Offensiven

Metalbone Team Light är ett kontrollfokuserat padelracket där dess styrka ligger i att erbjuda fina placeringsmöjligheter och en bra precision i slagen. Racket saknar lite fart och tyngd bakom slagen, så gillar man att smasha är inte detta den optimala modellen.

Vid spelet nära nät och i volleys så glänser Metalbone Team Light, då det är smidigt att manövrera och går snabbt att få i rätt position. Med sandpappersytan skär man också bollarna på ett bra sätt.

Närbild på padelracket Adidas Metalbone Team Light 2024, där man kan se strukturen som påminner om sandpapper.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Metalbone Team Light en trevlig partner att ha i handen. Tack vare den runda formen och stora sweet spoten har den bra förlåtande egenskaper, som gör det lättare att rädda bollar ur svåra lägen.

Tack vare den lägre vikten går det snabbt att förflytta och komma rätt inför slagen, medan den mjuka kärna ger en del gratisfart.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålens formation är böjd, vilket hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

Structural Reinforcement – Rackets konstruktion är extra förstärkt på utsatta ställen, vilket ökar hållbarheten.

3M ramskydd – Det medföljer en specialanpassad skyddstejp, som passar Metalbones unika form.

För vem passar Adidas Metalbone Team Light 2024?

Det passar dig som söker en lättspelad modell att utvecklas vidare med. Om du har eller haft padelarmbåge är det också ett bra och skonsamt val. Nivåmässigt rekommenderar vi det för nybörjare och motionärer.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Team 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower CTRL Team 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower CTRL Team 2024 test, recension, betyg. Detta är ett lättspelat padelracket för motionärer och nybörjare.
Adidas Adipower CTRL Team 3.3 2024 test, review, omdöme. En rundformad modell med mycket kontroll. Passar utmärkt för nyare spelare inom padel.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower CTRL Team 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower CTRL Team 2024 för padelracket?

Det är en mer skonsam och lättspelad version av Adidas Adipower CTRL och årets modell har fått en uppdaterad design, i övrigt är teknologier och material sig likt. 

Det innebär att racket även i år kommer med en rund utformning och en stor sweet spot som är centrerad på träffytan. Vikten klockar in på 360-375 gram och tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans.

Adipower CTRL Team är uppbyggd med en slitstark och hållbar ram av 100% kolfiber, medan träffytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber. Vi hittar även en struktur på ytan som Adidas kallar för Spin Blade Decal, som hjälper till att generera mer skruv på bollen.

Precis som övriga Adipower-modeller så har även detta padelracket utrustats med teknologierna Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge. Det är kolfiberförstärkningar i både rackethjärtat och ramen, som gör racket mer vridstyvt och stabilt.

Offensiven

Adipower CTRL Team erbjuder en utmärkt precision i slagen och gör det möjligt att slå placerade slag på ett bra sätt. Om du ska smasha hårt så blir farten ut från racket helt okej, men det är inte modellen att satsa på om du gillar att avgöra bollarna med tunga overheadslag.

När det kommer till spelet runt nätet och i volleys är det lätt att få rena och bra träffar, samtidigt som den ruggade ytan gör det möjligt att skära bollarna fint. Den mjuka uppbyggnaden gör att det finns en del trampolineffekt, vilket gör att bollarna inte dämpas så lätt när motståndarna slår hårt.

Närbild på ytan hos padelracket Adidas Adipower CTRL Team 2024. Där kan vi se en struktur som hjälper till att sätta mer spin på bollen.

Defensiven

Blir man tillbakatryckt i banan och hamnar i försvarsläge så är Adipower CTRL Team ett hjälpsamt padelracket med fina förlåtande egenskaper, som hjälper dig att hålla bollen i liv.

De mjuka materialvalen gör att racket får lättillgänglig fart, vilket kommer till nytta när man inte får den bästa träffen, som vid trängda lägen nära väggar och golv.

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Adipower CTRL Team har förstärkts på extra utsatta punkter i konstruktionen, för att förlänga livslängden.

Smart Holes Curve – Borrhålen är utformade på ett sätt som hjälper till att öka effekten i skurna slag.

3M skyddstejp – Det medföljer en tejp från 3M som reducerar risken för sprickor och repor på ramen.

För vem passar Adidas Adipower CTRL Team 3.3 2024?

Det är en passande modell för dig som söker ett stabilt och lättspelat kontrollracket. Du spelar gärna lite mer defensivt och inväntar misstag. Vi rekommenderar det för både nybörjare och motionärer.

