HEAD padelrackets 2022

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Aktuella Erbjudanden på HEAD Padelrack

12% rabatt på HEAD

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller

Innehåll

Introduktion till HEAD Padel 2022

HEAD är ett välkänt sportmärke som är verksamma inom skidor, snowboard och flertalet racketsporter. Som padelmärke har man varit verksamma i över ett decennium nu och till 2022 har de släppt en kollektion med många spännande modeller.

Precis som tidigare år så är HEAD’s padelracketar fullmatade med många påkostade teknologier, som gör racken riktigt vassa, framförallt de tre modellerna i toppserien Delta.

De serier som HEAD har uppdaterat till 2022 är just Delta, som riktar sig till erfarna spelare, Zephyr som är framtagen för motionärer och Flash som främst riktar sig till nybörjare.

Sedan finns även Alpha-serien och Gamma-serien från 2021 samt Gravity-serien från 2022 som riktar sig till erfarna spelare och duktiga motionärer som söker kontroll och känsla i spelet. Nedan bild visar en bra överblick över HEAD’s kollektion 2022, för vilken nivå padelracketerna riktar sig och vilken typ av racket det är.

HEAD padelracketar 2022 - Här ser vi hur racketerna 2022 från HEAD klassas i form av hårdhet, och spelarnivå. En tydlig överblick och översikt.

Nu tar vi och kollar in HEAD’s nyheter för 2022!

HEAD Delta Pro 2022 Recension

HEAD Delta Pro 2022 recension. test och review. Detta är HEAD's kraftfullaste padelracket och levererar en otrolig fart i de hårda slagen. Rackets ruggade yta hjälper till att sätta en rejäl skruv på bollen.
HEAD Delta Pro 2022 test, omdöme, recension. Detta fartfyllda och offensiva padelracket är hårt och genererar snabba bollträffar. De styva materialen dämpar padelbollar effektivt framme vid nät och i volleyspelet.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Delta Pro 2022 för padelracket?

Delta Pro är HEAD’s toppmodell för 2022 och deras allra kraftfullaste padelracket, framtaget för den offensiva spelaren som älskar att spela med fart och avgöra bollarna. Bra att känna till är att denna modellen tidigare kallades HEAD Delta Hybrid, men har nu fått nytt namn.

Racket kommer med en oversized diamantform, en vikt på 375 gram och en hög balans. Den något mindre sweet spoten sitter nära toppen på racket. Vidare är ramen uppbyggd av kolfiber och grafen, det sistnämnda är ett väldigt starkt och påkostat material som gör racket betydligt mer slittåligt och ger en mer solid bollträff.

Tittar vi på träffytan så består den av ett styvt kolfiber som ger snabb respons i slagen. Ovanpå ytan finns även teknologin Extreme Spin, som är en knottrig yta och hjälper till att generera mer skruv på bollen. Inuti Delta Pro finns den ganska hårda kärnan Power Foam. Rackets hårda uppbyggnad ställer krav på din teknik och att du genererar farten själv i slagen.

En nyhet för 2022 hos Delta Pro är teknologin Auxetic, som är placerad i rackethalsen och går upp i slagytan. Vad innebär det då? Jo, det hjälper till att göra bollträffen mer bekväm och skonsam genom att reducera vibrationerna och dämpa dem innan de når handen.

Offensiven

Delta Pro är ett offensivt mycket starkt padelracket som vid de rätta träffarna levererar en suverän fart i slagen, samtidigt som den ruggade ytan hjälper till att sätta svårlästa skruvar för motståndarna.

Racket gör sig riktigt bra i overheadspelet där den höga balansen ger snabba svinghastigheter som resulterar i bra tyngd bakom slagen och gör det enkelt att kicka ut bollen.

Delta Pros hårda uppbyggnad gör även att det kan dämpa bollar effektivt vid nät och svara med svårtagna stoppbollar, alternativt smälla på tillbaka med hög kraft.

HEAD Delta Pro 2022 omdöme, betyg och test. Här visas den ruggade träffytan som är knottrig och sätter ordentlig spin på bollen.

