FILA padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av årets Kollektion

Aktuella Erbjudanden på Fila Padelrack

5% rabatt på Fila

Gäller hela sortimentet, även redan rabatterade produkter!

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till FILA padel 2022

Det ikoniska märket Fila har gjort entré inom padel och släppt sin första kollektion av padelracketar, sedan tidigare har de även lanserat padelkläderpadelskor och padelbollar.

Fila grundades redan 1922 av två italienska bröder och blev i Sverige välkänt när man under 70-talet började att samarbeta med Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Fila har släppt nio padelracketar i årets kollektion, där fyra stycken är mer påkostade och avancerade modeller, fyra är mer lättspelade samt ett padelracket för juniorer. Flera av modellerna är identiska i utseendet, vilket gör dem lite svåra att skilja åt. En liten textrad med modellnamnet på träffytan är den enda skillnaden rent designmässigt.

Låt oss ta och gå igenom samtliga modeller och för vilka padelspelare de passar, häng på!

FILA The Signum 2022 Recension

FIla The Signum Navy 2022 recension, test och betyg. Detta är ett allround padelracket som erbjuder både kraft och kontroll. Den styva uppbyggnaden levererar en distinkt och fin respons.
Fila The Signum Navy 2022 test, recension och review. Detta droppformade padelracket är snyggt, stilrent och erbjuder en härlig mix mellan fart och kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Signum för padelracket?

The Signum är en av Filas två toppmodeller i 2022 års kollektion och det är ett allround padelracket med styrkor över hela banan.

The Signum kommer med en droppform och en relativt stor sweet spot som återfinns strax ovanför mitten på träffytan. Vikten klockar in på mellan 360 och 380 gram och är jämnt fördelad över racket, vilket innebär att den här modellen har en medelbalans.

Ramen består av 100% kolfiber och gör racket slitstarkt och tåligt. Träffytan är uppbyggd av ett styvt 12K kolfiber och ovanpå denna finns en struktur som ser ut som små taggar, dessa hjälper till generera extra skruv på bollen. Inuti racket så finns en kärna med en medelhård densitet.

Offensiven

Tack vare droppformen och medelbalansen så ger The Signum tillgång till både kraft och kontroll i anfallsspelet. Det styva kolfibret i träffytan och den medelhårda kärnan ger en distinkt respons i bollträffen och vid hårdare slag svarar racket upp med hög fart.

Vid spelet runt nät och volleys hjälper det styvare materialet till att dämpa motståndarnas bollar effektivt och det går antingen att smälla tillbaka eller slå svårtagna stoppbollar med den ruggade ytan.

Fila The Signum Navy 2022 betyg, test och omdöme. Ett otroligt snyggt designat padelracket som levererar både kraft och precision i slagen.

Defensiven

The Signum är även ett starkt padelracket i det defensiva med sin relativt stora sweet spot, som gör det lätt att träffa rätt. Dock krävs en god teknik på grund av de hårdare materialvalen, det gäller att slå igenom slagen ordentligt då man inte erbjuds någon gratisfart och trampolineffekt.

Det innebär dock att racket ger full kontroll över farten i alla slag och det gör att lobbar och droppbollar hamnar där man vill, vilket erfarna spelare brukar föredra. 

Det här är en modell som det är enkelt att variera försvarsspelet med och skifta mellan hårda grundslag, känsliga droppbollar eller långa lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

Läderinspirerad grepplinda – En häftig originallinda som ser ut som läder och ger en läcker design till racket.

Mjuk handledsrem Extra bekväm handledsrem med Filas logga på som påminner om Bullpadels handledsrem, för dig som har känt på en sådan.

För vem passar Fila The Signum 2022?

Den här modellen passar dig som söker ett allround padelracket med en hårdare uppbyggnad. Vi rekommenderar det för både duktiga motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare. Ett padelracket som många spelarnivåer kommer ha nytta av!

Hitta bästa pris för Fila The Signum 2022 hos:

FILA The Bellator 2022 Recension

Fila The Bellator Navy 2022 test, recension och review. Detta är ett hårt kontrollracket som erbjuder en fantastisk precision och skruv i slagen.
Fila The Bellator 2022 review, recension och test. Det här är ett rund padelracket suverän kontroll och bra tryck i slagen vid hårda slag.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Bellator för padelracket?