Hitta bäst pris på Adidas Adipower CTRL Team 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower Team Light 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower Team Light 3.3 2024 test, betyg, omdöme. Ett padelracket med låg vikt, mjuk känsla och massor av kontroll.
Adidas Adipower Team Light 3.3 2024 recension, betyg, test. Ett padelracket med mjuk och fin känsla och en lite lägre vikt.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Team Light 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower Team Light 3.3 för padelracket?

Adipower Team Light har många likheter med ovan syskon Adipower CTRL Team. Den stora skillnaden dem emellan är att denna modellen väger lite mindre med sina 345-360 gram. Det riktar sig främst till damer, men passar lika bra till herrar som vill ha en lättare modell.

Racket kommer med en rund utformning, en stor centrerad sweet spot och en medelbalans. Kikar vi på ramen så är den uppbyggd av 100% slittåligt kolfiber och träffytan består av ett skonsamt glasfibermaterial. Det finns även en grov struktur på ytan för få mer bett i slicade slag.

Inuti racket finns den mjuka kärnan EVA Soft Performance. Vidare är Adipower Team Light försedd med Dual eXoskeleton och Power Embossed Ridge, som är kolfiberförstärkningar i ramen och racket, vilket gör racket stabilare. 

Offensiven

Med sin runda form och mjuka uppbyggnad så är inte Adipower Team Light det mest kraftfulla padelracket. 

Däremot erbjuder racket en god kontroll och det är lätt att få rena träffar och placera bollen där man önskar. Tack vare den låga vikten är det även lätt och smidigt att förflytta, vilket passar perfekt för volleyspelet runt nät.

Närbild på Adidas Adipower Team Light 3.3 2024, där man kan se en struktur på ytan.

Defensiven

Vid försvarsläge bak i banan så är Adipower Team Light ett hjälpsamt racket, som har fina förlåtande egenskaper, vilket ger utrymme för sämre träffar.

Den lätta vikten gör att racket känns lättmanövrerat i handen och det går kvickt att förflytta det till rätt position.

Andra egenskaper

Smart Holes Curve – Borrhålen på racket har ett böjt mönster, som hjälper till att generera mer rotation på bollen.

3M skyddstejp – Det medföljer en skyddande tejp från 3M, som minskar risken för repor och sprickor i ramen.

Structural Reinforcement – Adipower Light Team kommer med förstärkningar på känsliga punkter i konstruktionen, vilket ökar hållbarheten.

För vem passar Adidas Adipower Team Light 3.3 2024?

Det är en passande modell för dig som söker ett smidigt och lätt kontrollracket. Om du har padelarmbåge är detta en utmärkt modell att använda. Nivåmässigt rekommenderar vi det för nybörjare och motionärer

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Team Light 3.3 2024 hos:

Adidas RX Series 2024 Recension

Adidas RX Series 2024 test, recension, betyg. Detta är ett nybörjarracket som är prisvärt och välgjort.
Adidas RX Series 2024 recension, omdöme, test. En häftigt padelracket som är framtaget för nyare spelare. Massor av kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas RX Series 2024 hos:

Vad är Adidas RX Series 2024 för padelracket?

Det här är en vidareutveckling av Adidas populära instegsmodell RX 3000. Den finns i två färgval och riktar sig främst till nyare spelare i padel.

RX Series kommer med en rund form och en vikt på 360-375 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans. Den stora sweet spoten i mitten av rackethuvudet erbjuder en tilltagen felmarginal. 

Till ramen har man använt ett skonsamt glasfiber som är förstärkt med kolfiber för ökad hållbarhet. Den släta träffytan består av ett mjukt glasfibermaterial.

Innanför väggarna finner vi den mjuka och skonsamma kärnan EVA Soft Performance och ovanför handtaget finns Structural Power, en kolfiberförstärkning som gör racket mer vridstyvt och stabilt i bollträffen. Vilket resulterar i mer kraft i slaget.

Offensiven

RX Series är primärt ett padelracket som inriktar sig mot kontroll i spelet. Dess offensiva styrka ligger i möjligheten att placera bollen och spela med tålamod.

Racket erbjuder en hel del trampolineffekt i slagen, vilket innebär att bollen sugs in och skjutsas iväg. Det hjälper nyare spelare med farten i slagen och gör det roligare i början.

Adidas RX Series 2024 närbild på slagytan.

Defensiven

När man hamnar i försvarsläge bak i banan så hjälper det här padelracket till med att agera förlåtande och göra slagen bekväma. Vilket är optimalt för oerfarna padelspelare.

Hamnar man trängd när golv, galler och glas så ger racket lättillgänglig fart tack vare sin trampolineffekt. 

