Vidar of Båstad padelracketar 2023

Recension, Jämförelse & Guide av alla modeller

Innehåll

Introduktion till Vidar of Båstad 2023

Vidar of Båstad är ett svenskt padelmärke som grundades 2020. Deras padelracketar designas och tas fram i Sverige, medan tillverkningen sker för hand i Spanien hos den välkända padeltillverkaren SANE.

I 2023 års kollektion finns ett par spännande modeller för spelare på olika nivåer. Vi tar och dyker ner bland nyheterna!

Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023 Recension

Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023 recension, guide, test. Detta är proffset Gonzalo Rubios padelracket och en allround modell med en hel del fart i slagen.
Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023 test, recension, review. Här syns autografen från padelproffset Gonzalo Rubio.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023 för padelracket?

Det här är en toppmodell i årets kollektion från Vidar of Båstad och det är framtaget med WPT-spelaren Gonzalo Rubio, vilket är förklaringen till GR i rackets namn.

Vantage Pro GR kommer med en allround droppform, med en utökad sweet spot tack vare teknologin Motion Holes, som innebär att racket har extra borrhål. Vidare väger det ca. 365 gram och balansen är medel.

Ramen på racket består av vridstarkt kolfiber och till träffytan har man använt 3K kolfiber. Innanför skalet finns den hårdare kärnan Compact EVA 25. Ovanpå ytan finns även en struktur i form av diagonala linjer, som hjälper till att sätta extra skruv på bollarna. 

Offensiven

Tack vare rackets droppform erbjuder det en fin mångsidighet i offensiven och ger tillgång till både fart och kontroll i spelet. Den hårda kärnan och kolfibret i träffytan arbetar tillsammans för att leverera distinkta bollträffar som svarar upp utmärkt i de hårda slagen.

Racket agerar stabilt och smidigt i luften tack vare den påkostade konstruktionen, vilket gör det till en stark partner framme vid nät och i volleyspelet. Den räfflade ytan gör det även möjligt att skära bollarna svårtaget för motståndarna.

Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023 träffyta, med diagonala linjer som sätter extra skruv på bollen.

Defensiven

I det defensiva spelet bak i banan så är Vantage Pro GR ett padelracket som det är enkelt att variera sitt spel med, oavsett om du ska slå ett hårt grundslag eller ett känsligt droppskott är det att lita på.

Den lite hårdare uppbyggnaden gör dock att man inte får så mycket gratisfart i trängda lägen, utan behöver arbeta igenom slagen ordentligt för att få önskad fart och inte bli kort i slag som lobbar.

Andra egenskaper & teknologier

Förmonterat ramskydd – Racket kommer med ett snyggt ramskydd som är förmonterat, vilket ökar hållbarheten och förlänger livslängden.

Long grip – Handtaget är lite längre än standard, för att underlätta tvåhandsggrepp vid backhandslag.

Changeable Cord – Handledsremmen kan enkelt tas loss för att bytas ut eller tvättas ren.

För vem passar Vidar of Båstad Vantage Pro GR 2023?

Vantage Pro GR passar dig som söker ett mångsidigt padelracket med möjlighet att sätta ordentlig fart på bollen. Racket ställer lite krav på dig och din teknik och därför rekommenderar vi det för mer erfarna spelare runt medelnivå och upp mot tävlingsnivå.

Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023 Recension

Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023 recension, test, review. Detta mångsidiga padelracket har en riktigt läcker design.
Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023 recension, omdöme, test. Med denna modellen får man både kraft och kontroll.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023 för padelracket?

Vantage Pro S är ett mångsidigt padelracket som vi tycker har en riktigt snygg design. Det är även racket som den svenska toppspelaren Daniel Appelgren spelar med under 2023.

Racket kommer med en droppform och en låg vikt på 350 gram. Vidare är balansen medellåg, vilket gör Vantage Pro S lättmanövrerat och smidigt att hantera. 

Sweet spoten hittar vi strax ovanför mittpunkten och den är dessutom utökad tack vare teknologin Motion Holes, som innebär att det finns ett par extra borrhål i träffytan.

Ramen är uppbyggd av ett slitstarkt kolfiber och inuti racket finns en medelhård kärna. Träffytan består av 3K kolfiber och ovanpå ytan finns en struktur i form av diagonala linjer, som genererar mer skruv i slicade slag. 

Offensiven

I det offensiva spelet erbjuder Vantage Pro S både fart och kontroll i slagen tack vare formen och materialvalen. 

Den lägre vikten och balansen gör racket mycket lättmanövrerat och framme vid nät är det här en stark partner som man snabbt kan få i rätt position inför varje slag.

Vid hårda overheadslag saknas lite tyngd bakom slagen och det här är inte racket att satsa på om du älskar att smasha.

Närdbild på Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023. Här syns den räfflade strukturen som ger extra skruv på bollen.

Defensiven

I en försvarande situation är Vantage Pro S en smidig modell att ha i handen och det är lätt att variera sitt defensiva spel med rappa grundslag, höga lobbar och känsliga droppskott.

Den medelhårda uppbyggnaden gör att man erbjuds viss hjälp med farten i slagen, men man behöver också vara beredd på att generera en del fart själv och kunna arbeta igenom slagen ordentligt.

Andra egenskaper & teknologier

Long grip – Racket har lite längre handtag än standard, för att möjliggöra tvåhandsfattade backhandslag.

Changable Cord – Handledsremmen kan enkelt bytas ut eller bara tas loss för att tvättas.

För vem passar Vidar of Båstad Vantage Pro S 2023?

Det här är en utmärkt modell för dig som söker ett smidigt allroundracket att kunna spela snabbt med. Vi rekommenderar det för både motionärer, medelspelare och mer avancerade spelare.

Vidar of Båstad Motion Pro 2023 Recension

Vidar of Båstad Motion Pro 2023 padelracket test, recension, betyg. Ett padelracket för spelaren som gillar att spela med mycket kontroll.
Vidar of Båstad Motion Pro 2023 recension, test, review. Detta rundformade racket erbjuder placeringar och precision av hög klass.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Vidar of Båstad Motion Pro 2023 för padelracket?

Vidar of Båstad Motion Pro är ett kontrollinriktat och smidigt padelracket och den hårdare versionen av de två Motion Pro-modellerna. 

Racket kommer med en rund form och en sweet spot som är centrerad på träffytan. Sweet spoten är dessutom extra stor tack vare teknologin Motion Holes, som innebär att Vidar of Båstad har borrat ett par extra hål i racket.

Motion Pro har en lätt vikt på 350 gram kombinerat med en topplätt balans. Vidare består ramen av ett vridstarkt kolfiber och inuti racket finns en medelhård kärna.

Träffytan är uppbyggd av en styv 12K kolfiberyta och ovanpå denna finns en struktur av diagonala linjer, som hjälper till att generera mer effekt i skurna slag.

Offensiven

Med Motion Pro i handen får man framförallt en suverän kontroll i slagen, med en skarp precision  och trevliga placeringar. I det offensiva spelet kan man pressa motståndarna med svårlästa bollar och hitta fina vinklar.

I volleys och spelet nära nät glänser Motion Pro ordentligt tack vare sin smidiga manövrering och snabba förflyttningar.

Vid hårdare overheadslag svarar materialet upp bra i racket, men det saknas lite tyngd bakom bollen, det är med andra ord inte det mest smashvänliga racket.

Vidar of Båstad Motion Pro 2023 närbild visar de diagonala linjerna som hjälper till att generera mer skruv.

Defensiven

Motion Pro är ett starkt och flexibelt padelracket i defensiven tack vare sin smidiga balans och vikt. Den stora sweet spoten ger även gott om felmarginal i slagen, vilket kommer till nytta när man är pressad av motståndarna och inte riktigt hinner få en optimal bollträff.

De hårdare materialvalen ger ett bra tryck i grundslagen, samtidigt som det finns viss hjälp med farten och känslan i lobbar och droppbollar. 

Andra egenskaper & teknologier

Long grip Handtaget är något längre än standard, för att möjliggöra dubbelhandsfattade backhands.

Changeable Cord – Handledsremmen kan enkelt tas loss och tvättas eller bytas ut.

För vem passar Vidar of Båstad Motion Pro 2023?

Det här är en optimalt modell för dig som söker ett smidigt kontrollracket med lite hårdare uppbyggnad. Vi rekommenderar det främst för duktiga motionärer och spelare kring medelnivå.

Vidar of Båstad Motion Pro S 2023 Recension

Vidar of Båstad Motion Pro S 2023 test, recension, betyg. Detta är ett runt padelracket med mycket kontroll och en bekväm bolltouch.
Vidar of Båstad Motion Pro S 2023 test, recension, omdöme. En rund modell med mycket kontroll och fin känsla i slagen.

Fördelar:

Nackdelar:

Vad är Vidar of Båstad Motion Pro S för padelracket?

Det här är den lite mjukare och mer lättspelade versionen av Motion Pro och passar perfekt för någon som har problem med padelarmbåge.

Likt sitt syskon så kommer det här racket med en rund form och en sweet spot som är centrerad på träffytan. Tack vare teknologin Motion Holes, som innebär att racket har ett par extra borrhål, så är även sweet spoten utökad.

Även Motion Pro S har en låg och smidig vikt på 350 gram tillsammans med en topplätt balans. Tittar vi på konstruktionen så består ramen av ett slittåligt kolfiber och inuti racket finns en mjukare kärna.

Till träffytan har man använt ett 3K kolfiber och ovanpå ytan finns en räfflad struktur i form av diagonala linjer, som ger mer spin på bollen i skurna slag.

Offensiven

Motion Pro S är med sin runda form, mjukare uppbyggnad och lätta vikt inte det mest kraftfulla padelracket och inte modellen att satsa på om du gillar att slå hårt och spela offensivt.

Däremot får man en riktigt bra kontroll över sina slag, med möjligheten att placera bollar på ett fint sätt. Det mjukare kärnan hjälper också till att sätta fart i bollen även om bollträffen skulle bli svag.

Vidar of Båstad Motion Pro S 2023 recension, omdöme, betyg. Närbild på kolfiberytan.

Defensiven

Vid försvarsläge så är Motion Pro S ett hjälpsamt och lättspelat padelracket, som genom sin runda form, mjuka kärna och stora sweet spot erbjuder förlåtande egenskaper. Varje bollträff måste inte bli perfekt, det finns en del felmarginal att spela på.

När man är pressad mot väggar och golv så hjälper rackets trampolineffekt till att få iväg bollen, även om din sving inte skulle vara optimal.

Andra egenskaper & teknologier

Long grip Rackets handtag är lite längre än standard, vilket gör det möjligt att slå dubbelhandsfattade backhands.

Changeable Cord – Handledsremmen kan man enkelt ta loss och tvätta eller byta mot en annan färg.

För vem passar Vidar of Båstad Motion Pro S 2023?

Det här passar dig som söker ett lätt kontrollracket, som låter dig placera bollen på ett utmärkt sätt. Vi rekommenderar det främst för motionärer.

Om Vidar of Båstad

Vidar of Båstad är ett svenskt padelmärke från padel- och tennismeckan Båstad. Märket grundades 2020 med målet att skapa ett svenskt märke för padel med en bra mix av kvalité, design och spelkänsla.

Deras padelrack tillverkas för hand i SANE’s egna padelfabrik, som ligger strax utanför Madrid.

Några av toppspelarna som använder Vidar of Båstad är Gonzalo Rubio, Barre Soleymani och Daniel Appelgren.