The Bellator är den andra toppmodellen från Fila och är ett av deras två flaggskepp i årets kollektion. Designmässigt så delar det samma stilrena design som sitt syskon ovan, men är försett med andra egenskaper.

Den här modellen kommer med en rund form och en vikt på mellan 360 och 380 gram. Tyngdpunkten i racket sitter närmare handtaget, vilket innebär att det har en låg balans och är lättmanövrerat.

Ramen är uppbyggd av 100% kolfiber som gör hela konstruktionen solid och slitstark. Vidare består slagytan av 12K kolfiber och kärnan är av mediumhård karaktär. Den kombinationen ger racket en styv uppbyggnad.

Ovanpå ytan finns ett mönster som ser ut som små taggar och detta hjälper till att få grepp om bollen i de slicade slagen och genererar således mer skruv. 

Offensiven

I det offensiva så erbjuder The Bellator framförallt en vass precision och utmärkt kontroll i slagen. Den topplätta balansen innebär att racket smidigt att förflytta och den centrerade sweet spoten gör det enkelt att få en ren bollträff varje gång.

Framme vid nätet och i volleyspelet är det en utmärkt kompanjon som kan dämpa hårda bollar från motståndarna effektivt. Vidare hjälper den ruggade ytan hjälper till att ge en härlig skruv i de skurna slagen.

The Bellators styva slagyta och medelhårda kärna gör att det svarar upp väldigt fint vid kraftfullare slag och det ges goda möjligheter att kicka ut bollen

Fila The Bellator 2022 Review, omdöme och betyg. Detta rundformade racket levererar en optimal precision och kontroll i slagen.

Defensiven

The Bellator är ett utmärkt padelracket i defensiven och gör sig starkt i den bakre delen av banan. Den låga balansen innebär att racket är lättarbetat och den stora sweet spoten i mitten gör det enklare att försvara i trånga lägen.

Genom den hårdare uppbyggnaden erbjuder The Bellator full kontroll över farten i alla olika slag, men det innebär också att du behöver slå igenom slagen ordentligt. Trampolineffekten är liten och man erbjuds inte mycket gratisfart.

Andra egenskaper & teknologier

Läderinspirerad grepplinda – En häftig originallinda som ser ut som läder och ger racket en läcker touch.

Mjuk handledsrem Extra bekväm handledsrem med Filas logga på. Den påminner en del om Bullpadels handledsrem, för dig som är bekant med den.

För vem passar Fila The Bellator 2022?

The Bellator är en utmärkt modell för dig som söker ett hårt kontrollracket, som även erbjuder en hel del fart när man trycker på. Det passar för en bred skara spelare och vi rekommenderar det för båda duktiga motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Hitta bästa pris för Fila The Bellator 2022 hos:

FILA The Leavis 2022 Recension

Fila the Leavis 2022 recension, test, review. Det här är ett droppformat och allround padelracket med en fin känsla i touchen. Perfekt för motionärer att utvecklas vidare med.
Fila The Leavis 2022 test, review, recension. Detta mångsidiga padelracket från FILA erbjuder både fart och kontroll i slagen. Den mjuka kärna ger skjuts även vid sämre träffar.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är File The Leavis 2022 för padelracket?

Det här är ett allround padelracket som gör sig bra i både offensiven och defensiven. Det är en mer lättspelad variant av toppmodellen The Signum och erbjuder en skonsammare och mjukare touch i slagen.

The Leavis är droppformad och har en relativt stor sweet spot som sitter strax ovanför mitten på träffytan. Vikten klockar in på mellan 360-380 gram och är jämnt fördelad, vilket innebär att padelracket har en medelbalans.

I ramen har Fila valt att använda 100% kolfiber, för att ge en mer stabil och slittålig konstruktion. Träffytan består av 3K kolfiber och inuti racket finns en mjuk kärna. Den kombinationen ger en skonsam och förlåtande träffbild.

Ovanpå träffytan finns ett struktur som ser ut som små taggar och som hjälper till att generera mer effekt i slicade slag.

Offensiven

I det offensiva så erbjuder The Leavis möjligheten att variera spelet ordentligt och både satsa på kontroll och fart. Den lite mjukare uppbyggnaden ger en trevlig träffkänsla i slagen och även om bollträffen skulle bli lite sämre så ges en viss trampolineffekt som hjälper till att få fart i bollen.

Den ruggade träffytan gör att det går slag som bandejas och viboras blir giftiga och svårtagna för motståndarna.