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – En teknologi som innebär att borrhålen är anpassade för att stärka padelrackets slagyta.

Structural Reinforcement – Racket konstruktion är förstärkt vid ömtåliga punkter, för att förlänga livslängden.

För vem passar Adidas RX Series 2024?

Det här är en passande modell för nyare spelare som söker ett lättspelat padelracket med förlåtande egenskaper och fin kontroll. Vi rekommenderar det för nybörjare och motionärer.

Hitta bäst pris på Adidas RX Series 2024 hos:

Adidas RX Series Light 2024 Recension

Adidas RX Series Light 2024 test, recension, omdöme. Ett lätt och smidigt padelracket som passar perfekt om man har padelarmbåge.
Adidas RX Series Light 2024 test, betyg, omdöme. En modell som lämpar sig utmärkt för nybörjare som söker ett lättspelad racket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Adidas RX Series Light 2024 för padelracket?

RX Series Light är en smidig och lätt modell som bygger vidare på förra årets modell RX 2000 Light. Den väger bara 345-360 gram, vilket gör den enklare att förflytta och hantera, på bekostnad av tyngd i slagen.

RX Series Light kommer med en rund form och en stor sweet spot som är centrerad på slagytan. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket ger racket en medelbalans.

Ramen består av glasfiber som har förstärkt med kolfiber, för extra stabilitet. Den släta träffytan är uppbyggd av skonsamt och förlåtande glasfibermaterial och inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Vidare är rackethalsen mellan rackethuvudet och handtaget extra förstärkt med hjälp av kolfiber, det gör padelracket lite mer vridstyvt och gör att slagen inte “slås igenom” lika lätt.

Offensiven

RX Series Light presterar en fin kontroll och precision i slagen, vilket ger dig goda möjligheter att slå passeringar förbi motståndarna, vilket tvingar dem att jobba. 

Den lägre vikten gör att racket känns lättmanövrerat i handen, vilket är en fördel framme vid nät när man snabbt ska förflytta racket till rätt position hela tiden. 

Adidas RX Series Light 2024 närbild på slagytan som är utan struktur.

Defensiven

RX Series Light är ett pålitligt padelracket i det defensiva spelet och har fina förlåtande egenskaper med stora felmarginaler. De mjukare materialen i racket gör att man får en del gratisfart via en trampolineffekt, vilket är perfekt för nyare padelspelare.

Rackets låga vikt gör att man kan jobba snabbt i försvaret och det underlättar när motståndarna trycker på med låga bollar ner i hörnen.

Andra egenskaper

Smart Holes Lineal – Rackets borrhål är anpassade på ett sätt som gör att de stärker ytan och gör det mer hållbart.

Structural Reinforcement – Konstruktionen är förstärkt på utvalda punkter där det är extra ömtåligt.

För vem passar Adidas RX Series Light 2024?

Det är en passande modell för nyare spelare, som vill ha ett skonsamt första padelracket med stor felmarginal. Om du har problem med känningar i armbågen är den ett utmärkt val.

Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 Recension

Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 test, recension, omdöme. Detta padelracket för juniorer passar för den mer offensiva spelaren. Det erbjuder fart men även en fin känsla. Förlåtande och välgjort.
Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 recension, omdöme, test. Detta offensiva padelracket för juniorer passar barn mellan 10-16 år.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 för padelracket?

Det är en replika av Ale Galáns padelracket Metalbone HRD+ och riktar sig till barn och juniorer runt 10-16 år. Årets version har fått en uppdaterad och snygg design, i övrigt känner vi igen mycket från förra året.

Metalbone Youth har fortsatt en oversized diamantform, en tjocklek på 38 mm och en vikt på 330-345 gram. Den lägre vikten gör att racket är smidigt att hantera  för junioren. Vidare är balansen hög och sweet spoten hittar man nära toppen på racken.

Den släta slagytan består av ett skonsamt och mjukt glasfiber och ramen är uppbyggd av både kolfiber och glasfiber. Innanför skalet hittar vi Adidas mjuka och skonsamma kärnan EVA Soft Performance

Precis som vuxenmodellerna inom Metalbone-serien så har även Youth försetts med Octagonal Structure, som är en åttakantig kolfiberförstärkning på toppen av racket och ovanför handtaget. Denna teknologi ökar rackets stabilitet och ger mer fart och kontroll i alla slag.

Offensiven

Det här är ett av de mer kraftfulla padelracken för juniorer, mycket tack vare sin diamantform och topptunga balans. Det går att arbeta upp en hög svinghastighet, som ger fart och kraft bakom varje bollträff.