Defensiven

I det defensiva så kan Delta Pro vara lite svårhanterad på grund av sin form, vikt och material, vilket ställer krav på dig och din teknik. Man får inte så mycket hjälp från racket vid trängda lägen som när bollen ska hämtas djupt i hörnet.

För spelaren med rätt teknik erbjuds kraftfulla och stabila grundslag från bakre plan som gör att motståndarna får jobba vid nätet. Dessutom får man full kontroll över farten i lobbar och chiquitas (droppbollar nära nät) då det är mycket liten trampolineffekt i racket.

Andra egenskaper & teknologier

Smart Bridge – En rackethals som är unikt byggd för att matcha rackets egenskaper. Delta Pro har en kraftig och stabil hals för snabbare sving och mer kraft bakom slagen.

Optimized Sweet Spot – Borrhålen har anpassats för att skapa en sweet spot som matchar padelrackets egenskaper, Delta Pro har mindre borrhål vid sweet spoten för ökad fart.

Tailored Frame – Ramen är, precis som halsen, anpassad efter varje padelracket individuellt.

Anti-Shock Skin – På ovansidan av racket finns ett förstärkt skydd runt ramen som ökar hållbarheten och skyddar mot repor.

För vem passar HEAD Delta Pro 2022?

Delta Pro passar dig som som är en offensiv padelspelare och som söker ett kraftfullt padelracket av hög kvalité. Denna modellen ställer krav på din teknik, så vi rekommenderar att du nivåmässigt åtminstone är kring medel eller avancerad nivå.

Hitta bästa pris för HEAD Delta Pro 2022 hos:

HEAD Delta Motion 2022 Recension

HEAD Delta Motion 2022 recension, test och review. Detta kraftfulla padelracket erbjuder bra med fart och en låg och smidig vikt. Med hjälp av den ruggade ytan kan man sätta ordentlig spin i bollen. Ett av de bästa padelracken för damer 2022.
HEAD Delta Motion 2022 test, recension och omdöme. Det här det perfekta padelracket för damer som vill spela offensivt och söker en fartfylld modell. Tillhör de bästa damracken för padel 2022.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Delta Motion 2022 för padelracket?

Delta Motion ett offensivt padelracket och modellen som toppspelarna Paula Josemaría Martín och Aranzazu Osoro spelar med under 2022 på World Padel Tour.

Jämfört med Delta Pro så finns det två stora skillnader och det är att Motion väger 360 gram och har en medelbalans, till skillnad mot Pro som väger 375 gram och har en hög balans. Det innebär att Delta Motion blir lite mer lätthanterad på banan och enklare att förflytta.

I övrigt så är det lika, vilket betyder att Motion också har en oversized diamantform och en något mindre sweet spot som sitter nära toppen på racket. Vidare är ramen uppbyggd av kolfiber och grafen, som är ett mycket starkt och slittåligt material.

Träffytan på Delta Motion består av ett styvt kolfiber och ovanpå finns en teknologi som HEAD kallar Extreme Spin, som är en knottrig yta och erbjuder möjligheten att sätta rejäl skruv på bollen. Inuti padelracket finns den relativt hårda kärnan Power Foam.

Även Delta Motion är utrustad med nyheten Auxetic för 2022. Det är en teknologi som är placerat i halsen av racket och sträcker sig uppåt i huvudet. Detta systemet hjälper till att ge bättre komfort i slagen genom att reducera vibrationerna och dämpa dem innan de går ner till handen och armen.

Offensiven

Delta Motion har sina största styrkor i det offensiva med sina distinkta bollträffar och hög fart i slagen. I overheadspelet och slag som viboras och bandejas blir bollarna riktigt giftiga.

Den låga vikten och medelbalansen i kombination med den hårda uppbyggnad gör att Delta Motion är ruskigt bra vid nät och i volleyspelet. Snabbt att förflytta och erbjuder goda möjligheter att dämpa motståndarnas slag effektivt.

HEAD Delta Motion 2022 betyg, omdöme och test. Här visas padelracket Motion från HEAD när det ligger ner så att toppen syns med loggan framåt.

Defensiven

I bakre delen av banan så är Delta Motion ett helt ok racket, den lägre vikten gör det smidigt att komma rätt i bollträffen. Man behöver dock jobba igenom slagen ordentligt då racket inte erbjuder så mycket gratisfart.

I de låga hårda grundslagen svarar padelrackets material riktigt bra och man har full kontroll på farten i både lobbarna och droppbollarna nära nät.

Andra egenskaper & teknologier

Optimized Sweet Spot – Delta Motions borrhål har anpassats så att de matchar rackets egenskaper, det betyder att borrhålen är mindre vid sweet spoten för ökad fart i slagen.

Smart Bridge – Bryggan (halsen) är unikt byggd för att matcha padelrackets egenskaper.

Tailored Frame – Ramen är, precis som bryggan, anpassad efter rackets individuella egenskaper.

Anti-Shock Skin – På toppen av padelracket sitter ett skydd runt ramen som ökar hållbarheten och skyddar mot stötar och repor.

För vem passar HEAD Delta Motion 2022?

Det passar dig som är ute efter ett offensivt kraftpaket med lite lägre vikt och som tycker om lite hårdare padelracket med liten trampolineffekt. Vi rekommenderar HEAD Delta Motion främst för medelspelare och avancerade spelare.

Hitta bästa pris för HEAD Delta Motion 2022 hos:

HEAD Delta Elite 2022 Recension

HEAD Delta Elite 2022 test, recension och review. Detta är ett relativt lättspelat diamantracket med snygg design. Passar den som söker en skonsam modell med bra fart.
HEAD Delta Elite 2022 test, recension och betyg. Med den här modellen får man fart, komfort och god kontroll i slagen. Glasfiberytan ger en mjuk touch i lösa slag medan den hårda kärnan svarar upp med fartfyllda träffar.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Delta Elite för padelracket?

HEAD Delta Elite kommer med en snygg design och en läcker färgsättning. Ett padelracket som syns på padelbanan och kanske till och med distraherar motståndarna lite om du har tur!

Racket är likt sina Delta-syskon ett oversized diamantformat padelracket med en något mindre sweet spot som sitter ovanför mitten. Vikten ligger på låga 360 gram och är jämnt fördelad, vilket ger en medelbalans i padelracket.

Ramen är uppbyggd av kolfiber och det otroligt starka och slittåliga materialet grafen. Inuti racket hittar vi den hårdare Power Foam-kärnan och den släta träffytan består av ett skonsamt glasfiber. Det betyder att Delta Elite är ett lite mjukare padelracket än Delta Pro och Delta Motion.

Vi hittar även teknologin Auxetic i Delta Elite, som är nyhet för 2022. Det är ett system som sitter i rackethalsen och som stärker upp padelracket och ger en bättre komfort i slagen genom att dämpa vibrationerna som uppstår vid sämre bollträffar.

Offensiven

Delta Elite är ett i grunden offensivt padelracket, men med den mjukare touchen erbjuder det även god kontroll och en fin känsla i slagen.

I de hårda overheadslagen levererar racket bra med fart, dock inte i samma utsträckning som syskonen Pro och Motion. Å andra sidan blir man inte lika straffad vid felträffar med Delta Elite.

Ett padelracket som är ypperligt för att utveckla sin offensiv och satsa på den ytterligare.

HEAD Delta Elite 2022 betyg, test och review. Bild som visar Delta Elite 2022 liggandes. Ett skonsamt och snyggt offensivt racket.

Defensiven

Den lite lägre vikten och medelbalansen gör racket smidigt att manövrera och komma rätt till bollen i defensiven. Samtidigt hjälper Delta Elite även till och generera en del fart i bollen även vid trängda lägen.

Racket ger möjlighet att slå både hårda grundslag att utmana motståndarna med liksom känsliga chiquitas och kontrollerade lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

Anti-Shock Skin – En förstärkning sitter på toppen av padelracket som skyddar ramen från stötar och repor, vilket ökar hållbarheten och förlänger livslängden.