Fila The Leavis 2022 review, omdöme, betyg. Detta snygga och stilrena padelracket erbjuder en bra mix mellan både kraft och kontroll.

Defensiven

I en bakre delen av banan så The Leavis är ett stabilt och pålitligt padelracket. Rackets medelbalans gör det smidigt att manövrera och den mjuka kärnan hjälper till att sätta fart i bollen även vid trängda lägen nära väggar och golv.

Tack vare sina mångsidiga egenskaper så ger The Leavis fina möjligheter att variera ditt försvarsspel mycket och snabbt skifta mellan hårdare grundslag, chiquitas (droppbollar) eller långa lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

Läderinspirerad grepplinda – Fila har tagit fram en häftig originallinda med inspiration av läder, som ger padelracket en läcker touch.

Mjuk handledsrem Handledsremmen är extra bekväm och har vissa liknelser med Bullpadels handledsrem, för dig som har spelat med en sådan.

För vem passar Fila The Leavis 2022?

Det här är ett allround padelracket med skonsamma och förlåtande egneskaper och är ett utmärkt padelracket att växa och utvecklas med för motionären.

Hitta bästa pris Fila The Leavis 2022 hos:

FILA The Agilis 2022 Recension

Fila The Agilis 2022 recension, test, review. Det här är ett lättspelat och runt padelracket som passar motionären som söker mycket kontroll i sitt spel.
Fila The Agilis 2022 test, review, recension. Denna runda modell ger en härlig skruv i slagen tack vare den ruggade träffytan. Den snygga designen gör att racket sticker ut på banan.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Agilis 2022 för padelracket?

The Agilis är ett kontrollinriktat padelracket med en bekväm och förlåtande touch. Man kan säga att det är en mer lättspelad variant av toppmodellen The Bellator.

Den här modellen kommer med en rund form, en stor sweet spot i mitten och en låg balans, vilket innebär att tyngdpunkten sitter närmare handtaget och det gör racket smidigare att manövrera. Vikten klockar in på 360-380 gram.

I ramen har Fila valt ett påkostat kolfiber, som gör konstruktionen slitstark och vridstyv. Vidare så består träffytan av 3K kolfiber, som ger en fin respons i bollträffen. Inuti padelracket finns en mjuka kärna som ger skön komfort i slagen.

På träffytan har en struktur lagts som kan liknas vid små taggar, detta hjälper till att få grepp om bollen i skurna slag och genererar mer effekt i skruven.

Offensiven

Om du tycker om att spela kontrollerat med placeringar och svårtagna vinklar för motståndarna så är det här en utmärkt modell för dig. Vid volleys och runt nät är det framförallt en stark kompanjon, så länge man får grepp om trampolineffekten.

Med hjälp av strukturen på ytan ges fina möjligheter att sätta ordentligt med skruv på bollen och det går att skära bandejas och viboras på ett suveränt sätt.

Vid hårdare overheadslag blir farten helt ok, men är du någon som gillar att smasha mycket är det inte den mest optimala modellen för dig. Då är The Signum eller The Bellator ett bättre val.

Fila The Agilis 2022 omdöme, test och betyg. Detta stilrena och lättspelade padelracket är en nyhet från FILA för 2022.

Defensiven

I det defensiva är så Fila The Agilis ett hjälpsamt och lätthanterat padelracket som med sin topplätta balans är smidig att förflytta och komma rätt till bollen. Den stora sweet spoten i mitten av slagytan gör även att det är enklare att få en ren bollträff varje gång.

Den mjukare kärnan erbjuder lättillgänglig fart, vilket innebär att racket hjälper till och ger lite skjuts i slagen vid trånga lägen, som när bollen är nere i hörnet.

Andra egenskaper & teknologier

Mjuk handledsrem – Handledsremmen är mjuk och bekväm och har vissa liknelser med Bullpadels omtyckta handledsrem.

Läderinspirerad grepplinda – Filas originallinda har designats för att efterlikna läder och ger racket en häftig touch.

För vem passar Fila The Agilis 2022?

Det är ett padelracket som passar dig som söker ett skonsamt padelracket med hög kontroll och starka defensiva egenskaper. Vi rekommenderar det främst för motionärer.

Hitta bästa pris Fila The Agilis 2022 hos:

FILA The Inceptor 2022 Recension

Fila The Inceptor 2022 test, recension, review. Detta vita och stilrena padelracket är framtagen för nyare spelare som vill ha komfort och kontroll i slagen.
Fila The Inceptor 2022 recension, test, betyg. Här har vi ett snyggt och lättspelat padelracket som framförallt är defensivt starkt.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Inceptor 2022 för padelracket?

Det här är ett lättspelat och skonsamt padelracket med snygg och stilren design. The Inceptor kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av träffytan.

Vikten klockar in på 360-380 gram och balansen i racket är topplätt, vilket innebär att tyngdpunkten kommer närmare handtaget och gör padelracket mer lättmanövrerat.

Ramen har byggts upp av ett påkostat kolfiber, som ger styrka och stabilitet till konstruktionen. Träffytan består att mjukt glasfiber som kombineras med en mjuk kärna, tillsammans ger dessa hög komfort i slagen och förlåtande egenskaper. 

Ovanpå slagytan finns en struktur som ser ut som små taggar, dessa hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

Offensiven

Fila The Inceptor är ett padelracket som är framtaget för att erbjuda kontroll i slagen och i det offensiva spelet så har det framförallt sina styrkor i placeringar och precision i slagen.

Den lite mjukare uppbyggnaden gör att även sämre träffar får god fart och det hjälper till att hålla bollen i spel längre.

Strukturen ytan gör även att det går att sätta ordentlig spin på bollen som gör slagen svåråtkomliga för motståndarna på andra sidan nätet.

Fila The Inceptor 2022 betyg, review och omdöme. Ett lättspelat och läckert racket från välkända FILA som vänder sig till nyare spelare.

Defensiven

I försvarsläge bak i banan så är Fila The Inceptor ett hjälpsamt padelracket och den mjuka uppbyggnaden gör slagen komfortabla och förlåtande vid eventuella felträffar

Vid trängda lägen när bollen är nära golv, galler eller glas så hjälper det här padelracket till med lättillgänglig fart, så att även de lösare träffarna får chansen komma över nät.

Andra egenskaper & teknologier

Mjuk handledsrem – Handledsremmen är extra mjuk och har en snygg Fila logga på sig. Utformningen har vissa liknelser med Bullpadels omtyckta handledsrem.

Läderinspirerad grepplinda – Lindan på racket har designats för att efterlikna läder och ger racket en läcker touch.

För vem passar Fila The Inceptor 2022?

The Inceptor passar både nybörjare och motionärer som söker ett välbyggt och lättspelat padelracket med förlåtande egenskaper, hög kontroll och skaplig fart.

Hitta bästa pris Fila The Inceptor 2022 hos:

FILA The Velocitas 2022 Recension

Fila The Velocitas 2022 recension, test, omdöme. Ett läckert padelracket med stilren design och förlåtande egneskaper.
Fila The Velocitas 2022 test, recension, review. Detta runda padelracket har en låg vikt och är lätt att manövrera och spela med.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Velocitas för padelracket?

The Velocitas delar många egenskaper med ovan modell The Inceptor, den enda skillnaden de sinsemellan är att den här modellen är lite lättare i vikten. Vågen visar på låga 340-360 gram.

I övrigt är de likadana både till det stilrena utseendet och lättspelade uppbyggnaden. Det betyder att även The Velocitas kommer med en rund form och en stor sweet spot i mitten av träffytan. Den låga balansen i racket innebär att tyngdpunkten kommer närmare handtaget och gör racket smidigare att manövrera

I ramen har Fila använt ett påkostat kolfiber för att stärka upp konstruktionen och göra den mer slitstark. Slagytan består av ett mjukt och skonsamt glasfiber som ackompanjeras av en mjuk kärna inuti padelracket. Ovanpå ytan finns en struktur av små taggar som ger extra effekt i skurna slag.

Offensiven

I det offensiva så erbjuder The Velocitas en bra kontroll och precision i alla slag och man ges fina möjligheter till att slå svårtagna vinklar och passeringar. Den ruggade slagytan hjälper även till att sätta fart på skruven i bollen.

Vid nätspelet gör den lägre vikten och tyngdpunkten att padelracket blir smidigt och går snabbt att förflytta, vilket gör det enklare att komma rätt till bollträffen.

Däremot saknas en del tyngd och kraft i de hårdare slagen, så tycker du om att smasha är det inte den bästa modellen för dig, utan då bör du kolla på någon av de styvare modeller längre upp i artikeln.

Fila The Velocitas 2022 review, test, betyg. Här har vi ett riktigt snyggt padelracket som är lättspelat och passar nybörjare och motionärer.

Defensiven

Fila The Velocitas är ett defensivt bra padelracket som genom sina förlåtande och hjälpsamma egenskaper gör det möjligt att hålla emot hård press från motståndarna.

Den mjukare uppbyggnaden gör även att racket hjälper till med viss fart i slagen, vilket är fördelaktigt när det trångt och tajt nära väggar och golv. 

Andra egenskaper & teknologier

Mjuk handledsrem – En extra bekväm rem som även har en snygg Fila logga på sig. Utformningen påminner om Bullpadels omtyckta handledsrem.

Läderinspirerad grepplinda – Fila har tagit inspiration från läder när de designat grepplinda på racket, vilket ger en snygg touch.

För vem passar Fila The Velocitas?

The Velocitas passar utmärkt för nybörjare och motionärer som söker ett lättspelat padelracket med bra defensiva egenskaper och förlåtande bollträffar. Om man har känningar i armbåge så är detta ett suveränt val tack vare den låga vikten och fina komforten.

Hitta bästa pris Fila The Velocitas 2022 hos:

FILA The Exordior 2022 Recension

Fila The Exordior Blue 2022 test, recension, review. Ett padelracket som är framtaget för nybörjare. Mjukt och skonsamt och förlåtande.
Fila The Exordior White 2022 betyg, omdöme, test. Ett runt och enkelt padelracket som är perfekt att börja spela med som första padelracket.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Fila The Exordior 2022 för padelracket?

The Exordior är ett padelracket som riktar sig till nyare spelare inom padel och det kommer i två versioner, en blå och en vit. Det är helt och hållet samma racket där endast färgen skiljer.

Om vi tittar på hur den här modellen är uppbyggd så har den en rund form med en vikt på 350-370 gram. Balansen är topplätt, vilket innebär att tyngdpunkten kommer närmare handtaget och racket blir smidigare att manövrera.

Både ramen och träffytan består helt av glasfiber, vilket ger en mjuk och skonsam konstruktion. Inuti racket hittar vi Filas mjuka kärna.

Offensiven

The Exordior erbjuder en god kontroll i slagen och är framtaget för att ge bra förutsättningar till att få padelbollen över nät varje gång, vilket är det viktigaste när man börjar spela padel. 

Rackets mjuka och förlåtande uppbyggnad hjälper till att generera fart även när bollträffen inte är perfekt, så att man hittar spelglädjen tidigt och vill fortsätta att utvecklas och spela mer.

Fila The Exordior Blue 2022 är ett lättspelat padelracket för nybörjare och motionärer som dessutom är riktigt snyggt.

Defensiven

I det defensiva så gör The Exordiors runda form och stora sweet spot att det är lätt att få en ren och bra bollträff, oavsett om man vill slå höga lobbar eller låga grundslag. 

Tack var den mjuka kärnan och glasfiberyta så får man även extra skjuts i lösare slag, vilket kommer till nytta i tajta lägen.

Andra egenskaper & teknologier

Mjuk handledsrem – Bekväm rem runt handleden med en snygg Fila logga på. Utformningen påminner lite om Bullpadels omtyckta handledsrem.

För vem passar Fila The Exordior?

Den här är en suverän modell för nybörjare och motionärer som söker ett skonsamt och lättspelat padelracket att utvecklas med. Racket gör det lätt få tillbaka bollen, vilket är en förutsättning för att utvecklas och tycka det är kul.

Hitta bästa pris Fila The Exordior 2022 hos:

Om FILA padel

Fila som märke grundades redan 1911 av två italienska bröder med namnet Fila. Från början tillverkade man kläder och underkläder. Under 70-talet började Fila att tillverka sportkläder och sponsrade bland annat Björn Borg och Ingemar Stenmark.

Det numera ikoniska sportmärket har nu även tagit steget in i padeln och lanserar 2022 sin första kollektion av padelracketar. Sedan tidigare har man även släppt padelkläder, padelskor och padelbollar.

Aktuell Rea på FILA Padelrack

5% rabatt på Fila

Gäller hela sortimentet, även redan rabatterade produkter!

Kampanjer på padelracketar

Upp till 50% på utvalda modeller