Vid overheadslag är racket mycket stabilt genom luften och har ingen känsla av att vobbla. Det ger kontroll i alla slag och en fin känsla.

Adidas Metalbone Youth 3.3 närbild på dess slagyta.

Defensiven

Även om Metalbone Youth är ett diamantracket så är det ett hyfsat hjälpsamt och förlåtande padelracket i defensiven, tack vare sin mjukare uppbyggnad.

Skulle junioren hamna i trängda och pressade lägen får padelbollen bra med skjuts av rackets material, samtidigt som den lägre vikten gör det smidigt att manövrera.

Dock vill vi säga att är ett lite svårare juniorracket att hantera än en exempel Adipower Junior nedan, som är en rund modell.

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Metalbone Youth är förstärkt vid ömtåliga punkter i konstruktionen, vilket ökar hållbarheten.

Smart Holes Curve – Borrhålen har ett böjt mönster, vilket hjälper till att generera mer rotation på bollen i skurna slag.

För vem passar Adidas Metalbone Youth 3.3 2024?

Den passar juniorer som gillar att spela lite mer offensivt och avgöra bollarna. Vi rekommenderar racket till juniorer och barn som har spelat padel ett tag och vill ha ett mer utmanande racket.

Hitta bäst pris på Adidas Metalbone Youth 3.3 2024 hos:

Adidas Adipower Junior 3.3 2024 Recension

Adidas Adipower Junior 3.3 2024 test, recension, betyg. Den rundformad och lättspelad modell för barn upp till 10 år.
Adidas Adipower Junior 3.3 2024 recension, review, omdöme. En lätt och smidig modell som passar perfekt som första padelracket till barn.

Fördelar:

Nackdelar:

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Junior 3.3 2024 hos:

Vad är Adidas Adipower Junior 3.3 2024 för padelracket?

Det här är en lättspelad och prisvärd juniormodell, som passar utmärkt som första padelracket för barn upp till 10 år.

Årets version av racket har fått en uppdaterad och läcker design. Den har precis som tidigare en rund form och en medelbalans på tyngdpunkten. Sweet spoten är stor och finns centrerad på slagytan.

Racket har en låg vikt på endast 310-330 gram och en tjocklek på 36 mm, vilket är 2 mm smalare än vuxenmodeller har. Det gör att det här racket är mer lätthanterat på banan. Vidare är slagytan och ramen uppbyggd av skonsamt glasfiber och inuti racket hittar vi den mjuka kärnan EVA Soft Performance.

Man har dessutom förstärkt rackethjärtat med teknologin eXoskeleton, vilket gör Adipower Junior lite mer stabil i bollträffarna. 

Offensiven

Adipower Junior är ett kontrollinriktat padelracket och ger junioren möjlighet att slå välplacerade slag.

Den runda formen och stora sweet spoten gör det enkelt att få rena bollträffar och på så visa kunna utveckla sitt spel och hålla bollen i spel längre.

Farten i slagen blir okej, men det ska sägas att detta inte är racket att smasha med, då är Metalbone Youth ett bättre val. 

Adidas Adipower Junior 3.3 2024 närbild på slagytan.

Defensiven

När man försvarar med Adipower Junior 3.3 så är det en hjälpsam kompis, som är både lättmanövrerad och smidig att få en bra träff med. Vilket underlätter när motspelarna trycker på.

De mjuka materialen i racket gör att varje bollträff blir behaglig och felmarginalen är stor. Vilket är perfekt för barn som ännu inte har en optimal padelteknik. 

Andra egenskaper

Structural Reinforcement – Racket är förstärkt på ömtåliga punkter i konstruktioner, vilket gör det mer hållbart.

Smart Holes Curve – Borrhålen i racket har ett böjt mönster, vilket genererar mer effekt i skurna slag.

För vem passar Adidas Adipower Junior 3.3 2024?

Detta är en passande modell för juniorer som dels är helt nya till padel, men även de som spelat ett tag. Det är lättspelat, smidigt och erbjuder massor av kontroll.

Hitta bäst pris på Adidas Adipower Junior 3.3 2024 hos:

Om Adidas Padel

Den tyska sportgiganten Adidas grundades 1949 och tillverkade skor till en början. Genom åren har man växt sig till en av världens största tillverkare av kläder och sportutrustning till alla möjliga sporter. 

Det första padelracket släppte Adidas 2014, därefter har de snabbt blivit en av de största märkena inom padel. Bland padelproffsen som spelar med Adidas hittar vi exempelvis Ale Galán och Marta Ortega.

Aktuell Rea på Adidas Padelracketar

15% rabatt på padelracketar

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller