Babolats Veron-serie

Tre otroligt spännande padelrackets från Babolat - Vad skiljer mot Viper-serien?

Vi har tidigare skrivit om Babolats släpp av Viper-serien. Nu kommer syskonserien Veron med samma koncept, tre padelrackets i olika former med namnen Technical, Air och Counter. Veron-racken både ser och känns riktigt bra och vi tycker verkligen att Babolat har lyckats med dessa.

Om vi ska kika lite på skillnader mellan storasyskonen i Viper-serien och Veron då. Vad skiljer dem åt? Jo, den stora skillnaden är att Veron-serien är mer lättspelad och förlåtande och det är av två anledningar:

  • För det första har Babolat försett Veron-racken med det nya materialet Carbon flex i träffytan, vilket är en kombination av ett styvt kolfiber och ett mjukt glasfiber. Till skillnad mot Viper-serien som har en träffyta i rent och styvt kolfiber.
  • Den andra anledningen är att Veron-racken har en mjukare kärnan, Babolats svarta EVA-kärna. Medan Viper-serien har försetts med Babolats styvare kärna X-EVA.

Tack vare ovan är Veron-racken därför mer förlåtande vid felträffar och man behöver inte vara lika duktig tekniskt för att få fart i bollen som med Viper-racken.

Kort och gott är Viper-serien för mer erfarna och avancerade spelare, medan Veron-serien riktar sig till en bredare publik. Ett perfekt padelracket för motionären som vill ta sitt spel till nästa nivå.

Låt oss nu kika på de tre Veron-racken individuellt!

Babolat Veron Technical

Babolat Veron Technical

Detta diamantformade padelracket med hög balans är för den offensiva spelaren som älskar att använda smash och kraftfulla overhead-slag.

Eftersom träffytan har en mjuk och flexibel kolfiber- och glasfibermix med en mjuk kärna är detta ett optimalt första diamantracket. Passande för någon som vill spela in sig med diamantformen då racket vid felträffar är förlåtande.

Veron Technical har en en räfflad träffyta med benämningen 3D spin, för bättre bett i bollen. Jämfört med Viper-serien som har en 3D+ spin yta, så är skillnaden att det även finns ett lager på Viper-racken som kan liknas vid sandpapper.

Veron Technical har begåvats med samma vibrationsdämpande system som Viper-serien har, Vibrasorb system, för en ökad komfort och för att minska risken för padelarmbåge (tennisarmbåge). 

Precis som flera av Babolats andra modeller har Veron Technical HPS-Technology, Hole Pattern System. En teknik som ger racket mer fart och kontroll tack vare att de borrade hålen är anpassade efter padelrackets form och sweetspot.

Veron Technical är verkligen ett spännande padelracket som vi tror kan hjälpa många kraftsugna spelare att bemästra diamantformen! 

Babolat Veron Air

Veron Air är ett lätthanterat och följsamt padelracket tack vare sin medellåga balans och låga vikt. Rackets smidighet gör att du snabbt kan vara redo inför motståndarnas nästa slag.

Vidare erbjuder Veron Air en härlig blandning av fart och kontroll tack vare sin droppform i kombination med träffytans kolfiber- och glasfibermix.

Den mjuka EVA-kärnan bidrar till fart och en typ av trampolineffekt vid de lösare träffarna för att ge dig mer lättillgänglig fart.

Likt sina syskon har Veron Air 3D spin, en räfflad yta för bättre spin på bollen. Det vibrationsdämpande systemet Vibrasorb ger dig mer komfort i slagen och skonar armbåge. Dessutom finns HPS-technology för optimal kraft och kontroll från padelracket genom borrhålen.

Vi tycker att Veron Air är ett riktigt bra padelracket att utvecklas och växa med för motionären eller medelspelaren. Dels på grund av att racket är smidigt, du får då chans på fler slag när du är redo snabbare. Dessutom gör de förlåtande egenskaperna att du kan våga satsa mer på slag du inte bemästrar än.

Utöver ovan fina egenskaper erbjuder Veron Air dessutom den enligt oss snyggaste färgkombinationen av de tre syskonen. Helt klart ett fantastiskt padelracket tycker vi!

Babolat Veron Air är ett lätt och droppformat padelracket med mycket fina spelaregenskaper i framförallt volleyspelet. Bra blandning av fart och kontroll och ett av de bästa padelracken för motionär och medel 2021. Ytan består av ett räfflat mönster.
Babolat Veron Counter är ett runt padelracket i mörklbått och gula detaljer

Babolat Veron Counter

Veron Counter är byggt för att stå emot motståndarnas offensiv och kontra vid rätt tillfälle. Med sin runda form och stora sweetspot kan man returnera motståndarnas slag på bästa sätt, för att så småningom slå tillbaka hårt, tack vare den höga balansen.

Kombinationen med runt racket och en hög balans är ovanlig på marknaden. Därför tycker vi det är extra kul att Babolat har tagit fram både Veron Counter och Viper Counter, som har den uppbyggnaden. 

Counter-racken gör verkligen skäl sitt namn då de i grunden är lite mer defensiva och kontrollerande med sin runda form. Men tack vara den höga balansen kan man arbeta upp en hög svinghastighet och således generera bra med fart när väl läge ges.

Likt sina syskon besitter Veron Counter den flexibla träffytan i kolfiber- och glasfibermixen Carbon Flex. Det i kombination med den mjuka EVA-kärnan ger ett förlåtande padelracket med härlig fart i både lösa och hårda slag.

Precis som Technical och Air har även Counter 3D spin för bättre spin på bollen, Vibrasorb system för att reducera vibrationer och skona din hand, arm och axel. Dessutom finns HPS-technology för optimal fart och kontroll från padelracket genom borrhålens placering.

Babolat är ett franskt familjeföretag grundat redan 1875, då med fokus på att tillverka strängar till tennisracketar. Inte förrän 1994 släppte de sitt första egna tennisracket. Det första padelracket kom inte långt senare, närmaste bestämt 2001. Idag är man bland de större tillverkarna inom tennis, padel och badminton. Inom padel så spelar bland annat världsstjärnan Juan Lebrón med deras rackets.