Optimized Sweet Spot – Borrhålen på Delta Elite har anpassats för att matcha egenskaperna i racket. De är mindre vid sweet spoten för att öka farten i slagen.

Smart Bridge – Rackethalsen är unikt byggd för att matcha egenskaperna hos Delta Elite. Det är en kraftig och stabil hals som ger mer fart och tyngd bakom slagen.

Tailored Frame – Likt bryggan så är även ramen byggd unikt för varje modell, för bättre anpassning.

För vem passar HEAD Delta Elite 2022?

Delta Elite passar dig som söker ett ganska lättspelat diamantracket med bra fart i slagen och en skonsam uppbyggnad. Det passar en bred skara spelare och rekommenderar det för både duktiga motionärer som vill testa på diamantformen och mer erfarna spelare som söker en skonsam modell.

Hitta bästa pris HEAD Delta Elite 2022 hos:

HEAD Zephyr Pro 2022 Recension

HEAD Zephyr Pro 2022 test, recension och review. Detta rundformade padelracket erbjuder hög kontroll och fin fart i slagen. Prisvärd modell som passar motionärer och nybörjare.
HEAD Zephyr Pro 2022 test, recension och omdöme. Racket erbjuder hög kontroll och är defensivt starkt. Perfekt för motionärer inom padel.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Zephyr Pro 2022 för padelracket?

Det är första modellen ur Zephyr-serien, som består av prisvärda och lättspelade padelracket för motionärer. Det är utmärkta rack att välja efter man har växt ur ett nybörjarracket.

Zephyr Pro kommer med en rund form, med vissa drag åt droppformshållet. Vikten ligger på 365 gram och är jämnt fördelad, vilket innebär en medelbalans. Sweet spoten är stor och återfinns i mitten av slagytan.

Racket är uppbyggt av kolfiber i kombination med det slittåliga lättviktsmaterialet grafen, som ger styrka och stabilitet i konstruktionen och en mer solid bollträff. Inuti Zephyr Pro hittar vi den mjukare kärnan Comfort Foam.

Offensiven

Racket har framförallt sin styrka i sin kontroll, med fina placeringar och precision i slagen. Framme vid nät och i volleyspelet är det en stark partner som med sin stora sweet spot gör det lätt att få rätt bollträff varje gång.

Materialvalen i racket gör att det även finns viss kraft i slagen när man smäller på och bollen får en fin fart i slagen. Dock ska det tilläggas att det inte är racket att satsa på om du älskar att spela med mycket overheadslag och smashar.

HEAD Zephyr Pro 2022 test, recension och betyg. Detta rundformade padelracket från HEAD ger hög kontroll och god komfort.

Defensiven

Likt många andra runda padelracketar så är HEAD Zephyr Pro en defensivt stark modell som låter dig hålla bollen vid liv länge. Den mjuka kärnan hjälper till att generera fart i slagen även vid tajta situationer nära väggar och golv, när träffen kan bli lite sämre.

Zephyr Pros jämnt fördelade tyngpunkt och stora sweet spoten förenklar manövreringen och gör det smidigt att komma rätt i bollträffen. Vidare erbjuds en bra känsla i både lobbar och chiquitas (droppbollar nära nät).

Andra egenskaper & teknologier

Integrated Protector System (IPS) – Ovanpå padelracket finns en kolfiberbumper som skyddar konstuktionen mot stötar och ökar hållbarheten i racket.

Tailored Frame – Ramen är unikt anpassad för att passa varje padelrackets egenskaper.

För vem passar HEAD Zephyr Pro 2022?

Det här passar dig som söker ett padelracket med mycket kontroll, men som även går att trycka till med när tillfälle ges. Vi rekommenderar den här modellen framförallt för motionärer och ambitiösa nybörjare.

Hitta bästa pris för HEAD Zephyr Pro 2022 hos:

HEAD Zephyr 2022 Recension

HEAD Zephyr 2022 recension, test och review. Den här modellen från racketjätten HEAD erbjuder bekväm komfort och hög kontroll i slagen. Den lätta vikten gör racket smidigt att manövrera, perfekt för dig med padelarmbåge / tennisarmbåge.
HEAD Zephyr 2022 review, test och recension. Det här rundformade padelracket är prisvärt och lätt att spela med. Optimalt för en nybörjare eller motionär.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Zephyr 2022 för padelracket?

Zephyr är ett prisvärt padelracket vars tidigare upplagor har varit ett populärt val hos motionärer, framförallt damer. Med den låga vikten på 345 gram så är det både lättspelat och smidigt att manövrera.

Zephyr kommer med en rund form, med vissa drag till droppform. Vidare är vikten jämnt fördelad, vilket resulterar i en medelbalans i racket. Sweet spoten är stor och centrerad på slagytan.

Racket är uppbyggt med det slitstarka lättviktsmaterial grafen kombinerat med kolfiber, som ger en stark och solid konstruktion. Inuti racket finns HEAD’s mjuka kärna gjord av Comfort Foam.

Offensiven

Likt sitt syskon ovan så är Zephyr ett kontrollracket där styrkorna i offensiven främst återfinns i precisionen och möjligheten att enkelt placera bollen. Det fattas lite kraft och tyngd i de hårda slagen, även om farten blir helt klart godkänd när man smäller på.

Vid nätdueller och volleyspelet gör den låga vikten och stora sweet spoten att racket är riktigt vasst, det går snabbt att förflytta och bollträffen blir ofta ren och dit man vill ha den.

HEAD Zephyr 2022 omdöme, betyg och test. Bild som visar den släta träffytan på racket.

Defensiven

HEAD Zephyr 2022 är ett defensivt starkt padelracket som med sina förlåtande egenskaper gör att det går att att få felträffar men ändå generera fart i bollen.

Den låga vikten erbjuder en snabb förflyttning av racket till rätt position och den mjukare uppbyggnaden ger lättillgänglig fart när det är trängda lägen vid galler, glas och golv.

Andra egenskaper & teknologier

Integrated Protector System (IPS) – På toppen av padelracket har HEAD integrerat en skyddande bumper av kolfiber, som ger ett ökat skydd till konstruktionen och förlänger livslängden.

Tailored Frame – Ramens utformning har utformats specifikt för att passa rackets egenskaper.

För vem passar HEAD Zephyr 2022?

Det passar dig som söker ett skonsamt kontrollracket med starka defensiva egenskaper. Det är även ett utmärkt padelracket om du har haft bekymmer med padelarmbåge (tennisarmbåge). Vi rekommenderar Zephyr för motionärer och duktiga nybörjare.

Hitta bästa pris HEAD Zephyr 2022 hos:

HEAD Zephyr UL 2022 Recension

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Zephyr UL 2022 för padelracket?

Zephyr UL är väldigt smidigt padelracket med låg vikt där bokstäverna UL i namnet står för just Ultra Light. HEAD har skalat ner vikten till 340 gram, vilket gör racket till en av de lättaste modellerna för vuxna på marknaden och det är även ett väldigt snällt racket mot onda armbågar.

Likt sina två Zephyr-syskon ovan så är denna modellen rundformad, med en stor sweet spot i centrerad på slagytan. Vikten i racket är jämnt fördelad, vilket resulterar i en medelbalans.

Zephyr UL är uppbyggt av kolfiber och det slittåliga lättviktsmaterialet grafen, som gör hela konstruktionen stabil stark. Inuti racket finns en mjuk och skonsam kärna av materialet Comfort Foam.

Offensiven

HEAD Zephyr UL erbjuder hög kontroll och komfort i bollträffarna med stor felmarginal i slagen. Även om man inte har tekniken helt inne ännu så är racket förlåtande vid snedträffar.

Den låga vikten och stora sweet spoten gör det till en dröm vid nät. Där det är smidigt att förflytta och lätt att få bollen dit man vill.

I overheadspelet och de hårda slagen så saknas dock en del tyngd och kraft i bollarna.

Defensiven

Zephyr UL är defensivt hjälpsamt och snällt racket, där den lätta vikten kommer väl till hands när man snabbt behöver flytta racket för att hinna rätt till bollarna.

Den mjuka kärna ger lättillgänglig fart, vilket är fördelaktigt när det är tajt att svinga, som när bollen är nära väggarna eller golv. Det ger även en fin känsla i lobbarna och chiquitas (droppbollar).

Andra egenskaper & teknologier

Integrated Protector System (IPS) – På toppen av padelracket finns en kolfiberbumper, vilket ger ett ökat skydd på stötar och förlänger rackets livslängd.

Tailored Frame – Ramen på racket har utformats för att passa varje modell individuellt.

För vem passar HEAD Zephyr UL 2022?

Det passar padelspelaren som söker ett lättspelat kontrollracket med låg vikt. Optimalt för den som har bekymmer med tennisarmbåge, men också ett bra val för juniorer som vill ha ett steg mellan ett juniorracket och vuxenracket. Nivåmässigt rekommenderar vi det för både nyare spelare och motionärer som spelat ett tag.

Hitta bästa pris för HEAD Zephyr UL 2022 hos:

HEAD Flash Pro 2022 Recension

HEAD Flash Pro 2022 test, recension och review. Detta padelracket riktar sig till nybörjare inom padel och passar framförallt spelare som har en bakgrund från annan racketsport så som tennis, badminton eller pingis.
HEAD Flash Pro 2022 test, review och recension. Med denna modellen kan man som nybörjare spela offensivt och med fart i spelet. Lämplig för dem som har spelat annan racketsport tidigare.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Flash Pro 2022 för padelracket?

Det är ett fartfyllt padelracket som vänder sig till nyare spelare inom padel. Det är utmärkt val av startracket för den som tidigare har erfarenhet från andra racketsporter.

Flash Pro kommer med en allround droppform och en extra stor träffyta, som ger en väl tilltagen sweet spot. Vikten ligger på 365 gram och tyngdpunkten sitter långt fram, vilket innebär att balansen är hög.

Racket är uppbyggt med kolfiber och Innegra, som är ett ultralätt och starkt fiber och resulterar i ett slittåligt padelracket. Inuti Flash Pro finns HEAD’s lite hårdare kärna Power Foam.

Offensiven

Flash Pro är ett offensivt vasst padelracket där den höga balansen gör att man kan generera en snabb svinghastighet. Power Foam kärnan hjälper även till och svarar upp med fartfyllda slag.

Tack vare droppformen och den extra stora sweet spoten i racket så erbjuds man även god kontroll i slagen och en stor felmarginal, vilket är bra som ny i sporten.

HEAD Flash Pro 2022 betyg, omdöme, recension. Bild som visar slagytan från det offensiva nybörjarracket Flash Pro.

Defensiven

Defensivt så ställer Flash Pro lite krav på dig som spelare, därför bör man ha någon typ av racketbakgrund sedan tidigare, alternativt spelat padel ett litet tag. Den höga balansen gör nämligen att racket kan kännas lite svårmanövrerat.

Racket erbjuder bra fart i grundslagen och en fin känsla i lobbarna. Vid trängda lägen får man viss hjälp med kraften, men man behöver arbeta igenom slagen ordentligt för att få bra fart.

Andra egenskaper & teknologier

Integrated Protector System (IPS) – Ovanpå padelracket har HEAD integrerat en kolfiberbumper, som ger ett ökat skydd mot stötar och på så vis förlänger rackets livslängd.

Tailored Frame – Ramen på padelracket har utformats för att passa varje modell individuellt.

För vem passar HEAD Flash Pro 2022?

Det riktar sig främst till offensiva och nyare spelare i padel. Det är ett utmärkt val om man har en bakgrund inom någon annan racketsport sedan tidigare. Nivåmässigt passar det duktiga nybörjare och motionärer.

Hitta bästa pris HEAD Flash Pro 2022 hos:

HEAD Flash 2022 Recension

HEAD Flash 2022 test, recension och review. Det här lättspelade och mångsidiga padelracket passar nybörjare som vill lära sig alla delar på padelbanan.
HEAD Flash 2022 - Recension, test och betyg. Detta prisvärda och förlåtande padelracket har en droppform och extra stor träffyta. Ger både bra fart och fin kontroll i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Flash 2022 för padelracket?

Flash 2022 är årets upplaga av HEAD’s prisvärda och populära padelracket för nybörjare. Det är en mycket allround modell som passar perfekt för att lära sig alla delar av padel på ett bra sätt.

Racket kommer med en oversized droppform och väger låga 360 gram. Tyngdpunkten är jämnt fördelad, vilket innebär att racket har en medelbalans. Den optimala träffytan (sweet spoten) är extra stor, vilket ger en stor felmarginal.

Flash är uppbyggd med kolfiber och Innegra, som är ett väldigt lätt och slitstarkt material, vilket ger styrka och stabilitet till racket. Innanför skalet återfinns den lite hårdare kärnan Power Foam.

HEAD Flash 2022 kommer i de två färgerna på bilderna ovan, det finns inga skillnader i egenskaper utan det är endast färgsättningen som skiljer dem åt.

Offensiven

I det offensiva så är HEAD Flash mångsidig och erbjuder både fin kontroll och fart i slagen. Racket svarar bra i de hårda slagen overheadslagen och har en mjuk touch med bra känsla i de lösare slagen.

Racket är lättmanövrerat och framme vid nät är det en trevlig partner som kan leverera fina vinklar i slagen.

HEAD Flash 2022 omdöme, betyg och test. Detta droppformade padelracket har en slät slagyta och snygg design. Prisvärd och passar framförallt nybörjare.

Defensiven

I försvarsläge så är Flash ett hjälpsamt padelracket och den mjukare ytan gör att racket agerar förlåtande även vid träffar som inte alldeles perfekta. Vilket är till fördel när motståndarna slår svårtagna bollar.

Den stor sweet spoten gör att man lättare får rätt träff och fart även vid trängda lägen mot glas, galler eller golv. Optimalt för att hålla bollarna vid liv längre.

Andra egenskaper & teknologier

Tailored Frame – En teknologi som innebär att ramen på padelracket har utformats unikt för att passa varje modell individuellt.

Integrated Protector System (IPS) – För att skydda padelracket från stötar och öka hållbarheten så sitter en kolfiberbumper på toppen av racket.

För vem passar HEAD Flash 2022?

Det passar för spelare som vill ha ett allround padelracket med styrkor över hela banan. Vi rekommenderar det för nyare spelare som söker ett padelracket att växa med och använda länge i sin utveckling.

Hitta bästa pris för HEAD Flash 2022 hos:

HEAD Evo Delta 2022 Recension

HEAD Evo Delta 2022 test, recension och review. Det här droppformade padelracket är instegsmodelln i Delta-serien från HEAD och erbjuder hög fart och en mjuk touch i bollträffen.
HEAD Evo Delta 2022 omdöme, recension och test. Detta padelracket passar utmärkt för nybörjare som vill ha fart och komfort i bollträffen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Evo Delta 2022 för padelracket?

Detta är Delta-seriens instegsmodell och är ett padelracket som riktar sig till nyare spelare. Precis som övriga Delta-modeller så har även Evo fått en snygg design med en tilltalande färgsättning.

Denna modellen kommer med en oversized droppform och extra stor sweet spot (den optimala träffpunkten). Vikten ligger på 365 gram och tyngdpunkten är belägen närmare toppen, vilket innebär att racket har en hög balans.

Evo Delta är uppbyggd av en kombination av kolfiber och Innegra, som är ett superlätt fiber och ger padelracket styrka och stabilitet i varje slag. Inuti racket finns HEAD’s mjuka och skonsamma kärna Soft Foam.

Offensiven

Evo Delta ger nybörjare möjlighet att utforska både fart och kontroll i spelet. Droppformen i kombination med den höga balansen ger fullgod kraft i slagen, medan den mjukare kärnan och träffytan levererar en bekväm touch med hög komfort.

HEAD Evo Delta 2022 betyg, omdöme och test. Det här är ett mjukt och skonsamt padelracket med bra tryck i slagen.

Defensiven

I försvaret är Evo Delta en hjälpsam kompis. Den mjukare uppbyggnaden hjälper till att generera fart i tajta lägen när motståndarna skurit ner bollen i bakre delen av banan.

Rackets stora sweet spot gör att det går att få sämre träffar men ändå få tillbaka bollen över nät.

Andra egenskaper & teknologier

Power Frame –  Ramen är byggd för att maximera farten i slagen.

För vem passar HEAD Evo Delta 2022?

Det här padelracket passar padelspelaren som söker ett lättspelat och mångsidigt padelracket med en skön komfort i träffarna. Nivåmässigt rekommenderar vi det främst för nybörjare.

Hitta bästa pris HEAD Evo Delta 2022 hos:

HEAD Delta Junior 2022 Recension

HEAD Delta Junior 2022 är ett allround padelracket bra både fart och kontroll för junior och barn. Dessutom med en läcker orange design. Vårt val av bästa juniorracket 2022 i padel.
HEAD Delta junior 2022 test, recension och review. Ett utmärkt rack för barn och juniorer över 10 år som gillar att spela offensivt. Bästa padelracket 2022 för juniorer och barn.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är HEAD Delta Junior 2022 för padelracket?

Delta Junior är ett padelracket för för den lite mer offensiva junioren som gillar att spela aggressivt och med fart. Designmässigt tycker vi HEAD har lyckats riktigt bra med en färg som är snygg och sticker ut på padelbanan.

Racket har en oversized droppform med en hög balans, vilket innebär att tyngdpunkten sitter närmare toppen på racket. Vidare väger Delta Junior låga 320 gram, det gör den smidig och enkel att förflytta.

Racket är uppbyggt av kolfiber och Innegra, som är ett slittålig fiber och stärker upp hela padelrackets kontruktion. Vidare finns den lite hårdare kärnan Power Foam inuti racket. Delta Junior är även 3 mm kortare än vuxenracken för att gör det lite mer lättspelat för junioren.

Offensiven

Delta Junior är ett av de mer fartfyllda padelracken för juniorer tack vare droppformen, den höga balansen och lite hårdare kärnan. Ett roligt padelracket i offensiven som ger en härlig fart i overheadslagen.

Den låga vikten gör racket lättare att manövrera och framme vid nät går det smidigt att förflytta för att snabbt hamna rätt i position till bollträffen.

Defensiven

Delta Junior ställer lite krav på teknik i den bakre delen av banan och man bör ha spelat padel tidigare för att få ut max av denna modellen.

Racket erbjuder viss hjälp med farten, men det gäller att jobba rätt till bollträffen. I övrigt så svarar racket väldigt bra i grundslagen och lobbarna har en fin känsla med kontroll på längden.

Andra egenskaper & teknologier

HEAD har utrustat rracket med en teknologi de kallar Integrated Protector System (IPS). Det är en kolfiberbumper som ger ett extra skydd mot stötar och ökar rackets hållbarhet.

För vem passar HEAD Delta Junior 2022?

Det här är ett padelracket för den lite mer offensiva junioren som gillar att avgöra bollarna. Vi rekommenderar Delta Junior för spelare över 10 år och som gärna har spelat padel ett litet tag tidigare.

Hitta bästa pris för HEAD Delta Junior 2022 hos:

Om HEAD Padel

HEAD är idag ett österrikiskt företag som grundades 1950 i USA. De tillverkar huvudsakligen produkter till racketsporter, vintersporter samt vattensporter. HEAD har länge varit en av de största tennistillverkarna och Novak Djokovic spelar med deras tennisrackets.

Första padelracket lanserades 2010 och därefter har HEAD vuxit till ett stort märke även inom padel, mycket tack vare sin gedigna kunskap och erfarenhet. På World Padel Tour spelar bland annat Paula Josemaría Martín och Ariana Sánchez med HEAD’s padelrackets.

Aktuell Rea på HEAD Padelrack

12% rabatt på HEAD

Gäller på ordinarie priser

Kampanj på padelracketar

Upp till 50% rabatt på utvalda modeller